CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Mas Kahwin Hanya Cendol Dan Surah Al-Ikhlas, Pasangan Selamat Bernikah

19-2-2019 10:44 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2039| Komen: 8|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Kebiasaannya pengantin lelaki akan menyediakan mas kahwin dalamm bertuk wang ringgit atau perhiasan.
Kebiasaannya pengantin lelaki akan menyediakan mas kahwin dalamm bertuk wang ringgit atau perhiasan.

Lain pila dengan pasangan pengantik dari Indonesia kerana menjadikan cendol sebagai mas kahwin.


Dutanett melaporkan, perkahwinan pasangan tersebut tular selepas video pernikahan mereka dimuat naik di Facebook.


"Dengan mas kahwin segelas es cendol sah."

Dalam video berkenaan, samar-samar kedengaran bapa pengantin perempuan mengatakan mas kahwin yang diberikan adalah cendol dan surah al-Ikhlas.

Kelihatan pengantin lelaki memberikan segelas cendol selepas selamat diijab kabul.

Dalam satu video berasingan, pengantin lelaki kelihatan datang dengan menunggang mototsikal dengan peti cendol di belakangnya. -CARI
12

Bagus
11

Marah
9

Terkejut
9

Sedih
12

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (65 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buapakperut 19-2-2019 10:50 AM
agak2 lah weh nak viral pun....
Quote haryatie 19-2-2019 11:15 AM
adoiiii..asal rela dan redha x per laaa
Quote myakayina 19-2-2019 11:17 AM
kesian wife dia.. maybe cendol tu just saja2 je kot..mas kahwin sebenar ada lain dia bagi...
Quote Artemesiaa 19-2-2019 11:29 AM
Dah dia setuju dengan pemberian yang sebegitu jadi tak perlu nak argue elok doakan moga jodohnya berpanjangan lagi bagus.
Quote lee_sakura 19-2-2019 11:30 AM
woowww...lain dr lain ni, teringat gadis cendol
Quote chinta89 19-2-2019 03:02 PM
Semoga berkekalan
Quote minguk 19-2-2019 04:25 PM
semoga hingga ke jannah

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 03:17 PM GMT+8 , Processed in 0.068595 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top