CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Azmi Dah Mewah, Nak Raya Ni Nafkah Anak Tak Bagi-Bagi,"-Elly Mazlein

11-6-2018 02:00 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 14212| Komen: 109|Original author: Oleh: Saiful

Description: Tak habis-habis isu yang melibatkan nafkah anak. Elly Mazlein sekali lagi memuat naik status di Instagram menyatakan bekas suaminya, Azmi Hata sebagai seorang bapa yang tidak bertanggungjawab.
Tak habis-habis isu yang melibatkan nafkah anak. Elly Mazlein sekali lagi memuat naik status di Instagram menyatakan bekas suaminya, Azmi Hatta sebagai seorang bapa yang tidak bertanggungjawab.

Dalam status tersebut, Elly kata yang Azmi sekarang sudah mewah kerana sudah berjaya memiliki production house sendiri.



Namun dia kesal sebab Azmi langsung tak beri nafkah kepada anaknya.


"Sempit rezeki kalau berkira dengan darah daging sendiri," tulisnya.

Elly siap beri amaran, "Jumpa anak tak nak, bila raya menyibuk nak bergambar bagai kau jaga."

Foto: Instagram
Sementara itu, ruangan komen dipenuhi dengan netizen yang turut bersimpati dengan apa yang menimpa penyanyi dan pelakon ini.

Dalam post terbarunya, Elly atau lebih mesra dipanggil Kak Lina Pom Pom turut menyatakan yang Azmi lebih mementingkan motor dari anak sendiri.


Dah puas tu Elly merayu, tolonglah bertimbang rasa sikit. Dah nak raya ni, harap Azmi terbuka hati nak memberi nafkah. -CARI
16

Bagus
8

Marah
11

Terkejut
10

Sedih
9

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (73 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Afifi82 11-6-2018 02:03 PM
Jantan keji. Tau buat anak je. Puii!
Quote megan_pox 11-6-2018 02:16 PM
Pelik la..azmi tak kena waran ke sbb xbg nafkah??

Ala elly pon move on je..ke neraka la azmi kalau xnak bagi nafkah anak sekalipun dan rezeki kau jgk yg bertambah2
Quote kiah_mai_pulak 11-6-2018 02:25 PM
Adoiiiiii tak abess2
Quote besarkecik 11-6-2018 02:37 PM
Bila kau nak habis ni kopek??
Quote eyansss 11-6-2018 02:42 PM
tertarik part pujuk tapi tak layan n tak hingin balik bersama... jemi ada pujuk rujuk ke? hahaha... tak meroyan ke bini baru?
Quote Burong_Hantuk 11-6-2018 02:56 PM
eely majlin nih..nampak murah jaja kesah bekas suami.kau tak ada peguam ke ?
Quote zaraaqilah 11-6-2018 02:58 PM
alahaii kak..udah2 ler merempan....i rs si jemi tuh dah lama x kuar umah, duk berkurung dlm bilik..
dah dapat court order, gi jer laksanakan apa yg patut...meh i kenalkan dgn sorang  loyer nih...
Quote Awanku 11-6-2018 03:35 PM
Keluarga belah ayah saya (adik ayah), pun bercerai gara2 perempuan lain (isteri orang pulak time tu)... dan perempuan tu dah bercerai dan menunggu saat bernikah dgn uncle saya.

Cumanya nak bagitahu satu fakta di sebalik penceraian dan jadikan pedoman supaya kita tak rampas hak orang, sb yg rugi diri kita sendiri, hahaha...

Ramai anak dara/janda/isteri orang fikir bahawa merampas suami orang yang dah stabil kewangan adalah lebih baik dari berkahwin dengan lelaki bujang yang takda apa2/belum stabil kewangannya..

Tapi sebenarnya mereka silap besar... sebab dekat mahkamah akan ditetapkan bayaran nafkah untuk anak2, dan jugak harta sepencarian...

Cth kes uncle i, gaji lebih kurang rm6k lah sbulan.

Mahkamah dah tetapkan rm2500 untuk nafkah anak2 yg masih bawah umor dan belum bekerja, rumah yg dbeli semasa masih suami isteri (belum habis bayar) diserahkan pada bekas isteri (bulanan dlm rm500-rm600) so uncle i kena habiskan bayaran, kereta yg belum habis bayar (rm600 - rm700) dserahkan pada exwife utk kemudahan anak2 ke sekolah, lepas tuu dia sendiri terpaksa menyewa rumah lain rm500... umor dh dekat nak pencen, bayangkan lah, berapa baki untuk dia teruskan hidup dan bernikah dgn perempuan tu... I bet mesti perempuan tu menyesal gila lah, kononnya nak rampas seorang lelaki yg stabil, tapi in the end, padan muka memasing, konon cinta sangat...nanti dh pencen lagilah papa kedana...

Wahai para wanita, umur kita ni bukannya boleh diulang semula... seeloknya jangan lah rampas hak org  yang rugi kamu, yg untung ex wife.. kalau lelaki tak ikut perintah mahkamah, yg jadi banduan laki kamu tu  kalau exwife jenis tak kisah pun pasal nafkah ni semua, kat akhirat tetap tak lepas yer...
Quote itsmeshikin 11-6-2018 03:37 PM
tolonglaaaa move on... memule dulu Okehlaa org kesian..lame2 jadik menyampah tauu tak..
Quote gam_gajah 11-6-2018 03:42 PM
Awanku replied at 11-6-2018 03:35 PM
Keluarga belah ayah saya (adik ayah), pun bercerai gara2 perempuan lain (isteri orang pulak time tu) ...

serius cakap, byk dia kena bayar nafkah anak2 tu memandangkan gaji 6k je. dapat umah & keta lagi


bagus lawyer ex wife buat keje

selalu yg saya jumpa, gaji bapak rm10k, ex wife mintak 2k nafkah anak pun kena potong lagi, sudahnya dapat pun sket je






Quote Awanku 11-6-2018 03:46 PM
gam_gajah replied at 11-6-2018 03:42 PM
serius cakap, byk dia kena bayar nafkah anak2 tu memandangkan gaji 6k je. dapat umah & keta lagi
...

Serius dear... mmg ini yg mahkamah perintahkan dia bagi... dan dia akur as long as dia dpt bersama dengan perempuan tuu...
Quote gam_gajah 11-6-2018 03:49 PM
Awanku replied at 11-6-2018 03:46 PM
Serius dear... mmg ini yg mahkamah perintahkan dia bagi... dan dia akur as long as dia dpt bersama ...

chenta agong sgt ni huhu...

nak tgk gak chenta agong ni mampu bertahan tak bila dah pencen nnt


Quote bukan_ustazah 11-6-2018 03:50 PM
lelaki haruslah bertanggungjawab k. pandai buat anak pandailah tanggung
Quote gadis_tulip 11-6-2018 03:56 PM
Awanku replied at 11-6-2018 03:46 PM
Serius dear... mmg ini yg mahkamah perintahkan dia bagi... dan dia akur as long as dia dpt bersama ...

Nasib die akur nak bayar. Kalo tak bayar kat ex wife, camana?
Quote Awanku 11-6-2018 04:07 PM
gam_gajah replied at 11-6-2018 03:49 PM
chenta agong sgt ni huhu...

nak tgk gak chenta agong ni mampu bertahan tak bila dah pencen nnt
...

Bukannya cinta agung, tp dh kena sihir... uncle i xnak berubat, mcm2 dh kami buat tp kuat ilmu perempuan tuu... tp skrg Allah balas apa yg dia buat... dia dpt ckit je dr apa yg dia nak... padan muka dia... dan kami masih berharap uncle kami akan sembuh... cuma hrapan sgt tipis...
Quote Mina2215 11-6-2018 04:07 PM
Boleh tlg jelaskan tak bagi sapa yg arif pasal prosedur ni.

Klu tak silap saya, Elly Mazlein dulu mohon agar nafkah anak disampaikan MELALUI mahkamah ( bukan direct). Agak lambat sampai ke penerima tp lebih selamat agar payment tak lapse.

Ni kalau nafkah tak bayar jgk even melalui mahkamah, ada kena apa2 tindakan tak.
Quote beeeee 11-6-2018 04:08 PM
si azmi ni tak semak ke kak lina mention byk kali nak nafkah anak. ko tak reti2 ke hah bape sen sgt la nafkah tu
Quote Awanku 11-6-2018 04:21 PM
gadis_tulip replied at 11-6-2018 03:56 PM
Nasib die akur nak bayar. Kalo tak bayar kat ex wife, camana?

Itulah yg drisaukan sekarang ni... sb skrg dia belum nikah lagi dgn perempuan tu sb perempuan tu belum habis edah... so as for now dia akur lah... kalau dia x akur nanti2, i rasa kazen2 i msti takkan dia dan akan bantu mak dorg... sb sblm ni pun dorg x berdiam pun... cumanya dh kena sihir, susah ckit nak bagi sedar... kazen i cerita uncle i tu slalu nangis malam2 igtkan perempuan tu (masa masih bersama bekas isteri)...
Quote tigerads 11-6-2018 04:24 PM
merempan kat socmed buat apa...kata rumah mewah byk duit upah loyer la...

let lawyer do the job....ko dok diam aman2 tunggu duit masuk sudahhhh

Lihat semua komen(109)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 05:31 PM GMT+8 , Processed in 0.109283 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top