CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Otot Breast Rosak, Dijangkiti Kuman-Padah Percaya Promosi Murah Besarkan Payudara

16-1-2019 11:03 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8863| Komen: 79|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Malang seorang gadis apabila rawatan untuk membesarkan payudara (breast filler) membawa kesan buruk terhadap dirinya.
Malang seorang gadis apabila rawatan untuk membesarkan payudara (breast filler) membawa kesan buruk terhadap dirinya.

Lebih parah apabila pakar kecantikan yang ditemuinya itu enggan bertanggungjawab.


mStar Online melaporkan, mangsa yang hanya dikenali sebagai Rara, 25 cuba mengugut pakar kecantikan tersebut dengan menularkan perbualan antara mereka.

Bagaimanapun Rara pula didakwa cuba memfitnah pakar kecantikan yang turut menawarkan produk pemutihan kulit.

Surat yang dikeluarkan oleh doktor dari hospital swasta berkenaan keadaan Rara tular di media sosial.

Foto: mStar Online
Menurut sumber lagi, Rara menghabiskan ribuan ringgit untuk merawat jangkitan kuman pada payudaranya.


Rawatan yang cuma dibuat dalam bilik hotel itu juga didakawa menggunakan peralatan yang tidak bersih.

"Barang dia guna tak bersih... dengan campak-campak kat dalam luggage... buat pun kat hotel.

"Serius geram g*** dengan dia... next i operate nak kena buang breast... i dah tak boleh menyusu... otot breast pun dah rosak. Doktor nak gantikan dengan otot perut... i dah tak boleh mengandung juga," tulis Rara.

Menurut satu posting, pelanggan hanya perlu membayar RM1,690 (selepas diskaun) untuk setiap suntikan 300 mililiter Hyaluronic Acid bagi kedua-dua belah payudara.

Pelanggan cuma perlu membayar wang deposit sebanyak RM200 atau 50 peratus dari kos rawatan untuk menempah rawatan tersebut dengan harga promosi.

Rawatan boleh dilakukan di mana sahaja mengikut pelanggan walapun mereka sebenarnya berpangkalan di utara tanah air.

Bukan sahaja rawatan membesarkan payudara, wanita itu turut menawarkan perkhidmatan menyuntik filler pada alat sulit dan juga punggung selain pembedahan pada hidung.

Rawatan dinamakan hidung patung barbie pula ditawarkan pada harga kurang RM1,500, jauh lebih rendah berbanding klinik perubatan estetik yang diluluskan KKM. -CARI
11

Bagus
10

Marah
10

Terkejut
10

Sedih
15

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aHoi83 16-1-2019 11:11 AM
Sendiri carik penyakit. Cash la
Quote Burong_Hantuk 16-1-2019 11:15 AM
kerja gila nih
Quote paz 16-1-2019 11:16 AM
Buat lah kat tempat yang betul.

Quote pearl.silver 16-1-2019 11:19 AM
Nnt nk cite apa kt bakal suami npe tetek xde
Quote fushimi 16-1-2019 11:19 AM
bodohnya ko sis

kalau dah berlaki confirm kopek ko akan besar semulajdi sebab kena uli hari hari
Quote Burong_Hantuk 16-1-2019 11:21 AM




Quote laksmanabentan 16-1-2019 11:27 AM
ambikk ko dek... kenapa ler tak bersyukur dengan apa yg ada...
apa ler nak operate bagai merubah kurniaan Allah swt.. gitu...
tak payah ler nak perfectionist sgt..
Quote Artemesiaa 16-1-2019 11:29 AM
Nak murah guna pulak khidmat dari mereka yang tak bertauliah sendiri yang bakal merana seumur hidup.
Quote zafira 16-1-2019 11:35 AM
bodoh.. dah berkali-kali keluar dalam media cetak jangan percaya orang yg claim expert dlm bidang ni pun nak buat jugak... skrg menyesal pun tak guna lagi... sendiri cari penyakit...
Quote VirginLady 16-1-2019 11:49 AM




ni jantan ka?
Quote buapakperut 16-1-2019 11:57 AM
dah tu buang jela susu tu, kalau nk senang, ikat dengan tali ketat2 bila buruk ia gugur la sendiri
Quote aechae 16-1-2019 12:24 PM
Muda lg kot...hbs skolah x budak ni? Klu dh duit pn xberapa nk ada xyah lh nk berangan nk modified bdn etc...ni gigih cri yg murah lps tu mendapat lh kan..
Quote chicozinn 16-1-2019 12:25 PM
mendapat la dik oii..umo muda lagi tapi bodo piang nk besarkn tek dah knapa??
Quote kaklong32 16-1-2019 12:27 PM
buat lagi benda merepek kan dah mendapat
Quote Thuglife 16-1-2019 12:29 PM
xpaham muda2 sibuk nak besarkan breast.. belakila dik..pas tu ngandung.. sah2 lepas tu besarla breast ko.. xpaham nape mudah cye benda2 mcm nie.. jgnkan degn org2 yg buat kat hotel ke kat umah.. yg kat klinik pun blm tntu aku caye.,,
Quote Malaysia.Doom 16-1-2019 12:35 PM
buapakperut replied at 16-1-2019 11:57 AM
dah tu buang jela susu tu, kalau nk senang, ikat dengan tali ketat2 bila buruk ia gugur la sendiri

macam nak buang buasir
Quote chinta89 16-1-2019 12:39 PM
efek sampaikan x leh peknen...


aduhai cari penyakit.
Quote clarizsa 16-1-2019 12:46 PM
Yg pondan2 boobs cantik tu buat kat mana?
Quote mizzmimi 16-1-2019 12:56 PM
Kalo belum kawen ko pakai push up bra sudehh laa. Memantul menonjol jugak ketet tu. Ko nak tayang cleavage je kan. Takpon taruk je span or sapu tangan dalam bra.

Koserlahh ketet beso2 ni. Bagagar nak joging pon tampar2 muka nanti.

Lihat semua komen(79)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 06:42 AM GMT+8 , Processed in 0.171413 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top