CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Boleh Anda Meneka, Apakah Makanan Ini?

18-2-2019 11:55 AM| Diterbitkan: Archaiv| Dilihat: 7079| Komen: 56|Original author: Oleh: Archaiv

Description: Sumber imej : Deadline NewsDihidangkan di Infirmari Edinburg Royal kepada seorang wanita selama 10 hari di sana, wanita itu menggambarkan makanannya itu 'tidak sesuai untuk anjing'. Wanita tersebut; I ...

Sumber Imej : Deadline News

Dihidangkan di Infirmari Edinburg Royal kepada seorang wanita selama 10 hari di sana, wanita itu menggambarkan makanannya itu 'tidak sesuai untuk anjing'. Wanita tersebut; Irene Lang, 68 tahun berada di hospital tersebut untuk melakukan pembedahan jantung. 

Erine Lang bersama suaminya, Martin berasa sangat jijik dengan makanan tersebut. Dia telah kongsikan gambar makanan tersebut di media sosial kepada salah seorang ahli parlimen Scotland; Alex Cole-Hamilton dan mencabar Setiausaha Kesihatan negara it,Jeane Freeman dalam tweet beliau.


"Inilah makanan malamnya. Makanan selalunya teruk," Alex Cole-Hamilton.
Sumber Imej : DeadlineNews

Setiausaha itu mengulas jawapannya untuk tidak menyelesaikan masalah itu di twitter dan mengajak Alex Cole-Hamilton berjumpanya.

Scotland melaporkan hospital di sana cuma menganggarkan 2£ (RM10.77) seorang sehari untuk pesakit mental dan orang tua yang menghidap dementia. Jumlah wang yang digunakan tahunan untuk seorang pesakit 730£ (RM3930.36). Jika dibandingkan dengan banduan, jumlahnya setiap tahun adalah 941.70£ (RM5,070.20) dan hariannya berjumlah 2.58£ (Rm13.89).

Sumber imej :John William

Kementerian Scotland telah memberi jawapan rasmi. Mereka memohon maaf atas perkara tersebut dan merancang untuk memastikan setiap pesakit di hospital mendapatkan makanan standard. Hospital mestilah memastikan pesakit mendapat sarapan pagi setiap hari, dua hidangan panas dengan dua atau tiga lauk, dua snek ringan dan tujuh ke lapan minuman ringan.

Ohya, jawapan gambar tersebut... Omelet... Telur dadar. Uhhh.....Ada yang berjaya teka? - CARI 

Sumber Rujukan : DeadlineNews, Metro.co.uk
5

Bagus
5

Marah
10

Terkejut
6

Sedih
9

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (40 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote iznanaziz 18-2-2019 12:00 PM
gambar pertama, mcm roti telur tapi dah hangit.

gambar kedua: ntah
Quote iznanaziz 18-2-2019 12:00 PM
gambar pertama, mcm roti telur tapi dah hangit.

gambar kedua: ntah. mcm kentang lenyek tu...yg lain tak tau
Quote Artemesiaa 18-2-2019 12:08 PM
Yang pertama tu pie hangit ke hapa.  Tapi ada betulnya apa yang disuarakan kalau dah macam itu rupa makanan yang diberi mana nak datang selera nak makan dah ler yang nak makan tu pun tak sihat.  
Quote RatuDunia94 18-2-2019 12:10 PM
Yg pertama tu mcm pampers goreng..
Quote dekmieDandy 18-2-2019 12:18 PM
aku ingat puding roti bakar sambil main fb
Quote Archaiv 18-2-2019 12:21 PM
iznanaziz replied at 18-2-2019 12:00 PM
gambar pertama, mcm roti telur tapi dah hangit.

gambar kedua: ntah

Terima kasih baca.
Quote chinta89 18-2-2019 12:23 PM
x dpt teka rupanya telur hangus ek...
Quote Archaiv 18-2-2019 12:23 PM
Artemesiaa replied at 18-2-2019 12:08 PM
Yang pertama tu pie hangit ke hapa.  Tapi ada betulnya apa yang disuarakan kalau dah macam itu rupa  ...

Terima kasih baca. Sekali pandang,  saya tak tahu makanan apa. Dua kali pandang,  rasa bersyukut pula makanan yang kita makan selama ni.
Quote Archaiv 18-2-2019 12:24 PM
RatuDunia94 replied at 18-2-2019 12:10 PM
Yg pertama tu mcm pampers goreng..

Terima kasih baca. Hahaha... Memang tak ada selera makan kalau macam tu.
Quote Archaiv 18-2-2019 12:24 PM
dekmieDandy replied at 18-2-2019 12:18 PM
aku ingat puding roti bakar sambil main fb

Terima kasih baca. Yang ini logik. Hahaha..
Quote Archaiv 18-2-2019 12:28 PM
chinta89 replied at 18-2-2019 12:23 PM
x dpt teka rupanya telur hangus ek...

Terima kasih baca. Hahaha...  Boleh try kat family pula lepas ni. Masak macam tu pastu hidang kat dorang.
Quote dubuk 18-2-2019 12:33 PM
roti berhimpit dalam beg
Quote Archaiv 18-2-2019 12:40 PM
dubuk replied at 18-2-2019 12:33 PM
roti berhimpit dalam beg

Terima kasih baca. Hahaha... Dah kena himpit dalam beg, boleh pula hidang kat piring... Saya pernah buat juga. Kita sama!
Quote EvieWanKenobi 18-2-2019 01:21 PM
tak tau nak teka apa..
Quote munchkin 18-2-2019 01:26 PM
Yg first tu burnt cheesecake
Quote rosa_canina 18-2-2019 01:56 PM
omelet??? nmpk mcm roti bakar  
Quote Archaiv 18-2-2019 02:00 PM
EvieWanKenobi replied at 18-2-2019 01:21 PM
tak tau nak teka apa..

Terima kasih baca.
Quote Archaiv 18-2-2019 02:01 PM
munchkin replied at 18-2-2019 01:26 PM
Yg first tu burnt cheesecake

Terima kasih baca.  Hahaha... Ni mesti ada pengalaman sebelum.
Quote Archaiv 18-2-2019 02:03 PM
rosa_canina replied at 18-2-2019 01:56 PM
omelet??? nmpk mcm roti bakar

Terima kasih baca. Ya,  tengok lipatan omelet bikin keliru.

Lihat semua komen(56)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 07:06 AM GMT+8 , Processed in 0.090568 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top