CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kutuklah, Janji Sihat," Fizz Fairuz Tak Kisah Berat Almy Nadia Bertambah

14-5-2018 03:26 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 16999| Komen: 83|Original author: Oleh: Amirah

Description: Ada lagi yang bertanyakan tentang perubahan badan Almy Nadia dari dulu hinggalah dia sudah berkahwin.
Ada lagi yang bertanyakan tentang perubahan badan Almy Nadia dari dulu hinggalah dia sudah berkahwin.

Bagi Fizz Fairuz pula dia tidak kisah dengan keadaan berat isterinya itu dan apa yang penting Almy dalam keadaan sihat.


Foto: Berita Harian
"Badan Amy memang naik sebab rangka dia besar. Sebelum kahwin berat dia dalam 52 kilogram dan masa pertama kali hamil berat dia jadi 98 kilogram.

"Bila nak turun tu ambil masa. Dia pernah mencuba kurus tapi saya kata tak payahlah. Kalau nak diet tu dengan cara yang betul.

"Kalau makan pil boleh kurus tapi nanti lemak berkumpul di jantung jadi bahaya. Biarlah macam ni, orang nak cakap apa pun janji dia sihat," kata Fizz kepada mStar Online.


Foto: IG Fizz Fairuz
Sebagai suami tidak pernah dia mendesak Almy untuk menguruskan badannya dan sangat memahami tuntutan rutin hidup isterinya yang selama ini banyak membantunya menguruskan hal rumahtangga.

Foto: IG Fizz Fairuz
"Kalau kita desak, nanti dia pula tertekan. Nak jaga anak lagi, masa tak cukup. Saya nak mengambil pembantu rumah, dia tak nak.

"Takut orang pukul ke buat apa-apa ke. Dia nak jaga sendiri. Masa dia pukul 8 pagi hingga 12 tengah hari menguruskan rumah. Selepas itu bersama anak-anak.

"Kalau dia nak turunkan berat badan, tunggu bayi ketiga lahir dahulu dan anak-anak dah besar sikit," ujarnya.

Foto: IG Fizz Fairuz
Almy yang sedang hamil anak ketiga mereka juga mengalami alahan yang berbeza daripada sebelum ini.

Foto: IG Fizz Fairuz
"Kehamilan kali ini memang berbeza daripada sebelum. Dia jadi malas nak bersiap dan berhias.

"Kalau sebelum ini, dia suka nak bersolek. Mungkin perubahan awal sebab kandungannya dia pun baru masuk enam minggu," katanya.

Tunggu nanti Almy kurus. Nanti barulah mereka semua senyap dan mula sibuk tanya tips kurus. - CARI
17

Bagus
13

Marah
17

Terkejut
16

Sedih
15

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (104 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Burong_Hantuk 14-5-2018 03:36 PM
makin lama makin gemok saperti tong
Quote xtahumenahu 14-5-2018 03:40 PM
Laju production theyols kann....Alhamdulillah
Quote Burong_Hantuk 14-5-2018 03:42 PM

Quote mie07 14-5-2018 03:42 PM
sekurang2nya dia bela bini dia...
Quote dinopower2 14-5-2018 03:44 PM
tak kisah gemuk tp laki tu la.... kot mengatai haha
Quote mommymonster82 14-5-2018 03:44 PM
Gemuk pon cantik...gebu je..
Ada yg kurus pon kusam je..
Pipi pon jeragat penuh..
Quote zaziot 14-5-2018 03:49 PM
dia ni pye gemok nmpak mcm blah dalaman tu berkerak2 ..huhuhuhuh
Quote mieymiey 14-5-2018 03:54 PM
Padahal masa bini engko dah tembun la engko memuja muji badan si Parah bulldozer
Quote Didi_dido 14-5-2018 03:59 PM
Yeke jenis rangka besar? Mcm kecik je aku tgk time Dunia Baru dulu.
Quote pandora72 14-5-2018 04:02 PM
Dari 52kg ke 98kg {:childlike Ko makan apa weihh?
Quote ell768 14-5-2018 04:13 PM
hormon laa tu..lepas beranak pinak sampai metabolism x stabil..xper laa pelan2 kayuh k..
Quote mewo 14-5-2018 04:16 PM
"Badan Amy memang naik sebab rangka dia besar. Sebelum kahwin berat dia dalam 52 kilogram dan masa pertama kali hamil berat dia jadi 98 kilogram."

Ini bukan fitnah, pis yg sendiri kata

Quote Atata 14-5-2018 04:18 PM
Didi_dido replied at 14-5-2018 03:59 PM
Yeke jenis rangka besar? Mcm kecik je aku tgk time Dunia Baru dulu.

Klu tgk betul2 waktu Dunia Baru, mmg sejenis rangka besar, dia ni muka jenis kecik and slim, tp kat lengan dia agak berlemak jgk la
Quote CiliPadiSedap 14-5-2018 04:19 PM
nekta kalah acara mendada
Quote besties 14-5-2018 04:20 PM
i tengok masak apa tu episod fizz dan almy nadia ni sebab kat thread mana entah forummer dok sebut2. masa tengok tu tak tahu kenapa ai rasa fizz fairuz ni sayang ke almy sejujurnya.  pasal badan besar tu yela memang la semua lelaki nak isteri slim tapi deep inside ai rasa pizz ni tetap sayang kat almy.  agaknya dia rasa bersalah lagi kot pasal kes farah dosa tu. almy pulak memang clearly nampak wajah seorang isteri yg stress. ai tahu jadi suri rumah anak kecik ni memang stresss sangat. makin stress bila nampak laki tido tak tolong apa. tu yang sometimes dia geram sangat dia sindir2 di ig. tapi both of them nampak sayang each other. sabar ya. lepas beranak tiga tutup kilang, grooming balik.
Quote chazey 14-5-2018 04:20 PM
dinopower2 replied at 14-5-2018 03:44 PM
tak kisah gemuk tp laki tu la.... kot mengatai haha

Kurus kering slim meletops macam datin Ezurin ngan Intan Liyana tu pun laki carik lain jugak. So sesungguhnya tafaham hapo yang laki orang ni nok. Puki semata ka apa.
Quote jlo 14-5-2018 04:22 PM
cantik almy ni..muka dia sweet
Quote Lolzer 14-5-2018 04:28 PM
besties replied at 14-5-2018 04:20 PM
i tengok masak apa tu episod fizz dan almy nadia ni sebab kat thread mana entah forummer dok sebut2. ...

eventho almy ni naik mendadak berat badan. I need to admit mmg suoerb lah dia buat kerja rumah
Quote beeeee 14-5-2018 04:31 PM
iolls pun sejenis rangka besar jugak takut nye kalau lepas kawen jadi gini

Lihat semua komen(83)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 03:37 AM GMT+8 , Processed in 0.111652 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top