CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Apa Corak Dasar Bakal Diperkenalkan Anwar Ibrahim?

14-5-2018 05:42 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4610| Komen: 51

Description: "Selepas Anwar dibebaskan nanti, segala perhatian akan terarah kepadanya kerana rakyat ternanti-nanti apakah corak dasar yang akan diperkenalkan Anwar untuk masa depan negara."
"Selepas Anwar dibebaskan nanti, segala perhatian akan terarah kepadanya 
kerana rakyat ternanti-nanti apakah corak dasar yang akan diperkenalkan Anwar 

untuk masa depan negara."

Bekas Menteri Luar Tan Sri Dr Rais Yatim menjangkakan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim bakal memperkenalkan banyak aspirasi baharu dalam pentadbiran negara selain membawa perubahan besar dalam pentas politik, lapor BERNAMA.


Foto: Today Online

"Kita harus meneliti aspirasi itu, kerana Anwar mungkin menjadi Perdana Menteri selepas Tun Dr Mahathir (Mohamad) dan ini adalah satu 'hembusan' baharu dalam arena negara bangsa kita," katanya.


Dalam masa sama, Rais berharap proses pengampunan Anwar berjalan lancar.

"Jawatankuasa yang terlibat dalam proses itu perlu meneliti setiap prosedur agar Yang di-Pertuan Agong dapat membuat keputusan baginda mengikut lunas perundangan," katanya. - CARI
6

Bagus
4

Marah
8

Terkejut
5

Sedih
4

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (32 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote scorpionkiki 14-5-2018 05:56 PM
Secara jujurnya pak Rais...saya sikitpun tak ternanti sbb bila tengok gelagat rafizi dan teringat langkah kajang tu mengingatkan saya yg bang non ni gopoh...ketua kerajaan tak blh gopoh..kena bijak dan dihormati
Quote MarryPottet 14-5-2018 06:35 PM
Edited by MarryPottet at 14-5-2018 06:37 PM

dalam keadaan rakyat tak kira usia yg bergelumang dalam kemungkaran akhlak dek terbuai dgn anganan duniawi & dunia maya, pembangunan modal insan perlu diutama. antara aspirasi yg boleh diperkenalkan untuk tujuan tersebut ialah kerangka masyarakat madani alaf baru yg bersifat holistik mencakupi pembangunan SQ, EQ &IQ
Quote Konahhh 14-5-2018 06:51 PM
Tak berapa ada aura, maaf Tuan Anuar. Sebab ni post PM, bukan kecik-kecik, so mungkin lepas ni bila Tuan tunjuk credibility Tuan, mungkin kepercayaan kami akan bertambah,
Quote perembes 14-5-2018 06:53 PM
Perlu ke nak juga jdikn anuwar pm?... Anuwar no suka bngkitkn emosi.. takut zmn dia perintah.. sikit2 rkyat buat demo jlnn
Quote harizs 14-5-2018 06:53 PM
Rais blh tunggu selepas 5 tahun ya baru tanya soklan ni
Quote Longhairlady 14-5-2018 07:05 PM
Kesian jg dgn Anwar wpun tak minat dia. Lambat sikit keluar pun tak apa, biar Tun M buat kerja dgn aman.  Yg ada skrg pun dan menyerabutkan. Tunggulah at least dua tahun utk Tun M pulihkan ekonomi negara dan lain2... Masa tu blh pass baton pd Anwar atau sesiapa yg layak. Sabor ya...
Quote munchkin 14-5-2018 10:39 PM
Saya pun tak berkenan dia jadi pm. Kenapa begitu hendak sangat jawatan pm tertunggu sampai 20 tahun.

Biarlah orang lain.
Quote mjla 14-5-2018 11:01 PM
Melayu yg betul2 layak jd piyem depa 2 org ni
Yg lain klu jd piyem mau melingkup Msia
Tapi tu la masing ada game sendiri
Tengok je la drama ni
Quote Innrukia 14-5-2018 11:07 PM
Tak pnh tertunggu pun Anwar & moga tak jd PM. Tamak & penting diri. 20 thn berlalu tp semua pusing utk kepentingan dia jer.
Lps Tun dh retire nnt tggu 3 thn & election blk mmg xkan undi PH.
Quote GalileO 14-5-2018 11:36 PM
Anwar tak fit selalu kluar masuk hospital mcmana nak handle gov
Quote Kebom 15-5-2018 12:37 AM
Kesian ke Anuar.
Bile tah nye dpt kluar {:childlike
Quote tipuware 15-5-2018 01:05 AM
Ada org penah pesan,jangan serahkan kuasa kpd org yanh sgt2 nak pasal takut disalahgunakan. Aku cam tak fhm sgt nape nk kena dia juga kadi PM. Takde candidate lain ke?
Quote lazim 15-5-2018 01:15 AM
perembes replied at 14-5-2018 06:53 PM
Perlu ke nak juga jdikn anuwar pm?... Anuwar no suka bngkitkn emosi.. takut zmn dia perintah.. sikit ...

Tgk la hr bebas pon depa dh rancang berkumpul ramai2 sambut anwar.. apa yg cuba dibuktikan tah..selain menunjukkan pengaruh dan bangkitkn emosi. Tun mng xdak pon pengikut pulun bt sambutan merayakan.. biasa2 ja

Yg heran org asyik sebut tun pnjra kn anwar.. kali ni anwar masuk pnjra masa najib la.. anwar bknnya xklr pnjara lps reformasi tu..lol
Quote lazim 15-5-2018 01:36 AM
scorpionkiki replied at 14-5-2018 05:56 PM
Secara jujurnya pak Rais...saya sikitpun tak ternanti sbb bila tengok gelagat rafizi dan teringat la ...

Mula2 excited tggu bang non.. tp lps tweet piji dgn nurul izz statment2.. rasa terpadam semuanya.. xseindah mimpi..masih mmperjuangkn diri
Quote GuaDahTua 15-5-2018 01:40 AM
Innrukia replied at 14-5-2018 03:07 PM
Tak pnh tertunggu pun Anwar & moga tak jd PM. Tamak & penting diri. 20 thn berlalu tp semua pusing u ...

Ramai.x suka dia.sjk.zaman Ketua.Pemuda UMNO.dulu ...entahlah .
Quote RooneyMara 15-5-2018 08:18 AM
Kenapa perlu Anwar jd PM?  Walaupun I supporter PH, I tak sokong Anwar jd PM. Bg org lain la. Harap Tun M boleh  groom kan few others while he is still in charge.
Quote chinta89 15-5-2018 08:32 AM
isu panas           
Quote pinkpunk 15-5-2018 09:36 AM
nak azmin jadi PM!!
Quote DARSITA 15-5-2018 09:44 AM

Senang sahaja:-

Tun pegang jwt PM selama 2 tahun. Anuwar kena tunggu sehingga tempoh 2 tahun ini complete. Dia boleh ambil alih tugas TPM dari Wan Azizah.

Dalam 2 tahun kita semua boleh tengok  apa usul usul yang Anuwar hendak buat.

Kita ada penasihat (daim, zetti etc ) jadi ada pihak yang akan mengawal jika dia gila kuasa dsbnya.

Lihat semua komen(51)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 04:33 AM GMT+8 , Processed in 0.085609 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top