CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Mukhriz Nafi Kerajaan Biayai Lawatan Keluarganya Ke New York & London

5-10-2018 11:34 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5722| Komen: 50

Description: Berikutan dakwaan sesetengah pihak berhubung lawatan anggota keluarganya ke New York dan London baru-baru ini dibiayai kerajaan, semalam Datuk Seri Mukhriz Mahathir tampil membuat penafian.
Berikutan dakwaan sesetengah pihak berhubung lawatan anggota keluarganya ke New York dan London baru-baru ini dibiayai kerajaan, semalam Datuk Seri Mukhriz Mahathir tampil membuat penafian.


Kredit foto: carian internet

Memetik laporan Utusan Online, Menteri Besar Kedah itu menjelaskan, beliau tidak melihat lawatan tersebut sebagai satu percutian keluarga semata-mata kerana ia turut disertai anak dan isterinya. 

“Saya tidak nampak ia satu masalah memandangkan ia tidak langsung menggunakan peruntukan kerajaan malah perlu saya mohon keizinan daripada Pejabat Perdana Menteri."

“Surat keizinan jelas menyatakan lawatan rasmi itu hanya melibatkan saya dan isteri sahaja bersama dua orang pegawai bagaimanapun, saya sendiri membiayai belanja perjalanan anak saya termasuk penginapan.” 


Selain itu, beliau turut menegaskan, lawatan kali ini tidak wajar dianggap satu pembaziran kerana ia bertujuan untuk mencari peluang baharu bagi Kedah terutama berkaitan pemuliharaan hutan.

Dalam perkembangan lain, beliau turut mengakui terdapat beberapa projek mesra rakyat terpaksa ditangguhkan berikutan arahan daripada Kerajaan Persekutuan.- CARI
8

Bagus
18

Marah
5

Terkejut
23

Sedih
15

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (80 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jalfa 5-10-2018 11:43 AM
Ye ...rakyat PercHaya
Quote eLiaD 5-10-2018 11:47 AM
cover la selagi boleh smpi Kak hasanah mampos kahkahkah
Quote lkick2113 5-10-2018 11:57 AM
kenapa dia dengan bini dia nak ke sana??? MB lain tak sibuk pun, memanglah pejabat PM bagi surat kelulusan, sebab PM tu bapak dia...
Quote JohnnySins 5-10-2018 12:02 PM
mana ada kami tuduh hangpa guna duit kerajaan..tak dak la..kami cakap hangpa pi kerja bawak anak2 cucu2 sekali..tu ja...wakakakakakakakka
Quote skinsandstars 5-10-2018 12:08 PM
Hahahahha ok I believe chuolz {:good
Quote PristineOne 5-10-2018 12:16 PM
Iya betul keluar duit sendiri untuk anak anak ikut sekali.... Tapi persepsi Dato Sri...persepsi... Elakkan persepsi rakyat yg boleh mengundang tuduhan tuduhan yg akan mengatakan dana awam digunakan.
Quote tumpanglalu74 5-10-2018 12:19 PM
lkick2113 replied at 5-10-2018 11:57 AM
kenapa dia dengan bini dia nak ke sana??? MB lain tak sibuk pun, memanglah pejabat PM bagi surat kel ...

Lawak..  Macai ape dapat?
Quote dodolgemok 5-10-2018 12:35 PM
Cacai2 dah prektis merangkak ke tewww?
Quote edoraixora 5-10-2018 12:41 PM
1 kali 5, 5
2 kali 5, 10
3 kali 5, 15



Quote jfq 5-10-2018 12:43 PM
Sejibik gomen servant yg bwk anak bini klu gi lawatan obercee.
Tumpang bilik katanya
Quote judicata 5-10-2018 01:07 PM
lawatan rasmi either bawak bini sahaja or no one comes with you. bawa anak-anak even ko guna duit sendiri, tapi ko ikut lawatan rasmi utk tugas rasmi kerajaan. bukan untuk alang2 skali harung bawa anak bini pergi berjalan. ada paham?? nak bawa anak bini boleh, tp selepas setel tugas rasmi ko tu dulu la. najib buat orang ph kemain kutuk bagai nak rak. tp ko sendiri buat boleh pula ph diam..
Quote chazey 5-10-2018 01:09 PM
Indahnya donia bila papa balik jadik PM khen? Boleh la mentekedarah reta negara like old times?
Quote shamsadis 5-10-2018 01:53 PM
ok, tengok resit pembayaran hotel tu nak tengok atas nama saper kredit kard tu
Quote chicozinn 5-10-2018 02:00 PM
Ye, kami PALING percaya pada HAMPA..

Satu darab lima..LIMA
Dua darab lima..SEPULUH..
Quote nurrlisa 5-10-2018 02:17 PM
Masih Tak betul kerana tugas menjadi percutian keluarga. Unless anak anak langsung tidak bersama mereka. Ethically wrong. Not to mention three generations were there!
Quote TuntungReturn 5-10-2018 02:24 PM
ade seorang ahli parlimen belnja kawan2 aku mkn. ada la dkt 20 org. jumlah semua dkt rm400.  yb tu ckp xpa saya bayar. mula2 kagum la yb keluar duit sendiri.lepas tu dia dia mintak tokey kedai tulis bil. dia cakap nak claim. cilakak. depa ada peruntukan keraian. kirim salam ja yb nk keluar duit sendiri
Quote Joannalee 5-10-2018 02:37 PM
TuntungReturn replied at 5-10-2018 02:24 PM
ade seorang ahli parlimen belnja kawan2 aku mkn. ada la dkt 20 org. jumlah semua dkt rm400.  yb tu c ...

jgn percaya. yb ada duit peruntukan...  konn sy belanja.. tp sebenanrnye hihhhhi...
Quote aHoi83 5-10-2018 02:41 PM
Hmmm i percaya n berhusnuzon gitu
Quote asudau 5-10-2018 02:52 PM
anak depa naik kapal terbang kerajaan sekali ke ngan atuk dan nenek?..hehe

Lihat semua komen(50)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 11:10 AM GMT+8 , Processed in 0.075191 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top