CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Mavcom Siasat Tuduhan Tony Fernandes

14-5-2018 10:05 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2867| Komen: 9

Description: Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes disiasat Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom) susulan dakwaannya terhadap badan yang mengawal selia penerbangan di Malaysia itu pa ...
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes disiasat Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom) susulan dakwaannya terhadap badan yang mengawal selia penerbangan di Malaysia itu pada Ahad menerusi video yang dimuat naik di laman Facebook rasminya.



Foto: FB Tony Fernandes

Harian Metro melaporkan, Mavcom menganggap dakwaan Fernandes itu adalah satu tuduhan yang serius.

“Kami sudah memulakan satu siasatan serta merta terhadap dakwaan itu. Kami akan sentiasa memastikan orang ramai mendapat maklumat mengenai siasatan itu,” kata jurucakap Mavcom.

Dalam video berkenaan, Fernandes mendakwa suruhanjaya itu mengarahkan syarikat penerbangan terbabit supaya membatalkan kesemua 120 penerbangan tambahan yang disediakan pada harga berpatutan untuk rakyat balik mengundi dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).



Loading FB Post...

Fernandes turut mendakwa, pihaknya mendapat tekanan daripada kerajaan sebelum ini yang menyedari syarikat penerbangan itu membawa ramai pengundi. - CARI
8

Bagus
13

Marah
20

Terkejut
22

Sedih
23

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sub5zero 14-5-2018 10:21 AM
Azmir ni dulu kerja khazanah kan?
Quote besarkecik 14-5-2018 10:22 AM
Kalau dia ni,  tak payah sediakan popcorn pun takpe
Quote pukulrata 14-5-2018 02:25 PM
keling ni nak lepas tengkuk je bila dah jadi gini
Quote tumpanglalu74 14-5-2018 02:27 PM
Siasat la..
Quote Konahhh 14-5-2018 02:52 PM
Siasat pleaseeee si Tony ni #konahcurious
Quote biskutsusu 14-5-2018 03:15 PM
bukan haritu beria ia tunjuk kapalterbang ada logo BN bagai????
now kona baring ke
Quote MarryPottet 14-5-2018 03:21 PM
baguslah disiasat kenyataan tony tu dengan telus & adil. sekiranya didapati tony menipu, boleh tukar slogan AA jadi Now Everyone Can Lie
Quote tumpanglalu74 14-5-2018 03:22 PM
MarryPottet replied at 14-5-2018 03:21 PM
baguslah disiasat kenyataan tony tu dengan telus & adil. sekiranya didapati tony menipu, boleh tukar ...

Bengong..
Quote judicata 14-5-2018 03:56 PM
skali tony ni nak lepaskan tengkuk dia ja..bila byk flight tunda disebabkan dia yg tak cukup plane nak fly... tp duit org dia nak   kot la kan.  siasat je la tony. kalau betul, padan muka mavcom, lps ni ko pulak kena tunjal kepala oleh tun m.

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 02:54 AM GMT+8 , Processed in 0.075551 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top