CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Seminggu Tak Makan, Nam Ron Terfikir Nak Merompak Kedai Runcit

19-9-2018 04:36 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 6000| Komen: 32|Original author: Oleh: Amirah

Description: Nam Ron pernah mengalami hidup susah suatu ketika dulu apabila dirinya tiada pekerjaaan selama beberapa bulan.
Nam Ron pernah mengalami hidup susah suatu ketika dulu apabila dirinya tiada pekerjaaan selama beberapa bulan.

Keadaan ini menyebabkan dirinya hampir menjadi perompak disebabkan tiada wang untuk mengisi perut. Inilah pengalaman yang dilaluinya pada 18 tahun yang lalu.


Jika diingat kembali ada satu adegan dalam filem One Two Jaga menceritakan tentang dirinya yang sebenar. Dalam filem itu, lelaki tersebut ditangkap polis kerana mencuri makanan.

Foto: IG Nam Ron
Dia pernah terfikir untuk merompak sebuah kedai runcit di bawah rumah sewanya. Dia menceritakan keadaan hidupnya yang susah itu pada pengarah filem, U-Wei dan selepas itu U-Wei memberinya RM50 untuk dibelanjakan. 

Pada masa yang sama U-Wei turut menceritakan pada Nam Ron pengalaman dirinya bekerja di New York yang menjadi kru produksi filem lucah bagi meneruskan hidup.


Pemberian wang dari poket seluar U-Wei itu menyebabkan niatnya untuk merompak terbatal.

Bukan mudah jadi anak seni. Artis ini bukan seperti apa yang kita sangka. Kita patut sokong industri filem tempatan untuk membantu mereka. - CARI
15

Bagus
25

Marah
8

Terkejut
12

Sedih
4

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (78 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zulka 19-9-2018 04:42 PM
hitam bibir brader ni..
Quote kibodwatriuh 19-9-2018 04:48 PM
Takyah banyak propa sangat Namron, sikit-sikit sudahlah. Filem kau pun ciplak filem Hollywood tampa-tampal dengan isu pendatang.
Quote EvieWanKenobi 19-9-2018 05:04 PM
semiskin mana pun jangan mencuri..
Quote bukan_ustazah 19-9-2018 05:50 PM
Ada yang hidup terdesak sehingga sangup melakukan apa sahaja
Quote kibodwatriuh 19-9-2018 07:05 PM
Aritu gertak dengan arrogant. Sekarang propa cerita sedih. Semuanya nak suruh sokong filem tempatan yakni filem kau. Padahal kau ciplak jah pun? Kenapa aku nak sokong orang cam kau?
Quote imanda 19-9-2018 07:27 PM
tetiba l rs nyampah ngn dia ni.
dah knape cite dramatik sgt ni? tahpepe cara marketing
Quote kibodwatriuh 19-9-2018 07:30 PM
imanda replied at 19-9-2018 07:27 PM
tetiba l rs nyampah ngn dia ni.
dah knape cite dramatik sgt ni? tahpepe cara marketing

Dia dan geng selalu bajet bagus sangat yalah dia asal teater---perasan bangsawan, yang lain picisan jah.
Tapi filem dia pun ciplak filem Hollywood jah. Ciplak pun haus jah kualiti garapannya.
Sekarang dah propa sedih jadi retis ni hidup susah. Puih

Quote eyansss 19-9-2018 08:34 PM
kibodwatriuh replied at 19-9-2018 04:48 PM
Takyah banyak propa sangat Namron, sikit-sikit sudahlah. Filem kau pun ciplak filem Hollywood tampa- ...

dia copypaste filem mana?
Quote kibodwatriuh 19-9-2018 08:36 PM
eyansss replied at 19-9-2018 08:34 PM
dia copypaste filem mana?

Training Day (2001) pastu ditampal-tampallah dengan isu pendatang asing.
Quote eyansss 19-9-2018 08:37 PM
kibodwatriuh replied at 19-9-2018 08:36 PM
Training Day (2001) pastu ditampal-tampallah dengan isu pendatang asing.

maknanya takde la ori sangat filem dia ni sampai nak gertak orang...  hahaha...  siap selamba cakap nak buat porno film segala...  hahaha...
Quote kibodwatriuh 19-9-2018 08:41 PM
eyansss replied at 19-9-2018 08:37 PM
maknanya takde la ori sangat filem dia ni sampai nak gertak orang...  hahaha...  siap selamba caka ...

Ya sakit hati aku tengok filem dia kat wayang.
Memang berat hati nak pi tengok dengan punya arrogantnya kat twitter.

Meruap-ruap dada lepas habis wayang sudahlah hauk pembikinannya.

Ini semua geng-geng kipas kat twitterlah, konon filem hebat etc. YUCKS.
Quote MadameOnion 20-9-2018 10:43 AM
kibodwatriuh replied at 19-9-2018 07:30 PM
Dia dan geng selalu bajet bagus sangat yalah dia asal teater---perasan bangsawan, yang lain picisa ...

yaaa..depa la yang so called A lister dalam industri perfileman malaysia..kalau baca tweet2 depa naik menyampah dok kondem2 munafik2 but indirectly la..tapi kita paham la depa tuju kat sapa
Quote MadameOnion 20-9-2018 10:45 AM
kibodwatriuh replied at 19-9-2018 08:41 PM
Ya sakit hati aku tengok filem dia kat wayang.
Memang berat hati nak pi tengok dengan punya arrog ...

ooo tak best ka? nasib baik i tak tengok..rasa nak pi jugak sbb depa punya la up filem tu terhebat la apa la..last2 i tgk munafik2 sbb one two jaga tu depa tak tayang dah..ok ja i tengok munafik..takdak la teruk sgt..memberi keinsofan kepada diri jua
Quote intan_smsb 20-9-2018 10:48 AM
macamlah tak boleh buat kerja lain, melainkan kau malas je
Quote mamapea 20-9-2018 11:23 AM
kebanyakan artis2 ni suka citer psl diorg susah...bila diorg senang...bermewah2 xde pulak nak citer...
Quote BoLapciOus 20-9-2018 12:36 PM
uitt...u-wei pernah kerja porn industry ke??baru taw...
Quote inspektoremos21 20-9-2018 12:51 PM
Kalau sekadar baca tajuk je iolss memang ingat dia tak makan sampai nak kena merompak kedai runcit konon2 sbb masih bersedih filem wan to som dia tu tak dpt sambutan.
Quote supernaturalee 20-9-2018 12:57 PM
BoLapciOus replied at 20-9-2018 12:36 PM
uitt...u-wei pernah kerja porn industry ke??baru taw...

as a crew
bkn pelakon

dpt tgk live aksi tuh






Quote BoLapciOus 20-9-2018 01:01 PM
supernaturalee replied at 20-9-2018 12:57 PM
as a crew
bkn pelakon


Siyesly?owh my my..i wonder how they control themself la..ke da boring ari2 ngadap bnde tu kn..

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 01:44 AM GMT+8 , Processed in 0.101750 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top