CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Murung Ke Berjimak Dengan Jantan?" - Netizen Berang Kehilangan Ustazah Farhana Jadi Bahan Fitnah

18-1-2019 04:10 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 10997| Komen: 31|Original author: Oleh: LilRose

Description: Orang ramai bersyukur selepas Ustazah Nurfarhana Ibrahim, 27, yang dilaporkan hilang sejak Isnin lalu ditemui selamat di Kuala Kangsar, petang semalam.
Orang ramai bersyukur selepas Ustazah Nurfarhana Ibrahim, 27, yang dilaporkan hilang sejak Isnin lalu ditemui selamat di Kuala Kangsar, petang semalam.

Namun, dalam pada rakyat Malaysia meluahkan rasa syukur masih ada individu tidak bertanggungjawab melemparkan tuduhan dan fitnah terhadap guru berkenaan tanpa memikirkan perasaan keluarga mangsa.



Nampaknya, perkembangan teknologi yang semakin canggih membuatkan semakin ramai mundur akal dan jiwanya.

Sungguh kurang menyenangkan apabila membaca komen berbaur fitnah, sekali gus mengaibkan Nurfarhana sekeluarga.




Kredit foto: FB

Baik di Twitter, mahupun di Facebook, orang ramai menghujani kecaman terhadap individu tidak bertanggungjawab yang telah mencemarkan maruah guru itu.


Kredit foto: Twitter

Sedar dirinya diserang bertubi-tubi, individu bernama Raheimi Saad memuat naik sebuah posting memohon maaf secara terbuka kepada orang ramai, khususnya keluarga Ustazah Farhana.


Kredit foto: FB

Pun begitu, tindakannya menyebabkan orang ramai bertambah marah kerana menyangka perbuatannya itu akan dimaafkan dan dilupakan begitu saja.


Kredit foto: Twitter

Bila tangan terlalu laju menaip, mana baik dan buruk pun tak sempat difikirkan. Sudahnya, sendiri menempah padah. - CARI
7

Bagus
16

Marah
9

Terkejut
14

Sedih
8

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (70 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 18-1-2019 04:20 PM
Carutan netizen tak sehebat forumer
Quote shernazz 18-1-2019 04:44 PM
Bini mintak cerai la dari rahemi ni..
Tangan pon xpandai jaga.. apatah lagi pelir
Kang menonong ke tmpt lain..
Quote palmolive 18-1-2019 05:00 PM
tayang muka ngutuk orang..gila perangai
Quote blinkmos 18-1-2019 05:19 PM
shernazz replied at 18-1-2019 08:44 AM
Bini mintak cerai la dari rahemi ni..
Tangan pon xpandai jaga.. apatah lagi pelir
Kang menonong ke ...

hahahha!
kejamnya ayat... hahahha.. terhibur aku petang2 ni...

kawan dia sila jumpa raheimi tu, sila la tepuk muka dia.. bagi sedar..
nak kata budak2, dh tua beranak pinak..
tapi bodo mengalahkan lembu..


Quote jebatmaspunyer 18-1-2019 05:37 PM
kalu x der benda y elok baik diam yer dok.. kebebasan bersuara mmg untuk semua orang tapi bukan semua orang berkelayakan untuk bersuara..
Semoga ada jalan penyelesaian untuk Ustazah & keluarga.. manusia ni bukan sempurna.. kadang2 x dapat nk kawal emosi & fikiran.. x per lah... Semoga sentiasa dalam rahmat Allah s.w.t

Yang si Raheimi tu, kang Allah s.w.t dah bayar cash.. dapat kecaman secara berjemaah pastu nnti depressed.. baru hang tau apa perasaan orang depress ni.. hang pun tobat byk2 terima jer lah dgn redha hasil kecuaian jari2 hang..
Quote shernazz 18-1-2019 05:44 PM
blinkmos replied at 18-1-2019 05:19 PM
hahahha!
kejamnya ayat... hahahha.. terhibur aku petang2 ni...


Bini sure malu punya dpt laki keyboard warrior...
Iols tgk kt fb..staff gomen katanya..kkm
Skang ni semua viral..kau komen..kau mendapat...
Terdampar ke lautan sepi gitchu
Quote VuJiE 18-1-2019 07:59 PM
tahap camana ntah malu bini dia
Quote fazzrules 18-1-2019 08:05 PM
Ingat adek badek sohai tadi.. Sal ada nama saad
Quote arm_band 18-1-2019 08:13 PM
haha ustazah depression dikata iman tak kuat konon. hujung-hujung mengaku ada tekanan jiwa pulak
Quote sinalegna 18-1-2019 11:01 PM
shernazz replied at 18-1-2019 04:44 PM
Bini mintak cerai la dari rahemi ni..
Tangan pon xpandai jaga.. apatah lagi pelir
Kang menonong ke ...

Ntah2 plir dia pon celupor jugak
Quote fliphair8 18-1-2019 11:47 PM
Aku simpati ngan setazah ni....mesti dia rasa xde tempat mengadu...so amik angin sengsorang layan perasaan...semoga diberi kesembuhan dan kekuatan ye setazah
Quote clarizsa 19-1-2019 12:48 AM
Sama je semua
Yg komen cam celaka kena kecam
Yg kecam pun komen cam celaka juga

Belum baca lagi komen forumers kt CI sana
Sama celaka jugak hahahaah

Cuma tak bodoh cm dorang ni la gatai komen bodo kt med soc guna akaun betul plak tu

Serius bodoh
Kesian bini dorang terpalit sama

Hmmmmm
Quote CardiGans85 19-1-2019 12:58 AM
Kalau la kemurungan ini dapat hilang macam demam biasa, aku sendiri nak cuba. Bukan 4-7 hari boleh hilang kemurungan ini boleh hilang macam demam biasa tu. Aku sendiri bertahun ambil masa. Bila aku stop treatment sebab aku rasa aku macam ok tapi develop perkara lain pula.

Aku harap jangan lah sesiapa lagi yang kena kemurungan ini. Stress free lifestyle ok.
Quote renko 19-1-2019 09:09 AM
sekali bini dia berjimak dgn org lain
baru padan muka si gemuk celaka tu
Quote awanearisu 19-1-2019 12:20 PM
shernazz: Bini mintak cerai la dari rahemi ni..Tangan pon xpandai jaga.. apatah lagi pelirKang menonong ke tmpt lain..


Tajamnya
Harap raheimi masuk forum dan baca semua sindiran berhemah di sini. Pasti bertambah tekanan jiwa beliau
Quote Lagubestbest 19-1-2019 02:51 PM
Sepupu mum I ada sorang jenis depression gini. Siap ada kad lagi. Dulu okay lagi. Sekarang makin teruk. Dia jenis time dia nak sembur dia sembur je, dahla makin merepek dia punya cakap mengarut. Tapi tu lah masa muda dapat jadi guru, sampai sekarang safe and secure je jadi guru, taktau camner dia handle pelajar (atau pelajar handle dia.. hahah).
Quote domestobot 19-1-2019 06:18 PM
wow punya lah low class komen2 FB users
Quote batmana 19-1-2019 08:07 PM
org cmni, dlm socmed jadi kanak2 6 tahun
pdahal fizikal dh jadi bapa org

tkle pikir

harap, banned je 10 tahun dari gune peranti telekomunikasi , tenet ke apa, biar dia sedar sket
Quote otai_g 20-1-2019 06:48 AM
X semua bnd blh setel mintk maaf. Kdg2 sbb mulut pun nyawa blh hilang. Zaman skrg nyawa sgt murah. Sekali libas je 1 nyawa blh hilang. Tp libas kena ada teknik lah. Tkg nyawa tkg libas plk yg hilang

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 09:56 AM GMT+8 , Processed in 0.082278 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top