CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lima Beradik Malang, Ditinggalkan Ibu Kandung Tanpa Berita

17-1-2019 10:48 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3491| Komen: 25|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Lima beradik berada dalam keadaan gusar selepas ditinggalkan oleh ibu kandung sendiri di sebuah pusat jagaan di Alor gajah sejak September tahun lepas.
Lima beradik berada dalam keadaan gusar selepas ditinggalkan oleh ibu kandung sendiri di sebuah pusat jagaan di Alor gajah sejak September tahun lepas.

Kesemuanya yang berumur antara enam hingga 12 tahun ditinggalkan di Pusat Jagaan Kasih Sayang Angel sebelum ibunya menghilangkan diri entah ke mana.

Kosmo Online melaporkan, alasan yang siberikan ibunya adalah untuk mencari saudara-mara di Johor Bahru namun sampai sekarang masih belum muncul.

Pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Alor Gajah, Ansharey Matasarsad berkata, 

"Dia (wanita terbabit) hanya memberitahu akan mengambil semula anak mereka selepas kembali dari Johor Bahru secepat mungkin, namun sehingga hari ini dia hilang tanpa berita. 

"Bagaimanapun, pada masa sama bapa kepada anak-anak ini ada menghubungi, namun mereka tidak sesuai diletakkan di bawah jagaan lelaki berkenaan kerana sebelum ini dia terbabit dalam kesalahan gangguan seksual."


Kredit foto: Sinar Online
Mahkamah Majistret Alor Gajah telah memerintahkan kanak-kanak itu berada di bawah jagaan Orang Yang Layak dan Sesuai di bawah Akta Kanak-kanak 2001 (pindaan 2016) yang dibicarakan pada 14 Januari lalu.

"Buat masa ini, perintah jagaan berada di bawah pengusaha Pusat Jagaan Kasih Sayang Angel dan anak-anak ini juga masih menantikan kepulangan ibu mereka. 

"Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai wanita terbabit bolehlah menghubungi Pegawai JKM Alor Gajah atau pelindung kanak-kanak ditalian 06-5561267." -CARI
11

Bagus
8

Marah
8

Terkejut
11

Sedih
11

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (57 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Acikgomen 17-1-2019 10:52 AM
Allahu kesiannya anak2 taktau pape ni
Quote talapia 17-1-2019 11:02 AM
Kesiannya la anak2 ni tiap pagi bangun dengan 1 harapan.. mak dia balik. Tapi sampai ke malam tak kunjung tiba.. berulang2 berbulan2... aduh.. luluhnya hati.
Quote prettyuglybabe 17-1-2019 11:10 AM
bagus mereka check background si bapak sebelum release budak-budak tu..
Quote Burong_Hantuk 17-1-2019 11:21 AM
ini pulak warga emas di tempat yang sama.waris cabut lari








Quote manehnya 17-1-2019 11:23 AM
siannya.. seb baik ada Pusat Jagaan Kasih Sayang Angel
Quote cmf_Strawberry 17-1-2019 11:28 AM
Allahuakbar... kesiannya lah.. harap2 di jaga dengan elok kat tempat tu.
Quote nisako 17-1-2019 12:13 PM
adoi siannye…………...
Quote kaklong32 17-1-2019 12:15 PM
semoga mak ko insop dan balik cari anaknya semula
Quote minguk 17-1-2019 12:25 PM
kesiannya korang. tapi tolong jangan ikat rambut tanduk lembu ye dik... kakak rimas tengok hahahahha
Quote kittycomel 17-1-2019 02:03 PM
Ngapa semua satu kaum tu je?
Quote anakkerengga 17-1-2019 02:10 PM
Keling lg.. keling dan mslh berpisah tiada
Quote Manjahati 17-1-2019 02:15 PM
Kesiannya lima beradik ni... Mesti mengharap mak balik cepat
Quote buapakperut 17-1-2019 02:20 PM
ayoyo kisian, tak sayang anak ka....
Quote Buritan 17-1-2019 02:24 PM
Burong_Hantuk replied at 17-1-2019 11:21 AM
ini pulak warga emas di tempat yang sama.waris cabut lari

Siannya aku tengok.. aku kalo org tua cepat jee terasa sebak.. tengok mcm mak aku jahhh.. wpun dia hindu tp tetap rasa belas sbb dia org tua
Quote Buritan 17-1-2019 02:25 PM
anakkerengga replied at 17-1-2019 02:10 PM
Keling lg.. keling dan mslh berpisah tiada

Melayu prangai sial pun ade sis.. bab prangai sial pd mak pak anak anak ni merentasi kaum.. semua kaum ade prangai sial
Quote moonbug 17-1-2019 02:28 PM
Harap takde benda buruk berlaku kat maknya
Quote tombong 17-1-2019 02:56 PM
tak kesah la keling ke cine ke umur 6 hingge 12 tahun tu sepatutnye enjoy zaman persekolahan...
Quote SissySembah 17-1-2019 02:58 PM
mak heshe stress la kot??? ekonomi merundum... negara pun miskin dunia ketiga..nilai duit kecik...
nak2 pula kena tanggung anak2 dgn achi itu pula??

ujung2 lari sbb tak nak tanggung kesusahan...

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 07:26 AM GMT+8 , Processed in 1.457771 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top