CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Rare! Beli Rumah, Dengan Pulaunya Sekali Boleh Jadi Dimiliki

21-9-2018 10:00 AM| Diterbitkan: soretos| Dilihat: 3335| Komen: 8|Original author: Oleh: alivehope

Description: Untuk sesiapa yang ada duit terlebih sangat tuh dan tengah mencari rumah di kawasan laut mungkin boleh menimbangkan pulau persendirian di New York ini.Pulau ini adalah sebahagian dari Pulau Thimble ya ...
Untuk sesiapa yang ada duit terlebih sangat tu dan tengah mencari rumah di kawasan laut mungkin boleh menimbangkan pulau persendirian di New York ini.


Pulau ini adalah sebahagian dari Pulau Thimble yang terletak di tebing pantai Connecticut di Long Island Sound. Ia digelar Pulau Potato kerana batu besar yang terdapat di sekitarnya terbentuk seperti "potato" akibat daripada hakisan alam semulajadi.


                             Pulau Potato                                


Pulau ini pada awalnya hanya la sebuah pulau yang penuh dengan batu bata dan hanya ada sebuah rumah yang telah dibina sejak tahun 1912. Pemilik pulau ini telah melakukan penambahbaikan ke atas rumah tersebut dan juga kawasan sekelilingnya.


Rumah ini mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik air.  
Kawasan sekelilingnya telah dibina kolam renang dan sebuah taman.


[e
Pemandangan dari anjung rumah


Setiap bilik mempunyai pemandangan laut yang cantik 


Tempat beristirehat 


Bilik tidur utama yang mempunyai pandangan laut dari timur ke barat


Dapur mempunyai bar dan meja makan yang selesa


Pemandangan dari dalam rumah

Menarik bukan, oh ya pulau persendirian ini dijual dengan harga $4.9 juta! - CARI 

semua foto & informasi adalah sumber dari internet.
18

Bagus
16

Marah
19

Terkejut
23

Sedih
20

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (114 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tikusmontok 21-9-2018 10:04 AM
apa yang rarenya..kat Malaysia pun ada jual island esp sebelah borneo.
Quote Artemesiaa 21-9-2018 12:12 PM
Tak minatlah bimbang dilanda tsunami lenyap semuanya
Quote Foxey 21-9-2018 06:37 PM
Waa... Cantik rumahnya. Tapi err... Macam isolated sangat. Seketul je kat situ.
Quote gummiebear 21-9-2018 07:44 PM
Bestnyaaaa
Quote matkpop 21-9-2018 10:01 PM
seronoknya ada rumah macam ni
Quote whitePoison 22-9-2018 08:28 PM
Rumah cantik..tapi keluasan pulau tu..ermm betul2 seketol
Quote Bilissey 22-9-2018 09:39 PM
Cantiknya. Siapa yang kaya, boleh beli jadikan rumah persinggahan atau rumah percutian
Quote kucing02 26-11-2018 12:18 PM
Cantik tp menakutkn jgk kalau mlm2

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 07:32 PM GMT+8 , Processed in 0.081273 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top