CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Isteri Bakar Suami Kerana Enggan Dedah Kata Laluan Telefon Bimbit

17-1-2019 10:45 AM| Diterbitkan: Sang_Pencinta| Dilihat: 3338| Komen: 13|Original author: Oleh: Sang_Pencinta

Description: Seorang wanita bertindak membakar suaminya sehingga mati kerana enggan memberitahu kata laluan telefon pintarnya.
Seorang wanita bertindak membakar suaminya sehingga mati kerana enggan memberitahu kata laluan telefon pintarnya. 

Kejadian yang dilaporkan oleh Tribun News itu dikatakan berlaku di Nusa Tenggara Barat, Indonesia pada 12 Januari lalu.



Kredit foto: Tribun News

Menurut jurucakap polis Ipda Abdurasyid, pihaknya menerima laporan mengenai kes seorang wanita yang hanya dikenali dengan nama IC, 25, menyimbah minyak tanah sebelum membakar suaminya Dedi Purnama, 26.



Kejadian dikatakan berpunca daripada keengganan mangsa untuk berkongsi kata laluan telefonnya.


Kredit foto: Carian Google

Mangsa kemudiannya dikejarkan ke hospital terdekat kerana kecederaan parah, namun disahkan meninggal dunia tidak lama kemudian. 


Kredit foto: Tribun News

Menurut siasatan awal, suspek mendakwa dimarahi dan dipukul selepas bertanyakan kata laluan telefon suaminya. Mempertahankan dirinya, wanita itu kemudian menyiram suaminya dengan minyak tanah sebelum membakarnya. 

Orang ramai yang menyaksikan kejadian tersebut telah membantu memadamkan api yang menyala pada tubuh Dedi Purnama.


Kredit foto: YouTube

Berikutan penyebaran video kejadian yang kini tular, beberapa rakan Dedi mengucapkan takziah dan rasa berduka atas pemergiannya. 

"Selamat jalan Dedi, semoga tenang di alam sana," kata temannya yang hanya dikenali dengan nama ChunK Rasta. 

Wanita itu kini dalam tahanan polis untuk membantu siasatan. - CARI
11

Bagus
15

Marah
12

Terkejut
14

Sedih
12

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (74 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CharlesDera 17-1-2019 11:13 AM
waduh...ganas sekali ya cewek indonesia...wakakakkakaka
Quote eyansss 17-1-2019 11:18 AM
bini tunjuk gambo arwah laki ngan skendel ke?  patut la pukul bini bila bini mintak password...
Quote Burong_Hantuk 17-1-2019 11:22 AM
sudah ada lah thread nih
Quote manehnya 17-1-2019 11:23 AM
padan muka louhh!!1
Quote Sang_Pencinta 17-1-2019 11:24 AM
Mungkin ada sesuatu yg nak disembunyikan oleh si suami?
Quote SissySembah 17-1-2019 11:27 AM
rasain loh... pukul bini kemudian tk nk bagi password...
kan dh kena bakar... sia2 mati katak sahaja...

bini tu pun may you rest in jail..
Quote kaklong32 17-1-2019 12:18 PM
kesiannn..
Quote Sang_Pencinta 19-1-2019 08:07 PM
Si lelaki kaki pukul, si isteri kaki bakar

Sepadanlah
Quote Joyahbedah 19-1-2019 08:30 PM
Memang layak pon lelaki endon keparat kena bakar.
Quote batu kikir 19-1-2019 08:39 PM
Wanita semakin ganas sekarang.
Hari tu wanita tikam suami sampai mati sebab cik suami komplen makanan yang bini masak tu ada sedikit masin.
P/s Dalam menghadapi keganasan wanita masa kini........ marilah kita ramai2 beli sex doll je. Tak pandai komplen, tak pandai marah, tak merbahaya. Diam je sokmo.
Quote onexox97 19-1-2019 08:55 PM
Padan muka
Benda lain boleh kongsi tetiba takmau bg pasword
Quote Decaffeinated 19-1-2019 09:05 PM
Sang_Pencinta replied at 17-1-2019 11:24 AM
Mungkin ada sesuatu yg nak disembunyikan oleh si suami?

banyak...


Quote batmana 19-1-2019 09:07 PM
eyansss replied at 17-1-2019 11:18 AM
bini tunjuk gambo arwah laki ngan skendel ke?  patut la pukul bini bila bini mintak password...

tu bukan bini ler
tu adik si mati

(berdasarkan format layout muke pelan si somi..)

yg muke bini nya layout lain

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 01:56 PM GMT+8 , Processed in 0.072246 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top