CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Geram Polisi Tanpa Straw, Lelaki Serang Pekerja McDonalds

24-1-2019 05:59 PM| Diterbitkan: Sang_Pencinta| Dilihat: 4160| Komen: 31|Original author: Oleh: Sang_Pencinta

Description: Niat baik McDonald untuk terlibat dalam kempen alam sekitar dengan tidak menyediakan straw nampaknya tidak disenangi oleh sesetengah pelanggan. Apa kata anda?
Polis menahan seorang lelaki di Florida yang menyerang dua orang pekerja McDonald pada awal bulan ini. Insiden itu dirakam dalam sebuah video dan kini tular. Daniel Taylor, 40, didakwa atas dua pertuduhan mencederakan orang lain dipercayai marah atas polisi baru restoran itu mengenai penggunaan straw, lapor Buzzfeed News. 



Kredit foto: USA Today



Video itu dirakam dan disebarkan oleh seorang pelanggan restoran bernama Brenda Biandudi yang menyaksikan Taylor menjerit kepada seorang pekerja wanita apabila mendapati pesanannya tidak disediakan straw dan  ianya juga tidak disediakan di bahagian kaunter layan diri.



Kredit foto: Buzzfeed


Selepas pekerja tersebut menerangkan kepada Taylor polisi alam sekitar baru McDonald yang hanya memberikan straw atas permintaan pelanggan, Taylor menjadi semakin marah dan mencemuh pekerja tersebut dan berkata 'tidak ada undang-undang seperti itu' . Mereka kemudiannya saling menyumpah di antara satu sama lain sehingga Taylor menarik kolar baju pekerja tersebut sambil mengugutnya.

Turut kedangaran dalam video tersebut seorang saksi menggesa mereka menelefon polis agar Taylor melepaskan pekerja McDonald tersebut. Taylor yang kelihatan mabuk menjerit 'saya mahu dia dipecat!' katanya. 'Tidak, kamu yang akan dipenjarakan' jawab pekerja tersebut.


" data-allowfullscreen="true" data-width="560">


Polis kemudiannya menahan Taylor tetapi beliau sempat menendang salah seorang pekerja McDonald lain. Bianundi berkata pekerja wanita yang ditendang itu baru sahaja melahirkan bayi dengan C-section. Kedua pekerja McDonald yang diserang itu bagaimanapun enggan ditemubual oleh Buzzfeed News.


Niat baik McDonald untuk terlibat dalam kempen alam sekitar dengan tidak menyediakan straw nampaknya tidak disenangi oleh sesetengah pelanggan. Apa kata anda? - CARI 
8

Bagus
15

Marah
10

Terkejut
14

Sedih
10

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AyaqMeloSuam 24-1-2019 06:53 PM
Kesian pekerja tu.. baghal la mamat ni.. mintak la elok2..
Quote dua_chzy 24-1-2019 06:54 PM
Kokesen bodoh.
Quote mata_kucing 24-1-2019 07:10 PM
Mcm rempit perangai
Quote LautBiru52 24-1-2019 08:13 PM
Time dine in dgn take away ok la kalau takde straw. Tapi kalau drive thru jenuh la pulak kalau jalan tak rata. Air sampai masuk dalam hidung
Quote Sang_Pencinta 24-1-2019 08:44 PM
Sy masih try biasakan minum tanpa straw

So far tak pernah minta lagi
Quote Dragonkings 24-1-2019 08:48 PM
Bodoh......siapa yang bangsat yg create dunia tanpa straw ni......lpstu nanti lame2.....straw kne beli.....same kes mcm plastik....hari minggu 20sen.......
Quote onexox97 24-1-2019 09:40 PM
Org Melayu xda pun gini
Quote Nham22 24-1-2019 10:07 PM
Susahla xde straw..ice berketol2..bila nak minum termasok skali ice dlm mulot...lecehh..
Quote missDollie 24-1-2019 11:13 PM
Aku pun tak setuju takde straw ni sebab aku gigi sensitif..mujur blom tukar jadi hulk lagi..cuma jadi ruhainies je la terkemut2 bibior minum ais..
Quote dani-rox 25-1-2019 12:19 AM
florida man strikes again
Quote Manjahati 25-1-2019 12:35 AM
Klu dh mabuk benda kecil pun blh jd besar
Quote CupuCupu 25-1-2019 12:40 AM
LautBiru52 replied at 24-1-2019 08:13 PM
Time dine in dgn take away ok la kalau takde straw. Tapi kalau drive thru jenuh la pulak kalau jalan ...

Take away dia bg straw
Quote armin 25-1-2019 05:49 AM
Baru mlm smlm mkn mcd patutla xdpt straw tp bila mintak elok je dpt. Lupa pulak pasal polisi ni. Tp sudu utk bubur pun deyol tak kasi so iols ingatkn deyol lupa bg dua2. Takkan nk hirup bubur pulak kan.

Btw apa jd dgn mamat ni lepas tu? Kurang ajar main tendang org baru bersalin czer.
Quote RooneyMara 25-1-2019 07:05 AM
I haritu dah beli 2-3 stainless steel straw sendiri skali dgn berus cuci dlm straw. Skarang bawak straw sendiri je dlm handbag. Tak syok minum takde straw lah
Quote FanTasyCreaTioN 25-1-2019 07:12 AM
pekerja tersebut menerangkan kepada Taylor polisi alam sekitar baru McDonald yang hanya memberikan straw atas permintaan pelanggan
bagi jer la straw bila pelanggan tu bertanya pasal straw.. makna nya dia nak la tu  

Quote mdhelmi 25-1-2019 11:19 AM
teori aku org botak ialah org yg byk berfikir
jadi skrg teori aku meleset
Quote prettyuglybabe 25-1-2019 12:09 PM
bukan kat malaysia.. so next
Quote moonbug 25-1-2019 12:44 PM
Straw je pun
Quote applemy 25-1-2019 12:53 PM
Polisi no straw ni: TOO LATE.

Barat pun kadang2 bebal gak undang2 depa.. hiks

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 04:09 AM GMT+8 , Processed in 0.076503 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top