CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Euw Jijik, Lapar Sangat Ke?-Lelaki Penghantar Makan Makanan Pesanan Pelanggan

24-8-2018 12:05 PM| Diterbitkan: Ferr_Remy| Dilihat: 5644| Komen: 15|Original author: Oleh: Ferr_Remy

Description: Seorang lelaki penghantar makanan di China yang memakan pesanan makanan dari pelanggannya di dalam lif, telah berjaya dirakamkan kamera pengawasan baru-baru ini.
Seorang lelaki penghantar makanan di China yang memakan pesanan makanan dari pelanggannya di dalam lif, telah berjaya dirakamkan kamera pengawasan baru-baru ini. 

Video rakaman tersebut telah menjadi tular di dalam laman media sosial China, Weibo.

 Insiden itu berlaku di bandar Sihui yang terletak di wilayah Guangdong. 

Rakaman pengawasan tersebut menunjukkan seorang lelaki, yang masih tidak diketahui identitinya, memakan makanan dari bekas plastik di dalam sebuah lif sebelum menutup dan memasukkannya kembali ke dalam begnya. 

Dia kemudiannya dilihat mengambil bekas lain yang dipercayai mengandungi sup dan turut menghirupnya.

Kredit foto : Yahoo News Singapore

Menurut laporan Shanghaiist, lelaki itu yang juga pekerja sebuah aplikasi penghantaran makanan popular di China yang dipanggil Meituan, telah dipecat sejurus sahaja rakaman itu menjadi tular. 

Rakaman CCTV kejadian itu telah dikongsi di halaman Facebook Shanghaiist di mana ia telah dilihat lebih dari dua ratus ribu kali penonton.

Saksikan rakaman tersebut di bawah:


Ini bukanlah kejadian pertama yang berlaku membabitkan lelaki penghantar makanan di China.

 Tahun lalu, seorang lelaki telah dipecat selepas dia meminum sup pelanggannya dan menggantikannya dengan air kencingnya. -CARI
30

Bagus
53

Marah
33

Terkejut
39

Sedih
41

Lawak
40

Bosan

Friends Rank (236 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 24-8-2018 12:25 PM
food testing ke apa..
Quote goss79 24-8-2018 12:38 PM
eeeeeiii jahatnya perangai...
Quote mea 24-8-2018 02:07 PM
uweekkk
Quote myakayina 24-8-2018 02:23 PM
hrp kat M'sia takdelah kes mcm ni..
Quote uda 24-8-2018 02:59 PM
Kat Malaysia pulak:

Habis sup tumpah. Tinggal suku aje. Ada ke delivery man ni letak my order dalam bakul and menyengget, tu yang supnya tumpah. Sepatutunya semua order dimasukkan kedalam tong yang kat belakang motor, ni dimasukkan dalam bakul yang kat depan tu aje. Tak profesional betul
Quote dekmieDandy 24-8-2018 03:35 PM
haritu baca kat insta story sape tah

order texas chicken kat food panda

yang sampainye texas chiken sup - air dia tumpah dalam kotak pastu berendam semua ayam ngan biskut tu
Quote LostStar 24-8-2018 04:33 PM
alamak.. teros rasa turnoff... da la selalu order dah makan.. huhu
Quote Foxey 24-8-2018 06:39 PM
Yuck!!! Unethical and sangat bangang perangai macam ni. Heishhh.
Quote Felycya 24-8-2018 07:39 PM
dekmieDandy replied at 24-8-2018 02:35 PM
haritu baca kat insta story sape tah

order texas chicken kat food panda

Kahhh..

Yang ni lawak sadis...
Quote chazey 24-8-2018 08:15 PM
myakayina replied at 24-8-2018 02:23 PM
hrp kat M'sia takdelah kes mcm ni..


Kat fast food tu hati2 la bila membeli. Kenalan aiol cerita, masa keja KFC dolu memang jahanam depa kerjakan makanan pelanggan yang banyak songeh.
Quote L211 24-8-2018 11:15 PM
cina dr China sgt2 euwwwww.. sorry to say laa, ppuan depa pakai baju sleeveless bulu ketiak serabai sial.. muka no bad.. adoiiii
Quote merrissa 26-8-2018 01:30 PM
lapar sangat....... sian
Quote frin 27-8-2018 01:04 AM
Gamak nye customer byk songeh kot
Quote Artemesiaa 27-8-2018 01:23 PM
Euwww teruk betul perangai nak makan free ler tu sian pelanggan dapat sikit makan bekas orang
Quote Jorja 11-11-2018 07:06 AM
Betul ke lapar macam saja pedajal org aja tu..

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 04:13 AM GMT+8 , Processed in 0.090119 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top