CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Produk Vaksin Untuk Pengguguran Haram Berjaya Dirampas- KP Kesihatan

5-10-2018 12:03 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 1651| Komen: 5

Description: Semalam Kementerian Kesihatan dalam satu kenyataan memaklumkan, dua jenis produk vaksin dan Misoprostol tidak berdaftar dari India berjaya dirampas hasil serbuan yang dijalankan ke atas dua suspek di ...
Semalam Kementerian Kesihatan dalam satu kenyataan memaklumkan, dua jenis produk vaksin dan Misoprostol tidak berdaftar dari India berjaya dirampas hasil serbuan yang dijalankan ke atas dua suspek di sekitar Negeri Sembilan dan Kuala Lumpur.


Kredit foto: carian internet

Memetik laporan Bernama, Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, produk yang dirampas itu terdiri daripada Bio Typh Typhoid Polysaccharide Vaccine, Tetanus Vaccine dan Cytolog Misoprostol Tablet dan dipercayai dijual di pasaran gelap untuk pengguguran haram. 

"Sebanyak 350 bebuli produk vaksin tidak berdaftar dengan nilai lebih RM28,000 dan 1,400 biji tablet Misoprostol bernilai lebih RM63,000 berjaya dirampas dalam serbuan kali ini."

"Hasil siasatan awal mendapati produk vaksin ini dijual secara terus oleh warga tempatan kepada klinik-klinik perubatan di sekitar Lembah Klang,” katanya.

Justeru, orang ramai dinasihatkan untuk memastikan produk-produk kesihatan yang dibeli di pasaran mematuhi keperluan undang-undang yang berkuatkuasa.

Pengguna boleh menyemak kesahihan nombor pendaftaran produk dengan melayari http://www.npra.moh.gov.my atau menghubungi Bahagian Regulatori Farmasi Negara di talian 03-78835400.- CARI
27

Bagus
15

Marah
21

Terkejut
12

Sedih
30

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (135 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote oak.balustrade 5-10-2018 12:21 PM
Yg gigih sgt nak gugurkan kandungan ni sejenis lembam kah tak kenal kondom?
Quote sofiazara 5-10-2018 12:23 PM
oak.balustrade replied at 5-10-2018 12:21 PM
Yg gigih sgt nak gugurkan kandungan ni sejenis lembam kah tak kenal kondom?

main pakai sarung tak sedap katanya

umpama korek hidung pakai gloves
Quote oak.balustrade 5-10-2018 12:33 PM
sofiazara replied at 5-10-2018 12:23 PM
main pakai sarung tak sedap katanya

umpama korek hidung pakai gloves

Bodoh lah yg ada mindset gini. Bila dah sangkut, gelabah nenen nak abort bagai. Tak ke double bodoh namanya tu?
Quote sharlenetexas 5-10-2018 12:55 PM
oak.balustrade replied at 5-10-2018 12:21 PM
Yg gigih sgt nak gugurkan kandungan ni sejenis lembam kah tak kenal kondom?

Subur sangat kot

Quote Aerhys 5-10-2018 01:42 PM
Hairan mahu sedap sementara tapi susah dan sakit badan di kemudian hari tak ambil kira. Kan ada banyak jenis kondom yg nipis. Ada banyak pilihan pandai2 lah cari. Atau jangan ejaculate dalam vagina. Suntik ke ambil pil ke (saya tak suka suntik2 atau ambil pil sebenarnya sebab ada side effect). Apalah basic safe sex pun tak tahu. Lagi sanggup termengandung dan ambil ubat abortion yg entah apa2 boleh long term effect rosakkan tubuh badan hanya kerana mahu nikmat yg sementara?

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 03:57 AM GMT+8 , Processed in 0.072669 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top