CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gara-Gara Pandu Lawan Arus, Pemandu Lori Pembekal Ubat Ditahan Polis

8-10-2018 03:46 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5272| Komen: 37

Description: Seorang lelaki ditahan selepas memandu lori secara berbahaya dan melawan arus di Kilometer 432 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan berhampiran susur masuk Plaza Tol Sungai Buaya di Hulu Selang ...

Memandu tanpa lesen dan mempunyai 64 saman yang belum diselesaikan serta 36 waran tangkap.

Itu rekod kesalahan trafik melibatkan pemandu lori pembekal ubat yang ditahan polis kerana memandu melawan arus sehingga menyebabkan kemalangan dengan kenderaan lain di Kilometer 432, Lebuh Raya Utara Selatan berhampiran susur masuk Plaza Tol Sungai Buaya di kawasan Hulu Selangor semalam.




Free Malaysia Today melaporkan, Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintenden Lim Bak Phai berkata, suspek yang berusia 37 tahun itu turut didapati mempunyai satu rekod lampau di bawah Seksyen 379 Kanun Keseksaan iaitu mencuri.

Tambah Superintenden Lim, kemalangan yang berlaku pada kira-kira pukul 9.15 pagi itu membabitkan sebuah lagi lori yang sedang memandu di lorong tengah dari arah Ipoh menuju ke Kuala Lumpur.


Kredit foto: www.kosmo.com.my

"Lori tersebut cuba mengelak lori dipandu suspek yang melawan arus tetapi tidak sempat dan berlanggar di bahagian kiri, namun tidak melibatkan sebarang kecederaan."

“Hasil ujian air kencing terhadap suspek negatif dan suspek telah dibawa ke Hospital Kuala Kubu Bharu untuk pemeriksaan alkohol serta dihantar ke Balai Trafik Ampang Jaya juga untuk ujian alkohol.”

Kes disiasat mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara berbahaya dan Seksyen 336 Kanun Keseksaan kerana membahayakan nyawa atau keselamatan diri dan orang lain.

Video berdurasi 25 saat yang memaparkan kejadian berkenaan tular di media sosial semalam.- CARI




31

Bagus
27

Marah
34

Terkejut
29

Sedih
28

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (171 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote putericahaya999 7-10-2018 03:31 PM
dah kenapa ? mabuk ketum ke
Quote kivio 7-10-2018 03:57 PM
amboi mak..
lorong laju terus..
Matilanak kalau ade lamboghini tengah memecut..
Quote merrissa 7-10-2018 04:20 PM
tapi why????

whyyyyyyyyyyy?
Quote MissVixen 7-10-2018 04:22 PM
Penguatkuasa kita mana???!!!! Tak cukup ke. Peraturan dah ada tapi babi2 ni tak takut sebab saman bos bayar. Patut tarik terus lesen dan penjara!!!!!!
Quote Bedah.Cun 7-10-2018 04:29 PM
Puki btol kang nyawa org x bsalah melayang. Fuck you lah
Quote zorrro_03 7-10-2018 04:39 PM
laknat ni kenapa?  harap dedahkan pelaku.  
Quote batmana 7-10-2018 04:53 PM
patut mana2 tmpt msuk tol , pasang sentry gun aja, mana2 kenderaan lawan arus,  operator tol bole pi tembak smpai berkecai kt situ

abis cite
Quote moonbug 7-10-2018 04:58 PM
Laju pulak tu. Cilaka punya driver lori
Quote shernazz 7-10-2018 05:02 PM
Iols harap drebar lori tu xdakmkoje sampai bebilA
Quote dauswq 7-10-2018 05:03 PM
Edited by dauswq at 7-10-2018 05:04 PM

last sekali dia langgar lori kan?
Quote FOTHER-MUCKER 7-10-2018 05:08 PM
Haramkan terus se umur hidup lesen memandu dia.
Quote imransulaiman 7-10-2018 05:30 PM
dauswq replied at 7-10-2018 05:03 PM
last sekali dia langgar lori kan?

Haah.. Last sekali langgar lori..
Quote snazzydaisy 7-10-2018 05:33 PM
Maigadddd, kenapa bende cenggini sering terjadi?
Quote dauswq 7-10-2018 05:41 PM
imransulaiman replied at 7-10-2018 05:30 PM
Haah.. Last sekali langgar lori..

konfem kena dakwa mahkamah. takkan lah diorg nk lepaskn pemandu lori yg bodoh tu

Quote aHoi83 7-10-2018 05:44 PM
Penjara seumur hidop je org gini. Cilaka sgt
Quote jejaka_hensem 7-10-2018 06:19 PM
tadi pun ada sekor babi hitam,main keluar je simpang takde berenti,bagi signal apa.
myvi hitam WUL 542*
Quote slavehunter 7-10-2018 06:40 PM
Kalau kat jalan biasa kat kl motor pulak selalu lawan arus.
Quote munchkin 7-10-2018 06:44 PM
Penguatkuasa buat apa?????

Quote AbukRokok 7-10-2018 07:23 PM
driver lori xsalah...yang salah tayar lori

Lihat semua komen(37)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 08:52 PM GMT+8 , Processed in 0.088253 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top