CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Telatah Murid Tahun 1 Fasih Berbahasa Inggeris Cuit Hati Netizen

3-1-2019 10:15 AM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 5146| Komen: 24|Original author: Oleh: Myeonir

Description: Beruntung sesiapa yang fasih berbahasa Inggeris ini sebenarnya. Zaman sekarang pun kebanyakan ibu bapa memang menekankan pembelajran bahasa asing itu kepada anak-anak.
Beruntung sesiapa yang fasih berbahasa Inggeris ini sebenarnya. Zaman sekarang pun kebanyakan ibu bapa memang menekankan pembelajran bahasa asing itu kepada anak-anak.

Pun begitu, telatah kanak-kanak ini yang fasih berbahasa Inggeris berjaya mencuit hati para netizen. Fasih bercakap macam mat salleh, berhabuk habis!



Menerusi perkongsian video di Facebook, sedutan temu bual bersama pelajar Tahun 1 di TV1 ini menjadi tular dalam kalangan netizen. Adik ini sangat pandai bertutur dalam slanga bahasa Inggeris sampai netizen pun mengangan mendengarnya.

Kepetahan adik ini berbahasa Inggeris membuatkan ramai netizen mengenang kembali zaman persekolahan mereka dulu di mana mereka hanya pandai menyebut "Yes", "No" dan "Thank you" sahaja.



Kredit foto: Facebook

Mana tak pandainya, rupanya adik ini merupakan bekas pelajar Little Caliph.


Kredit foto: Facebook

Pandainya adik ini, comel sangat. Selepas ini, berpusu-pusu ibu bapa menghantar anak ke 
Little Caliph! - CARI
5

Bagus
10

Marah
6

Terkejut
10

Sedih
12

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 3-1-2019 10:46 AM
Speaking tu satu hal... tp dia punya confident tu..
Quote umbut 3-1-2019 10:57 AM
little caliph.. glamour little caliph
Quote rizal7 3-1-2019 11:05 AM
i would like to know, who is Dhia Khalisa?
Quote Supersirap 3-1-2019 11:48 AM
syabas diucapkan
Quote Spicymami 3-1-2019 11:51 AM
Alolo comel.. Slalu bila ada yg pandai spiking gini mesti ada mak bapak lain dengki kutuk2 budak ni berangan mat saleh. Sbb anak sndiri tau ckp yes no je.

Iols kecik2 gitula, speaking english b4 malay, jenuh kene ejek hina sindir dgn sedara mara slalu bila balik kampung. Dah besar ni baru la dorg puji2 mintak ajar anak dorg plak sbb memasing blaja fail english ke laut..
Quote Meiizu 3-1-2019 12:04 PM
siap lompat2 tu..excited nau poeiii sekolah
Quote Artemesiaa 3-1-2019 12:10 PM
Betul confident level dia tinggi bantu dia bercakap dengan lancar
Quote jane_hopper 3-1-2019 01:24 PM
I don’t think it is LC makes she so fluent in english though it does play some parts. Clearly her parents use english as a medium of conversation at home. Free advertisement for LC btw I just in awe of her confidence at such age
Quote ninjago 3-1-2019 01:49 PM
nie mesti dari rumah pun mmg dah speak in English, tak mungkin sebab sekolah semata.
Quote alinone78 3-1-2019 01:54 PM
mak pak dia pun speaking ni. tu yang boleh gini.
Quote ashcroft86 3-1-2019 02:31 PM
Anak2 cousin weols pon berhabuk speaking sedari kecil. To the extreme sampai xleh kawan ngn sepupu die yang lain sbab xreti sgt ckp melayu. Sekarang dah ok. Sekolah pon swasta, nk wat cmno.
Quote nazzse 3-1-2019 04:03 PM
Budak sekwrang tengok utube pun boleh pandai speaking, especially yg tengok channel2 yg review toys semua tu. Siap dgn slang sekali dieorg adapt
Quote Miss.Rara 3-1-2019 05:19 PM
tapi biasa laaa belambak budak skrg power speaking london dari kecik...

tak heran sgt lerr...

btw gugurl nie punya konpiden siap besor kan mata bila becakap...

comeyyy jerr  

Quote raihaneem 3-1-2019 06:02 PM
Ramai anak kwn yg jenih speaking....sbb mmg dr tok, parents jenij speaking.
Ada sorg tu ank dia comey mcmni la
To kesian pulak dia ckp..awai2 masuk sekolah tak fhm cikgu ckp bhsa malaysia sgt. Mujur budak tu cerdik..cepat ja fhm..parents dia pun dah biasakan dia ckp bm..

Quote jfq 3-1-2019 06:06 PM
Not so much dia terrer bi. Aku suka tgk part dia melompat dgn besaukan mata. So cute and spontaneous
Quote syidasaleh 3-1-2019 08:41 PM
Confident nya awak ckp dgn wartawan mcm tu. Siap dgn face reaction lg. Boleh jd pelakon dik. Tp belajar pandai2 dulu
Quote susukambingbest 4-1-2019 12:33 AM
Comelll n cnfiden dah baca kt ohbulan. Ayahnya peniaga. Ayahnya kata dia pun pelik mcmna aishah blh brminat sgt dgn english n mmg gifted. Aishah minat english n blh brtutur english sjak dr umur 3 taun dgn tgok kartun n rncngn brbhasa inggeris. Ayahnya cuma tekankn aspek agama n ajr solat sejak dia umur 3 taun. Tiada tips lain katanya.
Quote bangcak 4-1-2019 11:08 AM
little caliPH kene bg dia royalty sket tu. dah pomot hokehh
Quote PU-ndan 5-1-2019 08:24 AM
little caliph ni apa policy dia on vaccination ye?

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 04:55 PM GMT+8 , Processed in 0.076293 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top