CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pendapatan Lim Guan Eng Berjumlah RM86,464.92, Lebih Kaya Dari Perdana Menteri

1-11-2018 04:57 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6047| Komen: 77|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Menurut Portal Pengisytiharan harta anggota Parlimen dan pentadbiran kerajaan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Menteri Kewangan Lim Guang Eng mencatat pendapatan tertinggi berjumlah RM86 ...
Menurut Portal Pengisytiharan harta anggota Parlimen dan pentadbiran kerajaan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Menteri Kewangan Lim Guang Eng mencatat pendapatan tertinggi berjumlah RM86,464.92.


Dalam pengisytiharan jumlah pendapatannya itu, Guan Eng turut memasukkan nama isteri dan anaknya.

Senarai itu melibatkan 47 ahli Parlimen dari Pakatan Harapan dan Parti Warisan Sabah.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Saifuddin Nasution berada di tangga kedua dengan pendapatan RM77,629.68, diikuti Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dengan pendapatan berjumlah RM75,861.57.

Foto: Portal SPRM
Dr Mahathir mengisytiharkan harta itu bersama isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali.


Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berada pada kedudukan ke-10 dengan pendapatan berjumlah RM59,048.33.

Dia mengisytiharkan harta itu bersama suaminya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Setakat ini, seramai 47 ahli Parlimen kerajaan telah berbuat demikian sementara baki 76 ahli lagi belum. -CARI
13

Bagus
14

Marah
14

Terkejut
11

Sedih
17

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (76 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kucingitam 1-11-2018 12:11 PM
Syabas kerana berani mengisytiharkan harta
Quote tobby 1-11-2018 12:23 PM
buat apa byr gaji buta byk2 kat nobita klu tiap kali dia buka mulut pelabur2 asing habis lari, sawit msia dah x laku, ekonomi menguncup dan KDNKK diunjurkan merosot oleh BNM ?
Quote najib888 1-11-2018 12:25 PM
PM isytihar pendapatan beliau dan isteri je.  FM termasuk anak..
Quote arnauld 1-11-2018 12:25 PM
Dan marhein pun percaya lah....hahaha hahaha hahaha
Quote nazsh 1-11-2018 12:29 PM
Aku sikit pun tk prcaya..yg tepi tepi sipi2 msti lagi banyak..org yg brkuasa ni boleh buat apa saja tk kira bangsa apa pun..
Quote bakingsoda 1-11-2018 12:45 PM
bila gaji yg dah menghampiri 6 angka sebulan mengajar rakyat yang rm1050 sebulan tu cukup bestnya main game main twitter buat statement bodo sikitpastu dapat rm50k setiap bulan, nampaknya ijazah menjilat dan membodek jugak la yang paling laku
Quote Melorqe 1-11-2018 01:35 PM
nazsh replied at 1-11-2018 12:29 PM
Aku sikit pun tk prcaya..yg tepi tepi sipi2 msti lagi banyak..org yg brkuasa ni boleh buat apa saja  ...

yeszzz... duit berkepok pegang saham sykt sana sini pakai proxy.
tu kalau berenti jadi menteri pun dah cukup utk hidup kan?
bnyak pegang jawatan tu tak de conflict of interest ke?


Quote shamsadis 1-11-2018 01:59 PM
orang bijak dia tak letak harta atas nama dia, letak atas nama proxy ler
Quote AbukRokok 1-11-2018 02:12 PM
jom kira

RM 75861.57 X 5 tahun = RM4.5 juta
Quote aHoi83 1-11-2018 02:17 PM
Dkt 100k yg di declare pendapatan bulanan menteri2 . Tk masuk lagi tepi2. So agak diterima akal jugak utk kak mah berbeg mewah. Padanla puak umno yg kelaparan melompat2 ke PH.
Quote aHoi83 1-11-2018 02:19 PM
AbukRokok replied at 1-11-2018 02:12 PM
jom kira

RM 75861.57 X 5 tahun = RM4.5 juta

Eh tu pendapatan bulanan ke tahunan?
Quote paz 1-11-2018 02:25 PM
Ok kena drill lg ni. Surface sangat.

Quote tungkai 1-11-2018 02:29 PM
Bila tak declare pendapatan korang meroyan
Dah declare pun korang meroyan

Korang nak apa sebenarnya? Previous gomen ada buat declaration ke?
Quote gujiwa 1-11-2018 02:30 PM
So ape yang di terkejut ngan gaji si irwan tu wahai menteri nobita.. gaji kau pun berkepuk juga kan..

tetibe ada la penyokong buta kata.. gaji lge tu sesuai la ngan ape dia pegang..
Quote FailFish 1-11-2018 02:31 PM
ni apa gaji + elaun setahun ke?
tu isytihar gaji bukan harta
Quote leylapple 1-11-2018 02:37 PM
tungkai replied at 1-11-2018 02:29 PM
Bila tak declare pendapatan korang meroyan
Dah declare pun korang meroyan

biasa lah pendengki bukan reti matematik pun....

yang tak isytihar simpan bawah bantal lagi ramai...tu yang diorang damba2kan sbb berjaya memperbodohkan org lain...

dulu punya menteri lagi dasat. dia jugak PM, dia jugak menteri kewangan...hebat tak hebat?
Quote adila39 1-11-2018 02:40 PM
i dont get it, istihar lepas tu apa? lainla boleh share pendapatan tu. Ni kali sebulan or setahun?

still this is shit!
Quote dauswq 1-11-2018 02:48 PM
harap2 lobai , gps & umno pun buat pengisytiharan harta juga.


no issue dah sbb gomen ph dah buat tak kiralah proxy ke, sembunyi aset ats nama lain ke.
Quote GalileO 1-11-2018 03:05 PM
mana istihar hartanya....macam tak biasa proxy

Lihat semua komen(77)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 07:45 PM GMT+8 , Processed in 0.079765 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top