CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Tolonglah Bagitahu Saya Siapa Dajal Dunia Ini? - Rebecca Nur Al Islam

26-9-2018 06:10 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 15508| Komen: 79|Original author: Oleh: Ain

Description: "Orang ini betul-betul mencabar tahap Keimanan saya. Dia Mengacau hidup saya dan keluarga."
"Orang ini betul-betul mencabar tahap Keimanan saya. Dia Mengacau hidup saya dan keluarga."

Alamak, marah betul bunyinya posting Rebecca Nur Al Islam, baru-baru ini. Siapa yang telah menguji kesabaran pelakon itu dan apa motifnya?



Menerusi laman Instagram Rebecca, seorang pengguna menggunakan nama @akhbaralisyed mengintip setiap gerak-gerinya dan menyebarkan fitnah sejak setahun lalu.

Malah, lebih menakutkan apabila keluarga dan teman rapat turut menjadi mangsa individu terbabit.


Lebih parah, individu misteri berkenaan turut berusaha memecahbelahkan hubungan rapatnya dengan usahawan popular dan bekas isteri Datuk Eizlan Yusof, Vie Shantie Khan.



"Saya tak tahu apa masalah awak, tak tenang tengok kebahagiaan saya.

"Awak tak takut ke memfitnah dan melaga-lagakan orang?" tulisnya.

Hilang sabar dengan tindakan individu terbabit, Rebecca mengajak untuk bersemuka dengannya.


Kredit foto: IG Rebecca Nur Al Islam

Dalam masa sama, Rebecca meminta jasa baik orang ramai yang mengenali individu berkenaan untuk memberi maklumat kepadanya.

"Siapa yang kenal pengguna IG pemfitnah @akhbaralisyed, tolong bagitahu saya siapa Dajal Dunia ini?" ujarnya.

Dah, apa masalah individu berkenaan tidak puas hati dengan Rebecca sampai nak merobohkan rumah tangga Rebecca dan memecahbelahkan hubungannya dengan sahabat handai? 

Ada di antara pembaca mengenali individu berkenaan? - CARI
12

Bagus
22

Marah
28

Terkejut
10

Sedih
25

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote munchkin 26-9-2018 06:14 PM
Hmmm mcm biasa dengar je.
Quote MissLily89 26-9-2018 06:28 PM
Pening baca caption dia ni. Nasib baik reti taip tak tulis atas tisu lagi.
Quote MizzNaza 26-9-2018 06:58 PM
Kecik besar kecik besar sis baca
Quote EvieWanKenobi 26-9-2018 07:12 PM
tak habis2 kisah konon orang dengki kat dia..
Quote MatDeghem 26-9-2018 07:26 PM
Fake IG pun jadi masaalah besar pada dia.... dan kawan2 dia. boleh sampai nak roboh rumah tangga kerana fake ig ini..... sampai satu taun Fake IG ini ganggu dia.....aduuhhhh!!

Quote hzln 26-9-2018 07:36 PM
MatDeghem replied at 26-9-2018 07:26 PM
Fake IG pun jadi masaalah besar pada dia.... dan kawan2 dia. boleh sampai nak roboh rumah tangga ker ...

the very definition of #firstworldproblem

Negara mundur, rakyat miskin takde masa nak pikir menda bodo gini

Quote sok_suci 26-9-2018 07:40 PM
Sendunya bekah ni...pesen nk juga tnjuk dia tinggi
Quote ALDRIN 26-9-2018 07:56 PM
Laki ko loyer pergi la samannnn...!! Menchaphub jer atas tiket retis sendu bertukun....to stay relevant katanya
Quote rayray28 26-9-2018 08:01 PM
Kuar produk..kne laa create apa2 cite walau x penting mne pon...asalkn org dr xtau terus nk tgk ig dia..termasuklaa iolss..tu psl tau ada kuarkn produk hahaaa..anyway kurus dia mmg pantang kaw2 hrtu yee
Quote KakakGoyang1 26-9-2018 08:06 PM
Ada baca dekat ig comments hari tu.. org speku kakak tin eina azman tu... Sbb ada close friend tin bekah ni ckp psl boyfriend arab bela2.. kakak baca je.. idop le screen shot
Quote umbut 26-9-2018 08:21 PM
Kwn2 dia eina,liza semua lum baik lagi kan... cian.. kesunyian
Quote Rounders 26-9-2018 08:24 PM
Kalau sudah bahagia perlukah menyalak ?

Quote Carcosa 26-9-2018 08:29 PM
Edited by Carcosa at 26-9-2018 08:30 PM

Panjang nauuuuu post kau Bekah hoi. Sapalah nak baca tu?? Kau lukis ajelah lainkali
Quote minguk 26-9-2018 08:57 PM
Apa lagi tin robek? You jangan jadi kak hasanah boleh? Ke you bipolar?
Quote chicozinn 26-9-2018 09:01 PM
Pening aku baca tulisan si teletubbies ni..
Quote imanda 26-9-2018 09:10 PM
fitnah psl gapo?
Quote Nenasketum 26-9-2018 09:43 PM
Oooo dia nak kata dia gaduh ngan senduk pasal ig ni ke? Dia kesunyian agaknya.
Deyy! Ko hengat ko saper orang nak dengki kat ko. Stakat opis laki ko kat setiawangsa tu, ko hengat dah cukup hebat ke? Loyar2 yang tak amanah suka pakai duit escrow hokkay. Podah!
Quote kikiharris 26-9-2018 09:45 PM
Anak ramai pon still ada masa nak layan benda camni. Kalau dah parah sgt tu take action la, saman menyaman. Ada hasil ke terpekik terlolong kat IG. Satu ko hapuskan fake acc, esok lusa wujud lagik
Quote edoraixora 26-9-2018 10:10 PM
Gigih benor menaip huruf besar di setiap huruf...

Lihat semua komen(79)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-5-2023 11:41 AM GMT+8 , Processed in 0.086142 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top