CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tragis, Tiga Beradik Lemas Dalam Kolam Ikan Terbiar

18-2-2019 11:22 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3258| Komen: 27|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Tiga beradik lemas dalam kejadian jam 2 petang di Kampung Bintang Emas Beluran.
Tiga beradik lemas dalam kejadian jam 2 petang di Kampung Bintang Emas Beluran.

Mangsa yang masing-masing berumur enam, lapan dan sepuluh tahun lemas di sebuah kolam ikan.


Astro Awani melaporkan, adik beradik itu sebelumnya mandi bersama rakan mereka di sebuah kolam terbiar berdekatan rumah.

Bapa saudara mangsa Muslimin Mohd Yahya, 32 tahun, memberitahu yang rakan tersebut berlaki ke rumah bagi memaklumkan bapa mereka.

Foto: Astro Awani
"Sejurus itu, bapanya berlari ke kolam terbabit sebelum mendapati ketiga-tiga anak lelakinya sudah lemas.

"Mereka sempat bawa ke Klinik Kesihatan Telupid, namun disahkan sudah meninggal dunia."


Jenazah tiga beradik itu dikebumikan di Tanah Perkuburan Bukit Pangiran, Sungai Sapi.

"Kejadian sangat mengejutkan kami kerana mereka tidak pernah pun mandi ke kolam itu." -CARI
7

Bagus
8

Marah
11

Terkejut
9

Sedih
9

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (56 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • edmorita79


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Remyda 17-2-2019 11:50 AM
Tiga beradik maut bersama selepas lemas semasa mandi di sebuah kolam ikan yang terletak tidak jauh dari rumah mereka di Kampung Bintang Mas, di Beluran. - Foto ihsan Pembaca
Quote mongoose_kidz 17-2-2019 12:10 PM
ya Allah..kesiannya
semoga family dia diberi kesabaran.
Quote shernazz 17-2-2019 12:12 PM
Tiga.skali pegi wei
Quote Remyda 17-2-2019 12:13 PM
Salam takziah
Quote jazaa100 17-2-2019 12:18 PM
Allah......

3org sekali....chomel comel pulak tu....
Quote raihaneem 17-2-2019 12:56 PM
Allah...innalillahi wa inna ilaihirojiuun..
Bermainlah anak2 di syurga sana...mereka dah happy di syurg
...tp tu la ujian berat buat parents mereka

Quote noor2 17-2-2019 01:25 PM
Ya Allah .....sedihnya. ..innalillah anak2
Quote chinta89 17-2-2019 02:29 PM
Allah sedihnya.................
Quote cmf_premierleag 17-2-2019 03:00 PM
dah tahu x reti berenang, takyah la memandai2 nk pi terjun kolam
mandi jah kt toilet umah
ni la meleis.sket2 takdir
padahal org dewasa ignorance.
Quote naina 17-2-2019 03:44 PM
cmf_premierleag replied at 17-2-2019 03:00 PM
dah tahu x reti berenang, takyah la memandai2 nk pi terjun kolam
mandi jah kt toilet umah
ni la me ...

Susah nak.cakap..
Budak2 besar cmni kadang2 pergi main ikut kawan2 tanpa bgtau ibu bapa pon.
Lagi2 kalau dh biasa keluar ke rumah kawan2
Bukan baby nak kena ada dengan maknya 24 jam. Budak2 besar gini lumrah ikut kawan main2..tak jangka wei.
Quote FanTasyCreaTioN 17-2-2019 05:14 PM
innalillahi wa inna ilaihirojiuun..



Quote famri7 17-2-2019 05:17 PM
cmf_premierleag replied at 17-2-2019 07:00 AM
dah tahu x reti berenang, takyah la memandai2 nk pi terjun kolam
mandi jah kt toilet umah
ni la me ...

As usual sis..parent akan bg seribu alasan untuk masking negligence..last salah elohim jah..
Quote famri7 17-2-2019 05:19 PM
naina replied at 17-2-2019 07:44 AM
Susah nak.cakap..
Budak2 besar cmni kadang2 pergi main ikut kawan2 tanpa bgtau ibu bapa pon.
Lag ...

Konsepnya kita bsrserah jer kan..walaupon jd makbabapak tp x mampu larang/kurung anak? Dan kalau jd salahkan takdir/eelohim..
Baikiahara kura2 jah sis.
Quote moonbug 17-2-2019 06:29 PM
Salam takziah. Teringat kes tiga beradik perempuan lemas kat pantai Terengganu bulan lepas
Quote ikanmasin 17-2-2019 10:37 PM
ya allah..sedihnye sekali 3 pergi sekali....innalillahi wa inna ilaihirojiuun.
Quote batu kikir 17-2-2019 10:43 PM
Ajar lah anak2 skil berenang.
InsyaAllah, sekurang-kurang dapat apungkan diri...........Tapi kalau dah sampai ajal.......kita tak mampu buat apa2.
Quote sukacactus 17-2-2019 10:45 PM
Ya Allah! Kesiannya...
Bkn 1 tp 3 skali
Quote DARSITA 18-2-2019 02:06 AM
dedulu aii kecik kecik pun selalu main sungai walau tak pandai berenang. Bukan itu sahaja siap buat rakit guna papan utk tangkap ikan sekilau Ini di satu paya yang besar. Elok hidup sampai sekarang.

Ajal maut di tangan Yang Esa. Kot pendai berenang pun boleh mati lemas (contoh mat Ganu yang selamatkan kereta terjunam tempohari)
Quote AppleJack 18-2-2019 02:36 AM
Innalillah... Al Fatihah

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 02:31 PM GMT+8 , Processed in 0.108020 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top