CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Ada Lesen Dan Tak Bayar Sewa Tapak, Peniaga Air Tumbuk Pegawai MPK

12-6-2018 10:42 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1964| Komen: 3

Description: Susulan insiden pergaduhan melibatkan pegawai Penguatkuasa MPK dan dua peniaga air di Bazar Aidilfitri Jalan Taiping, Majlis Perbandaran Klang (MPK) akan menyerahkan sepenuhnya kepada pihak polis.
Susulan insiden pergaduhan melibatkan pegawai Penguatkuasa MPK dan dua peniaga air di Bazar Aidilfitri Jalan Taiping,  Majlis Perbandaran Klang (MPK) akan menyerahkan sepenuhnya kepada pihak polis.


Dalam video yang tular itu, dua peniaga cuba menghalang penguat kuasa merampas balang air sebelum balang pecah dan berlaku adegan tumbuk menumbuk.


mStar Online melaporkan, Yang Dipertua MPK, Datuk Mohamad Yasid Bidin berkata, pihaknya mengakui pegawainya bertindak balas namun menegaskan yang ianya berpunca daripada provokasi yang dimulakan oleh peniaga terbabit.


Tambahnya, peniaga berkenaan berniaga tanpa lesen yang sah dan tidak membayar sewa tapak walaupun telah diberikan amaran dan peringatan oleh penguat kuasa sebelum ini.

“Peniaga berkenaan telah diberikan peringatan untuk berhenti berniaga kerana beroperasi tanpa kebenaran dan lokasi yang tidak dibenarkan. Bukan setakat ingkat dengan arahan, malah telah melakukan provokasi terhadap anggota penguat kuasa yang menjalankan tugas.

“Kekecohan berlaku apabila peniaga menghalang kerja penguat kuasa merampas balang air sehingga berlaku pergelutan.

“Oleh demikian, kita menyerahkan sepenuhnya kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan. Namun MPK juga akan memanggil anggota terlibat untuk penjelasan dan siasatan dalaman." -CARI
5

Bagus
4

Marah
7

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (26 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rospinki 12-6-2018 10:46 AM
peniaga tu tak bagi jolok ke...setau aku klang bersepah byk peniaga dari luar still meniaga walo takde permit lesen kejadah smua tu..nak buat keje biar adil saksama. mcm aku tak tau
Quote FMKiller 12-6-2018 11:13 AM
rospinki replied at 12-6-2018 10:46 AM
peniaga tu tak bagi jolok ke...setau aku klang bersepah byk peniaga dari luar still meniaga walo tak ...

MPK ni bertindak berdasarkan report. Peniaga2 kat situ yang report sebab diorg ni berniaga bukan atas tapak.

Selama aku baca berita2 macam ni, sangat jarang yang tampil bagitau pernah buat report (dengan bukti) tapi tak di ambil tindakan. Banyak yang komen dekat socmed dengan gebang dalam video ja.
Quote amon_79 12-6-2018 12:09 PM
geng2 peniaga lain gak yg report neh...

Lihat semua komen(3)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 05:48 PM GMT+8 , Processed in 10.496909 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top