CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Merajuk Ditegur, Budak 11 Tahun Sempat Tinggal Nota Sebelum Hilang

24-8-2018 12:53 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4952| Komen: 54

Description: "Saya merayu jika ada yang ternampak anak saya tolong maklumkan kepada saya atau suami saya. Anak saya itu tidak pernah keluar rumah secara bersendirian."
"Saya merayu jika ada yang ternampak anak saya tolong maklumkan kepada saya atau suami saya. Anak saya itu tidak pernah keluar rumah secara bersendirian."


Seorang wanita merayu kepada orang ramai untuk memaklumkan kepada keluarganya jika terlihat anak perempuannya berusia 11 tahun yang hilang sejak semalam.

Harian Metro melaporkan, Nur Syahindah Awfiyah Shafawi kali terakhir dilihat semalam selepas keluar dari rumahnya pada 3.30 petang dan kehilangannya disedari ibunya, Norita Rahmat pada 6.30 petang.


Kredit foto: Harian Metro

Dipercayai, kehilangan anak kedua daripada lima beradik itu berpunca akibat ditegur ibunya. Malah, kanak-kanak itu sempat meninggalkan sekeping nota di atas meja di ruang tamu sebelum keluar rumah.


"Sebelum dia keluar, saya ada menegurnya. Mungkin dia merajuk dan berkecil hati dengan teguran itu, lalu dia keluar dari rumah.

"Dia juga sempat meninggalkan nota dan di dalam nota itu dia meminta maaf kerana tidak dapat menjadi anak yang baik selain berpesan kepada abangnya untuk menjaga adik yang lain.

"Abangnya perasan dia keluar sambil membawa beg kecil, memakai seluar warna hitam, baju lengan panjang biru gelap dan memakai tudung hitam," katanya kepada Harian Metro.

Menurut Norita, Nur Syahindah kali terakhir dilihat menaiki bas menghala ke Kajang Metro Point.

"Sesiapa yang ada maklumat boleh menghubungi saya di nombor 017-6333808 atau 016-3399790," katanya. - CARI
12

Bagus
18

Marah
10

Terkejut
21

Sedih
16

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cha-cha 24-8-2018 12:56 PM
Amboi dramatis nya.. baliklah dekk.. takde lah best sangat pun kat luar tu.
Quote MakareyumSuciey 24-8-2018 12:56 PM
Terlampau terikut2 drama tv ler ni....budak2 skrg....hmmm
Quote Foxey 24-8-2018 01:02 PM
Life is not that easy out there la dik. Your mum tegur sebab sayang. Biasa arr tegur2 ni cos she wants you to become orang, bukan berperangai yang bukan2.
Quote matamata 24-8-2018 01:11 PM
lapar karang baliklah tu
Quote honeylynn 24-8-2018 01:11 PM
nnt sis changa maki ko dek!....gatal fuki ikut boipren katanyer...
Quote monreyes 24-8-2018 01:14 PM
nak lari tgg habis U ye dik...
time tu sukati la nak wat ape pun...
Quote fushimi 24-8-2018 01:21 PM
kalau adik aku ni mahu aku cari sampai lubang cacing

dah  jumpa aku tunjal kepala dia cukup cukup

banyak sangat tengok drama melayu
Quote kroit92 24-8-2018 01:29 PM
abang aku selalu lari dari rumah masa kecik2 dulu

dia anak sulung, adik ramai
dia kata tak cukup perhatian, takde kasih sayang
selalu sentap, merajuk
ended up lari dari rumah

tapi kami kenal kawan2 dia, mak ayah kawan2 dia semua kawan tempat kerja mak ayah
call je mak ayah diorang tanye,
"Ade haaa tengah main dengan Faizal kat rumah ni."

lepas tu ayah jemput balik
bagi makan. suruh mandi, tido
bangun je buat macam takde ape
Quote umbut 24-8-2018 01:49 PM
Budak2 pun ada hati dan perasaan.. jgn herdik, tengking, maki cacian.kalau marah pun.. aku baya2 budak ni pun pernah ada niat nak lari rumah.. tapi x lari lah.. mak jenis suka marah caci maki.. boleh gila
Quote minguk 24-8-2018 02:02 PM
kuat tengok drama ni dikkk
Quote samasam90 24-8-2018 02:07 PM
Agak agak peminat hajah tak budak ne? Dramatis sgt...
Quote myakayina 24-8-2018 02:16 PM
nak tegur kena ada caranya wahai ibu ayah..semoga anak ni ditemui dgn selamat..
kdg kita tak tau penggunaan ayat utk menegur seseorang tu apa betul atau tak..masa sekolah dulu ada sorg kawan sekelas mak nya jenis yg suka maki anak ni..ckp anak sial..anak haram bagai klu marah.. sampai kawan tu terasa mcm dia anak pungut jer..sian dia..
Quote matkpop 24-8-2018 02:17 PM
adik boleh menang oscars.
Quote aechae 24-8-2018 02:18 PM
monreyes replied at 24-8-2018 01:14 PM
nak lari tgg habis U ye dik...
time tu sukati la nak wat ape pun...

Klu i dlu hbs U pn harap duit parents lg so xda pnah tpikir pn nk lari gtuuu..
Quote itik_kuning 24-8-2018 02:24 PM
aku dulu tak pernah terpikir pun nak lari dari rumah. nanti xleh makan sedap2 & takde tempat tido
Quote AvaAdore 24-8-2018 02:29 PM
Dah lapar xde duit balikla tu..i masa baya dia pon lari rumah. Tp lari kat rumah kwn belakang rumah je haha
Quote CardiGans85 24-8-2018 02:31 PM
Bahasa mak kasar sangat kot sampai lari dari rumah. Kot ye pun, belajar la pandai2 dik sampai masuk MRSM ke, KTK ke sampai masuk U. Baru 'lari' dengan penuh bergaya.

Kalau aku dapat balik budak ni, memang kena tempeleng sebijik.
Quote salmon-suki 24-8-2018 02:40 PM
Kecik2 pn dah pndai drama queen...nak tunggu jadi something happened baru reti balik umah agaknya..
spoiled brat much!
Quote goss79 24-8-2018 02:44 PM
risaunya lah hai... anything cud happened out there.

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 06:24 AM GMT+8 , Processed in 0.088627 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top