CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dibelenggui Beban Hutang, Peguam Bunuh Diri Terjun Dari Tingkat 9

20-8-2018 04:18 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10316| Komen: 73

Description: Akibat beban hutang, seorang peguam berbangsa Cina bertindak membunuh diri dengan terjun dari tingkat 9 dari kediamannya.
Akibat beban hutang, seorang peguam berbangsa Cina bertindak membunuh diri dengan terjun dari tingkat 9 dari kediamannya yang terletak di sebuah apartmen di Solaris Dutamas, Kuala Lumpur pagi kelmarin.


Kredit foto: carian internet

Memetik laporan Kosmo, lelaki berusia 45 tahun itu ditemui berlumuran darah tertiarap dengan kepalanya pecah dan luka pada anggota badan di atas jalan dalam apartmen tersebut.

Menurut Ketua polis Sentul ACP R Munusamy, sepucuk nota yang tertulis 'please call my son and my daughter' berserta nombor telefon dan alamat rumah anak perempuannya ditemui dalam gengaman tangan mangsa. 

Anak mangsa kemudian bergegas ke lokasi kejadian setelah dihubungi pihak polis dan dilaporkan menangis sekuat-kuatnya apabila melihat mayat bapanya.


Menurut anak perempuan mangsa, bapanya berdepan bebanan hutang berikuatn masalah dalam urusan perniagaan.

Sehari sebelum kejadian tersebut, bapanya pernah menyatakan berniat bunuh diri, tanpa disangka-sangkakan bapanya betul-betul melakukannya. 

Tambah Munusamy, pemeriksaan di rumah mangsa juga menemui nota bunuh diri yang disahkan anaknya bahawa tulisan tangan di nota itu adalah daripada mangsa. 

Polis mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut.- CARI
45

Bagus
52

Marah
40

Terkejut
35

Sedih
35

Lawak
48

Bosan

Friends Rank (255 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote slavehunter 19-8-2018 07:13 PM
Banyak sangat ke hutang lawyer ni.
Quote kechikchomel 19-8-2018 07:21 PM
Ayah dgn anak tinggal asing?
Quote Pink_Purple 19-8-2018 07:30 PM
peguam banyak hutang
Quote EvieWanKenobi 19-8-2018 07:34 PM
memang dah plan nak bunuh diri..

kesian pula nanti anaknya dicari
pemungut hutang..
Quote chazey 19-8-2018 07:35 PM
Terjatuh terjatuh.

Tulis ja bunuh diri takleh ka?
Quote Maideen. 19-8-2018 07:38 PM
Edited by Maideen. at 19-8-2018 09:00 PM

Maideen kenal ACP R. Munusamy ini. Kat kereta dia ada sticker "Rupa tiada, hati mulia". Dia pernah menghalau Lokman Noor Adam dan penyokong UMNO keluar dari compound mahkamah masa Najib Kleptokrat kena charge dulu.

Minit 0:33 dalam video ini menunjukkan Tuan Munu datang mengahalau choir UMNO dari menyanyi nyanyi....Prrrrrrrrrrpffftght

[youtube]ZDmo0zHC8ts[/youtube]


"I halau depa pi car park kalau nak nyanyi", seolah olah itu lah kata ACP R. Munusamy kepada anggotanya setibanya di IPD Sentul
.

Apa apa pon sunggoh trajis kematian peguam itu. Semoga Tuan Munu berjaya menyelesaikan kes ini.

Wallahualam.




Quote samasam90 19-8-2018 08:51 PM
chazey replied at 19-8-2018 11:35 AM
Terjatuh terjatuh.

Tulis ja bunuh diri takleh ka?

Jaga aib sis.. ha gitchew sambil membetulkan tudung/meramas janggut..
Quote jazaa100 19-8-2018 10:04 PM
kechikchomel replied at 19-8-2018 07:21 PM
Ayah dgn anak tinggal asing?

tinggal sebelah menyebelah rumah je....
mgkin anak dia dah bekeluarga.....


Quote jazaa100 19-8-2018 10:09 PM

Iyalah.....

peguam kan dapat komisen berdasarkan kes yg di handle....
gaji pokok sikit je....
klu dia bukak firma guaman sendii...lg teruk...nak bayar rental, gaji pekerja....etc.
bayaran dari client lambat masuk...terpaksa pinjam dulu nak tampung overhead expenses.....

ramai je lawyer yg terpaksa buat kerja lain, jadi ejen hartanah lah....



Quote mjla 19-8-2018 10:09 PM
Peguam pun tak boleh manage stress
Mai la join porum cari
Boleh ilang stress
Quote jazaa100 19-8-2018 10:15 PM
mjla replied at 19-8-2018 10:09 PM
Peguam pun tak boleh manage stress
Mai la join porum cari
Boleh ilang stress

Iya ke blh hilang stress?...
Ramai je otai otai dah hilang dari porum ni....
aku rasa sbb stress dgn pangai laba biol tu.....


Quote mjla 19-8-2018 10:18 PM
jazaa100 replied at 19-8-2018 10:15 PM
Iya ke blh hilang stress?...
Ramai je otai otai dah hilang dari porum ni....
aku rasa sbb stress ...

Laba tu pun tak lama
Sok lusa ikut jejak langkah hakim tu
Quote yoonamats 20-8-2018 08:36 AM
Edited by yoonamats at 19-9-2018 11:23 AM

FAV LINK:
label

peguam banyak hutang
Quote Pink_Purple 20-8-2018 09:06 AM
jazaa100 replied at 19-8-2018 10:09 PM
Iyalah.....

peguam kan dapat komisen berdasarkan kes yg di handle....

ooo..

tiap kerja ada cabarannya..

yang hebat akan berjaya..

dan yang penting juga kena pandai urus kewangan,
klu dh gj sikit jangan berlagak kaya,
jangan pakai merc pakai myvi dulu,
jangan main judi, jangan minum arak
Quote Pink_Purple 20-8-2018 09:07 AM
jazaa100 replied at 19-8-2018 10:15 PM
Iya ke blh hilang stress?...
Ramai je otai otai dah hilang dari porum ni....
aku rasa sbb stress ...

tak ade pun laba
Quote pengecatbintang 20-8-2018 10:12 AM
Edited by pengecatbintang at 20-8-2018 10:20 AM

setelah...

ku telek telek...

ku renung renung...

jcopy mungkin adalah jelmaan laba...

dia muncul dgn style baru...

no more bahasa carut2...

or hentam orang tak tentu pasal...

dia cuba cari geng kat komuniti CI ni dgn cara berpihak kpd pembangkang...

--

teori ni dari pilem P Romli Nujum Pak Blalang edisi 2018...

ha ha...   


Quote Pink_Purple 20-8-2018 11:44 AM

haha..

kan ku perhatikan..

kalau xde maki2 tu, merupakan satu anjakan paradigma la kiranya..

bagus la kalau mcm tu...xde la menyakitkan hati sape2..

cuma dia sokong pembangkang tu hak dia...fahaman dia,
Quote pengecatbintang 20-8-2018 01:19 PM

ya itu hak dia fahaman dia...

---

macam org yg nak ber geng...

join fan club manchester united..

bukan sebab nak sokong sangat or minat sangat MU...

tapi lebih kpd nak cari geng...  

teknik tu...

--

sori jcopy kalo ko bukan laba..

ha ha
Quote minguk 20-8-2018 01:35 PM
ermmmmmm bunuh diri ke? setiap masalah pasti ada penyelesaian

Lihat semua komen(73)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:12 AM GMT+8 , Processed in 0.072117 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top