CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gara-gara Dilamar Dalam Pesawat, Pramugari Terima Surat Pemecatan

21-9-2018 11:56 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4459| Komen: 21

Description: Baru-baru ini, video seorang lelaki melakukan kejutan dengan melamar kekasihnya yang merupakan pramugari di dalam sebuah pesawat menjadi tular di media sosial di China.

Baru-baru ini, video seorang lelaki melakukan kejutan dengan melamar kekasihnya yang merupakan pramugari di dalam sebuah pesawat menjadi tular di media sosial di China.


Kredit foto: www.ettoday.net

Namun, gara-gara tindakan kekasihnya, pramugari tersebut yang tidak didedahkan namanya berdepan risiko dipecat majikannya iaitu syarikat penerbangan China Eastern Airlines.

Memetik laporan Liaoning STV menerusi Channel 8 Singapura, syarikat penerbangan tersebut telah menghantar surat pemecatan kepada pramugari tersebut dengan alasan lamaran tersebut mengganggu penumpang di dalam pesawat terbabit.

Tegas pengurusan syarikat penerbangan itu, gangguan sedemikian boleh menjejaskan keselamatan penumpang.

Namun, difahamkan keputusan itu turut menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan netizen di China.

Sesetengah netizen berpendapat tindakan pemecatan pramugari itu sebagai tidak berperikemanusiaan.- CARI


30

Bagus
47

Marah
32

Terkejut
31

Sedih
34

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (199 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kasibiman 21-9-2018 12:04 PM
Always liked China eastern stewardess and their black outfit.

And the little experience of flying Chinese airlines, China eastern girls are the hottest
Quote Foxey 21-9-2018 12:16 PM
Seems like a romantic gesture
Quote slavehunter 21-9-2018 01:51 PM
Airlines punye rules sangat strict. Kalau kat sini rasa mesti kena panggil pergi office.
Quote Orix 21-9-2018 02:06 PM
Pd iols la kan i sejenis cepat turn off kalo lelaki yg jenis trying hard n show off ni. So bila ad laki yg propose in public tak kira la kt konsert ke kt dlm rncgan tv ke my first expression will be EWWWWWWW, perlu ke ko nk tayang ko propose partner kau in public? Kalau buat in private kn boleh pegi lah book candle night dinner or kalau nk buat surprise buat jela kt tepi pantai time2 senja org x ramai gitu, apa perlu ko nk tayang kau lamar partner kau in public ??? Kalau bf I lamar I i public mcm ni, tanpa ragu2 dan was2 I will say NO out loud yach biar ko ghassee nk sgat attention n surprise khuens
Quote jalfa 21-9-2018 02:09 PM
Banyak sangat tonton drama ni...hahah kan da kena pecat..eewwww so akasia
Quote AmandaRollins 21-9-2018 02:10 PM
Orix replied at 21-9-2018 02:06 PM
Pd iols la kan i sejenis cepat turn off kalo lelaki yg jenis trying hard n show off ni. So bila ad l ...

Hahahaha..i second u dear..agak cringe di situ org yg propose2 kt public ni..
Quote begg 21-9-2018 02:16 PM
Bos tu nyonya kepam muke nak tunjok lagak hi-class sebijik macam Michelle Yeoh dalam pilem kebangga Hollywood ummah sepet baru2 ini..
Quote Artemesiaa 21-9-2018 02:53 PM
Sian good intention tapi wrong time wrong place terus hilang kerja.
Quote BoLapciOus 21-9-2018 03:00 PM
tp klu iolls kat dlm flight tu pun iols hangin jgk..iols nk cpt dorg nak bercengkerama plak..delaying my flight

tp dri sudut juliet i..emmm gentelman ko yek propose in flight..so brave,so bold..so so so lomantik r!!
Quote matkpop 21-9-2018 04:51 PM
kesian nya
Quote dani-rox 21-9-2018 07:06 PM
Orix replied at 21-9-2018 02:06 PM
Pd iols la kan i sejenis cepat turn off kalo lelaki yg jenis trying hard n show off ni. So bila ad l ...

hahaha... ada jah bideo lamaran ditolak on the spot depan2 org ramai kat yt. ai suka tengok, it warms my heart

ramai yg tak suka propose stail begini. kalau buat di tempat public dan depan org ramai, si pompuan takda pilihan lain terpaksa say 'yes', ya lah kan takut dikecam takda hati perut la, mempermainkan perasan lelaki la. tp kena kat pompuan sadis, dia peduli apa, terus blah jah


Quote Rounders 21-9-2018 07:46 PM
Dalam masa kerja memang terikat protokol

Xpe, memang sudah ko mahu memperisterikan dia ,ko bela lah.


Masih ada yg berminat ke  "cinta kita berdua" biarlah satu dunia tahu???

Lapok.

Kalau nak cinta , biar rahsia kita berdua sudahlah, apa kisah org lain perlu tahu? Nak dipuji romantk ke,  lepas kahwin habis semua romantik itu ye yg tinggal hanya tanggungjwb ,masing2 bergelut cari duit   sampai masing2 comot,dalam comot2 tu pun anak semakin bertambah hehheehhehehhehe

Quote batmana 21-9-2018 07:53 PM
memang ptut kene pecat

bayangkanla ada 10 pramugari kene lamar cmgitu dlm tu,

abis flight nk tangguh 10 minit berlepas ka? penumpang nk terbang bukan nk tgk drama

igt flight tu kekasih bapak dia punya ka?

nk wat, pi la kt luar tmpt keje
Quote zennaya 21-9-2018 08:12 PM
dani-rox replied at 21-9-2018 07:06 PM
hahaha... ada jah bideo lamaran ditolak on the spot depan2 org ramai kat yt. ai suka tengok, it wa ...

teringat pulok kisah HA propose HZ dlm program tv apa ntah. secara langsung kan? yg sampai HZ terpaksa say yes jgk tu

Quote Amina_Mirza 21-9-2018 08:22 PM
Orix replied at 21-9-2018 02:06 PM
Pd iols la kan i sejenis cepat turn off kalo lelaki yg jenis trying hard n show off ni. So bila ad l ...

Kalau kat msia, lelaki terhagong melamar mcm nak rak ialah si hairulazreen tu. Walaupun beria, tetaplahhh nampak murahan di mata iols
Quote MissVixen 21-9-2018 08:29 PM
Apa jadi kalau perempuan ini says no. Janggal le nak duduk dalam tu sampai habis tugas. Eeuuww sangat.
Quote Bedah.Cun 21-9-2018 08:41 PM
Amina_Mirza replied at 21-9-2018 12:22 AM
Kalau kat msia, lelaki terhagong melamar mcm nak rak ialah si hairulazreen tu. Walaupun beria, tet ...

Kalo dia bukak baju masa melamar, ade gak pekdahnya
Quote Amina_Mirza 21-9-2018 08:42 PM
Bedah.Cun replied at 21-9-2018 08:41 PM
Kalo dia bukak baju masa melamar, ade gak pekdahnya

Apa pekdahnya uols? Body hairul tu takde lah cun sgt pung
Quote ninja boy 21-9-2018 08:57 PM
Xde professional time kerja sibuk chenta
Xde hari cuti pi melamar

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 07:13 AM GMT+8 , Processed in 0.092057 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top