CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

BBQ Salai Ala Amerika Kini Di Bangi! Punya Lembut Dagingnya, Orang Tak Ada Gigi Pun Boleh Makan

21-9-2018 11:39 AM| Diterbitkan: Cari-Nora| Dilihat: 6569| Komen: 14|Original author: Oleh: Diba S.

Description: Pernah tak anda menonton rancangan makanan barat di televisyen seperti makanan ala bbq dan terfikir bilalah nak ada di Malaysia
Pernah tak anda menonton rancangan makanan barat di televisyen seperti makanan ala bbq dan terfikir bilalah nak ada di Malaysia? 

Nak ke US misalnya bukan senang dan memerlukan perbelanjaan tinggi.


Foto: Facebook
Kini anda tak perlu membayangkannya lagi kerana impian anda sudah pun tercapai! 

Smoke Texas gaya USA kini telah pun berada di Sungai Ramal, Bangi. 

Foto: Facebook


Tukang masak di sini memerlukan 14 jam sehingga 16 jam untuk menyalai daging lembu menggunakan kayu api. 

Hasilnya daging yang sangat berjus dan lembut seolah-olah mentega yang cair dalam mulut! 

Foto: Facebook

Mereka mula menyalai daging pada 12 tengah malam dan kebiasaannya pukul 6 petang keesokan harinya baru siap. Salai ialah teknik memasak menggunakan asap sahaja. 

Foto: Facebook

Sebelum menyalai daging, ia diperap terlebih dahulu menggunakan bahan-bahan rahsia yang cukup istimewa. Makanan di sini mula dihidangkan pada pukul 6 petang sehingga 8 malam sahaja sementara daging masih segar dan berjus. 

Disajikan pula dengan nenas salai. Memang unik dan mengecurkan air liur!

Terdapat 6 hingga 7 menu sampingan yang anda boleh pesan. Memang meriah meja anda nanti, macam-macam warna makanan yang membangkitkan selera ada! 

Sos bbq yang dibuat sendiri turut diberi sebagai bahan cicah. Untuk set keluarga, ia boleh dijamah sehingga 6 orang

Lagi unik, jika anda mahu ke sini, anda perlu membuat tempahan sehari sebelum anda datang. Anda boleh klik sini untuk membuat tempahan http://nak.la/smoked

Foto: Facebook
Lokasi tempat ini terletak di Food Valet Sungai Ramal. Anda boleh menggunakan peta Google atau Waze untuk ke sini. 

Ia terletak betul-betul di tepi lebuh raya Sungai Ramal yang menghala ke Putrajaya. Hanya 10 minit dari Putrajaya dan 2 minit dari PLUS exit Kajang .

Selamat menjamu selera! -CARI
23

Bagus
32

Marah
18

Terkejut
20

Sedih
17

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (128 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote otai_g 21-9-2018 12:27 PM
mesti mahal ni.
Quote CardiGans85 21-9-2018 12:35 PM
{:childlike

Cam best je
Quote eLiaD 21-9-2018 12:37 PM
mmg la lembut terbaek blablabla tp bila smpi bil nt jgn plop tercekik tergolek dog
Quote mirandanicky1 21-9-2018 01:31 PM
Tk mahal sgt pun sy rasa harga berpatutan
Set couple 120 blh mkn hgga 4 org dewasa dan set family 298.. mana nk dpt harga camni sekali dgn 5 side dishes.
Quote BoLapciOus 21-9-2018 01:42 PM
Nampak sodap!!
Quote riyadhK 21-9-2018 02:14 PM
Sedapnya daging bakar
Quote syue86 21-9-2018 05:20 PM
selalu terliur kalau tgk rancangan amaerika..boleh g cari nnt
Quote Foxey 23-9-2018 09:14 AM
Nak p cuba tapi ada ke single portion? Kalau set couple pun boleh makan berempat, besar portion dia ni.
Quote lil_sparky 24-9-2018 02:53 PM
syue86 replied at 21-9-2018 05:20 PM
selalu terliur kalau tgk rancangan amaerika..boleh g cari nnt

sama la dgn lil..terliur je tgk kn

Quote syue86 24-9-2018 02:56 PM
lil_sparky replied at 24-9-2018 02:53 PM
sama la dgn lil..terliur je tgk kn

kan..dgr tebalnya daging tu masuk dlm oven asap2..perghhhh..terliur habis
Quote AbukRokok 24-9-2018 03:21 PM
ooo mcm daging waklu la ni
Quote AbukRokok 24-9-2018 03:24 PM
tabur tabur style shit out?
Quote Juju89 3-3-2019 04:54 PM
sedapnya boleh cuba nanti.
Quote AppleJack 22-3-2019 02:46 AM
sodap ni

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 10:53 AM GMT+8 , Processed in 0.095778 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top