CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Fynn Jamal 'Warning' Makcik Yang Suka Gomol Baby-Baby

14-6-2018 01:20 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 11039| Komen: 61|Original author: Oleh: Azza

Description: Bagi mak-mak yang mempunyai anak kecil atau sensitif dengan persekitaran, hari raya agak 'menyeramkan' bagi mereka. Maklumlah bertemu sanak saudara yang jarang sekali berjumpa memungkinkan pelbagai so ...


Bagi mak-mak yang mempunyai anak kecil atau sensitif dengan persekitaran, hari raya agak 'menyeramkan' bagi mereka. Maklumlah bertemu sanak saudara yang jarang sekali berjumpa memungkinkan pelbagai soalan menerjah kepada mak ini.

Ada yang sangat geramkan bayi yang comel, terus memeluk, mencium tanpa menyedari ia boleh membawa efek buruk kepada bayi tersebut. Yang lebih berani pula, terus menyuap bayi yang belum tumbuh gigi pun dengan kuih raya, alasannya nak bagi rasa. Fyn Jamal yang mempunyai anak kedua kini menulis di laman Instagramnya mengenai hal ini.



Ramai golongan ibu bersetuju dengan tulisan Fyn Jamal, kerana pernah mengalami situasi tersebut.



Maklumlah, sekarang ni macam-macam penyakit yang ada, bimbang juga terjangkit dengan anak mereka nanti.




Namun, ada juga makcik-makcik yang terlebih 'peka' dengan anak yang baru mereka jumpa dengan bertindak membelakangkan ibu bapa mereka.




Jika diteliti, ada betul juga tulisan Fyn kerana setiap anak-anak mempunyai tahap sensitiviti sendiri. Namun, untuk terus memberitahu kepada makcik-makcik yang tidak mempunyai akses kepada media sosial juga agak sukar sebenarnya. Cuma, diharapkan agar semuanya baik-baik sahaja. - CARI 
17

Bagus
13

Marah
12

Terkejut
7

Sedih
4

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote barfi 14-6-2018 01:47 PM
Dedek ni baya my baby.. my baby pun cukur botak rambut masa umo dia seminggu. Tapi skg rambut my baby alhamdulillah dah nak sampai ke bahu.. mmg dah kena ikat rambut..
Quote barfi 14-6-2018 01:48 PM
Fynn trying too hard sgt nak bagi nampak dedek rare & unik. Amik gamba pelbagai aksi plus baju dan gaya warna dull. Fynn nak create fynn junior. Sian dedek
Quote Leeanne88 14-6-2018 02:01 PM
Setuju dengan kokping tapi takyah poyo sangat dedek yang tulis
Quote miracle_forever 14-6-2018 02:16 PM
so trending raya ni jgn gomol anak2? hari ni je dah ada 2 thread pasal gomol2 ni
Quote friedfishsoup 14-6-2018 02:24 PM
Akhirnya Fynn Jamal is back with a thread!
Quote cha-cha 14-6-2018 02:29 PM
Semoga geng anti vaksin raya sesama mereka sahaja di atas gunung jauh dari kami.
Quote SLAManya 14-6-2018 04:29 PM
KEnapa diberi nama dedek? Nama sebenar dia apa?
Quote leftrani_kel 14-6-2018 04:46 PM
SLAManya replied at 14-6-2018 04:29 PM
KEnapa diberi nama dedek? Nama sebenar dia apa?

Baru nak tanya soalan Sama.. Dedek tu apa? Makanan ayam ke? Satu lagi balong..apa tu?  
Quote tomaz 14-6-2018 04:53 PM
miracle_forever replied at 14-6-2018 02:16 PM
so trending raya ni jgn gomol anak2? hari ni je dah ada 2 thread pasal gomol2 ni

Iolss tertanya jgk la yg dorang ni berani bising2 kat socmed je or reality nya mmg akan sound acik2 yg gomol baby dorang. Kalau setakat bising kat socmed baik xyah. Makcik2 tua yg suka gomol anak org bkn ada fb ig pon

Quote SLAManya 14-6-2018 05:08 PM
leftrani_kel replied at 14-6-2018 08:46 AM
Baru nak tanya soalan Sama.. Dedek tu apa? Makanan ayam ke? Satu lagi balong..apa tu?

Dedek tu dah macam dedak pulak
Balong tu juna lah kot, abang long jadi balong
Quote indenial 14-6-2018 07:03 PM
Penat je letak nama panjang2 kokpin oih kalau last2 dok pggl dedek je. Done membawang
Quote stania83 14-6-2018 07:21 PM
Comel sgt ke
Quote azwanaliori 14-6-2018 08:54 PM
Dedek balong tu kire da abis rare la tu
Quote rayray28 14-6-2018 08:58 PM
My cat dulu nama dedek
Quote pitera 14-6-2018 09:02 PM
Fynn. Selamanya mencari bahan utk di-hype kan. Tengok ramai ibu muda concern dgn baby dorang, dia pun nak jugekkkk. Alahai tak payah tunggu raya fynn, ko bukan ke dah bawak dedek tu jalan merata. Kenapa tak bagi warning awal-awal? Tak perlu tunggu raya.
Quote pitera 14-6-2018 09:03 PM
leftrani_kel replied at 14-6-2018 04:46 PM
Baru nak tanya soalan Sama.. Dedek tu apa? Makanan ayam ke? Satu lagi balong..apa tu?

Adik - dedek. Apparently ramai guna ganti nama ni skrg.

Balong - abang long.
Quote mrsLucky 14-6-2018 09:42 PM
Kasihannya I tengok pic Juna kat pic Tu...
Quote shastore 14-6-2018 10:11 PM
Iols dah 34 thn gna 'balong, ngan 'bangah'.. kikikiki
Quote HoneyManjer 14-6-2018 10:29 PM
Bukan die pun anti vac ker?

Lihat semua komen(61)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 12:03 AM GMT+8 , Processed in 0.111086 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top