CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Mampu Bayar Bil Hospital, Ibu Nekad Bawa Lari Bayi

25-7-2018 12:00 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4275| Komen: 39

Description: Seorang wanita Myanmar yang tidak mampu membayar bil Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Kuantan, nekad memabwa lari bayi yang baru dilahirkannya.
Seorang wanita Myanmar yang tidak mampu membayar bil Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Kuantan, nekad membawa lari bayi yang baru dilahirkannya.

Berita Harian melaporkan, jururawat yang bertugas hanya menyedarinya selepasn mendapati ibu berkenaan tiada di katil.

Kos bayaran bagi warga asing adalah kira-kira M2,500 hingga RM7,000 mengikut kelas wad yang disediakan.

Difahamkan setiap bayi yang dilahirkan wajib memakai gelang pada tangan dan kaki untuk proses pemeriksaan pengawal keselamtan sebelum dibenarkan pulang.

Gambar Hiasan
Namun wanita berkenaan dipercayai menyembunyikan bayinya di dalam beg sebelum melarikan diri mengikut pintu belakang.


Sumber menyatakan, “Pada masa sama, beberapa pesakit lain yang berada di wad berkenaan turut mendakwa tidak menyedari kehilangan wanita terbabit.

“Pengawal keselamatan yang menjaga setiap pintu turut mendakwa tidak menyedari kerana kejadian berlaku pada waktu melawat."

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang Senior Asisten Komisioner Othman Nayan berkata siasatan lanjut akan dijalankan. -CARI
9

Bagus
4

Marah
9

Terkejut
12

Sedih
6

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote insulin 25-7-2018 11:27 AM
Selepas ni, government diharap tak perlu layan warga asing umpama rakyat sendiri. Buat rugi duit pembayar cukai/kerajaan je.
Quote prettyuglybabe 25-7-2018 11:33 AM
dasar pendatang..
Quote fushimi 25-7-2018 11:34 AM
sepatutnya untuk warga asing pihak hospital patut kenakan deporit sebelum mereka dimasukkan ke wad

aku rasa kos perubatan untuk warga asing kat malaysia ni terlalu murah

senang senang caprut pastu lari,dasar puki tak sedar di untung



Quote DollahRepek 25-7-2018 12:05 PM
Nie antara penyebab byk kos yang pihak KKM kena tanggung. Tu belum lagi yang cedera masa kerja & lepas tu majikan hantar dekat emergency. Majikan terus jer hilang tinggalkan pekerja asing diaorg melepek dekat situ.
Quote Changa 25-7-2018 12:09 PM
insulin replied at 25-7-2018 11:27 AM
Selepas ni, government diharap tak perlu layan warga asing umpama rakyat sendiri. Buat rugi duit pem ...

harap nya bila sis pergi oversea pun kerajaan mereka layan sama bila sis dah nak merepot accident ke apa.
biar jah sis merepot kat tangga sepital

orang2 seperti sister ini lah konon mendabik dada ummah sunni yang maksom dan sempurna, islam is a religion of peace bagai tapi pemikiran dan perangai langsung tak tally dengan omokan itu.
Quote insulin 25-7-2018 12:35 PM
Changa replied at 25-7-2018 12:09 PM
harap nya bila sis pergi oversea pun kerajaan mereka layan sama bila sis dah nak merepot accident  ...

Ayoyo sis. So far, tak pernah dengar rakyat Malaysia melarikan diri dari bayar bil hospital di negara asing. Siap ditampar dengan bil ratusan ribu ringgi lagi tau. Kenalah bijak apabila nak merantau luar negara. Ambil insurans sebagai langkah berjaga-jaga.

Quote Z77 25-7-2018 12:37 PM
ni mesti spesis rohingya..wartawan suka tulis myanmar..macam kat melaka ni di tipunya hospital kata nak beranak tak boleh pergi hospital..bila ambulan sampai buat2 lengahkan masa pasal nak beranak kat rumahpasal taknak kena bayar..kasi mati je sama rohingya je ni
Quote BoLapciOus 25-7-2018 12:47 PM
da berhutang tu baikla selesaikan..
Quote zorrro_03 25-7-2018 01:25 PM
Changa replied at 25-7-2018 12:09 PM
harap nya bila sis pergi oversea pun kerajaan mereka layan sama bila sis dah nak merepot accident  ...

sejak bila kau jadi alim ulama insaf ni nyah?  
Quote minguk 25-7-2018 01:32 PM
insulin replied at 25-7-2018 11:27 AM
Selepas ni, government diharap tak perlu layan warga asing umpama rakyat sendiri. Buat rugi duit pem ...

setuju!!!
Quote missbelladania 25-7-2018 02:00 PM
xpela dia bawak jugak anak tu lari sekali

ada kes pendatang ni tinggal je ank baru lahir  kat nicu



Quote akakdendeng 25-7-2018 02:11 PM
anak dia dah jadi warganegara malaysia. apa yg anak kita dpt kat sekolah anak dia pun dpt nanti
Quote amon_79 25-7-2018 02:50 PM
uik ... kena tingkatkan lg keselamatan... nasib bawa lari anak sendri.. kalo dia bawa lari anak org camna...
Quote spankee_fili 25-7-2018 03:18 PM
duhai.. kesian pun ada..
tapi dah tau nak beranak tu, kena la menyimpan..
susah betul bila ada ramai warga asing yang kerja kat sini.. pening kepala
Quote cmf_shalom 25-7-2018 03:24 PM
Z77 replied at 25-7-2018 12:37 PM
ni mesti spesis rohingya..wartawan suka tulis myanmar..macam kat melaka ni di tipunya hospital kata  ...



ko jangan....

ada set perjuangan ketuanan rohinya kt ci akan cop ko bukan2 nanti..mcm aku dah kena...sebab aku pernah bantah cadangan nak buat satu pkampungan rohinya kt sarawak. xpasal2..sarawak yg aman damai selama ni jadi x betul...xde penyakit cari penyakit.

walaupun aku percaya...apa yg ko ckp ni lebih kpd geram sahaja...
Quote prettyuglybabe 25-7-2018 03:31 PM
insulin replied at 25-7-2018 12:35 PM
Ayoyo sis. So far, tak pernah dengar rakyat Malaysia melarikan diri dari bayar bil hospital di neg ...

bila rakyat malaysia sakit kat oversea kena bill beratus ribu sampai minta derma nak bayar, dorang juga yang sibuk mengata nak tak beli insurance bla bla bla
walaupun sampai merayu minta derma, so far tak pernah dengar rakyat malaysia kena cari sebab lari dari bayar bill hospital kat negara orang..
Quote chiquititamichi 25-7-2018 03:37 PM
fushimi replied at 25-7-2018 11:34 AM
sepatutnya untuk warga asing pihak hospital patut kenakan deporit sebelum mereka dimasukkan ke wad
...

sokong sesangat..buat cam india ngen endon tu..biarlah ko teberanak kat luar...geram betul..naik lemak....
Quote chazey 25-7-2018 04:19 PM
cmf_shalom replied at 25-7-2018 03:24 PM
ko jangan....

ada set perjuangan ketuanan rohinya kt ci akan cop ko bukan2 nanti..mcm aku d ...

Pilak2 kat Sabah suka buat gini. Dah la penjara meka penuhkan, sepital pun nampak pilak ja merata2 cam taik.
Quote namieamuro 25-7-2018 04:22 PM
cmf_shalom replied at 25-7-2018 03:24 PM
ko jangan....

ada set perjuangan ketuanan rohinya kt ci akan cop ko bukan2 nanti..mcm aku d ...

sape yg mandai2 cadangkan buat pkampungan dorg kt sarawak?

Lihat semua komen(39)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 10:27 AM GMT+8 , Processed in 0.127785 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top