CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Atlet Lempar Cakera Dedah Terpaksa Guna Duit Sendiri, Tiada Bantuan Daripada YB Syed Saddiq

17-1-2019 10:46 AM| Diterbitkan: hafiz.ahmad| Dilihat: 5380| Komen: 33

Description: Atlet Lempar Cakera Malaysia, Muhammad Irfan Shamsuddin mendedahkan di laman Instagram milik beliau (@irfan_sham) tentang perasaan sedihnya terhadap layanan YB Syed Saddiq terhadap sukan lempar cakera ...
Atlet Lempar Cakera Malaysia, Muhammad Irfan Shamsuddin mendedahkan di laman Instagram milik beliau (@irfan_sham) tentang perasaan sedihnya terhadap layanan YB Syed Saddiq terhadap sukan lempar cakera.


View this post on Instagram

Just wanna ask you @syedsaddiq, mula2 you bubarkan PODIUM. Then my coach ditamatkan contract serta merta selepas saya pecahkan record kebangsaan 13 kali, 3x SEA Games gold and Asian Championship Silver medal yang saya bersama sama achieved with my coach within 6 years of working together dan elaun dipotong separuh. I???m still alright with it, but right now the situation is I???m without coach dan saya nak pergi training camp tapi tiada bajet (ticket flight saya dah beli). May I ask you a question Yb, you suruh athletes buat results, but you terminate my coach contract, and now that I???ve a new coach(so far saya bayar pakai duit saya sendiri) and right now you tell me, saya takda coach, and then my plan to train overseas tak diluluskan. Explain to me? adakah ini yang YB maksudkan dengan #youthpower? What???s your vision and mission in our sports actually YB? #youthpower #formycountry

A post shared by Irfan Shamshuddin (@irfan_sham) on

 

Irfan Shamsuddin pernah memecahkan rekod kebangsaan sebanyak 13 kali, 3 kali emas SEA Games dan 1 perak di Asian Championsip. Rekod yang sangat mantap dari atlet yang baru sahaja berumur 24 tahun.



Luahnya di Instagram, dia mempersoalkan tindakan YB Syed Saddiq yang membubarkan PODIUM dan menamatkan kontrak jurulatih beliau seakan tidak setimpal dengan apa yang dicapainya dalam sukan lempar cakera ini.

 

Katanya lagi, kini dia berlatih dengan jurulatih baru yang dibiayainya sendiri, tanpa bantuan mana-mana pihak. Perancangannya untuk berlatih di luar negara juga tidak diluluskan. Adakah ini yang dimaksudkan dengan Youth Power oleh YB Syed Saddiq?

 

Post Irfan mendapat perhatian ramai, termasuk atlet memanah negara, Juwaidi Mazuki yang berkata dia sudah keluar dari Majlis Sukan Negara (MSN) dan Persatuan Memanah Malaysia. Apa yang terjadi sebenarnya?




Apakah perancangan sebenar Kementerian Belia dan Sukan? Adakah fokus mereka kini hanya terhadap e-sports yang dilihat mendapat perhatian YB Syed Saddiq? 



Bakat besar atlet muda seperti Irfan tidak patut disia-siakan dan kemudahan yang cukup harus diberikan supaya atlet Malaysia mampu berlatih dan mengasah bakat mereka.

 

Dengan isu Irfan ini, apa komen anda? Nyatakan pendapat dan komen anda di ruangan comment! - CARI  

15

Bagus
10

Marah
9

Terkejut
14

Sedih
11

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 17-1-2019 10:54 AM
dah viral macam ni, sekejap je u turn nanti..
Quote tobby 17-1-2019 10:59 AM
Dah menang pru, mesej x balas, telefon pun x angkat.. Persatuan teksi mengadu nasib
Quote lkick2113 17-1-2019 11:02 AM
Have dgn have not punya cerita ni
Quote gujiwa 17-1-2019 11:13 AM
kesiannya.. mungkin atlet kena ubah kepada sukan pidato boleh suruh SS ajar kan..
Quote gujiwa 17-1-2019 11:14 AM
well SS mane jadi menteri lagi.. dia kan dah tukar job.. tukang isi minyak..
buang masa je ckp ngan dia.. hahaha
Quote danieladam 17-1-2019 11:23 AM
Menyampah plak menteri gila glemer tapi x pandai buat keje..abah KJ jauh bertiang la layak kat jawatan ni. Ni setakat budak hingusan, apa je die tau?
Quote VioletsAre_Blue 17-1-2019 11:27 AM
Mentang2 esport boleh buat duit tapi esport sukan besarkan punggung dan tak sihat.. Respek sikit atlet kita bermandi peluh nih..
Quote tobby 17-1-2019 11:32 AM
"Tak ada surat lawyer makcik tak terima ...
makcik tak percaya...
Cakap mulut apa-apa pun boleh ", makcik kedai

#manasuratlawyer
Quote white_musk 17-1-2019 11:33 AM
Siapa yang undi?
Quote CharlesDera 17-1-2019 11:38 AM
VioletsAre_Blue replied at 17-1-2019 11:27 AM
Mentang2 esport boleh buat duit tapi esport sukan besarkan punggung dan tak sihat.. Respek sikit atl ...

itu yang saya dok pikiaq jugak..sebab esport ni banyak sponsor dia...awat kerajaan masih nak bagi peruntukan...wakakakakkakakakaka
Quote shamsadis 17-1-2019 11:55 AM
cakap English rojak pening aku
Quote kaklong32 17-1-2019 12:17 PM
ss bizi isi minyak kete x sudah2
Quote minguk 17-1-2019 12:21 PM
TU LA KUAT SANGAT BERLAKON LUKA LA, BERKLAKON TEMPANG LAH, SAMPAI LUPA KERJA HAKIKI.. SEKARANG NAK JADI YB KE NAK JADI PELAKON?
Quote chicozinn 17-1-2019 12:24 PM
bongoknye la aku tgok e-sport aku rasa kelakar nak tabur duit byak2 sbab sah2 membazir sbab banyak pakai elektrik..cm setaraf main game kat cc je yachhh..#kembalikanabamKJgittuhhh
Quote MadameOnion 17-1-2019 12:25 PM
i rasa better bro letak jawatan la..dah la tak perform..makin teruk pulak kbs bawah dia..kalau maintain je mcm kkm or kpm takpe la jugak
Quote rantaikendoq 17-1-2019 12:38 PM
hahaha, menteri kenyit seilfie bontot berkerak dah kena sound
kahkah, byk melayan porno ni menteri budak2 ni
enjoy nafsu nafsi saja ni, kahkah
punah mesia...baharu, kihkih
Quote rantaikendoq 17-1-2019 12:48 PM
DUIT KERAJAAN DAP PEGANG, MENTERI2 LAIN NAK SEMBANG APERRR,
JADI BEROK BOLELA ANGUK ANGUK GELENG GELENG, HAHAHA
Quote billionman78 17-1-2019 02:20 PM
aku rasa syed saddig ni sepenggal ajela orang muar pilih dia. kalau tengok fb page muar mmg berbakul2 dia kena sekarang
Quote macai 17-1-2019 03:00 PM
Jap lagi ajak dtg opis. Main PS4 seround. Selfie . Settle
Lps tu buat statemen menteri perlukan teguran dari atlit utk penambahbaikan.

* dia guna krim ape ek? sampai kan parut takda kat muka

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 03:21 PM GMT+8 , Processed in 0.226599 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top