CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Banyak Masalah Perlu Diselesaikan, Bukan Isu Lalang Semata - Yasin Sulaiman

14-5-2018 10:51 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 3559| Komen: 15|Original author: Oleh: Azza

Description: Pro Kerajaan atau Pro Pembangkang?Itulah yang mewarnai kehidupan pasca PRU14 ini. Ada yang menunjukkan terang-terangan dan ada mengambil langkah tidak ambil pusing. Namun ada satu yang membuatkan rama ...


Pro Kerajaan atau Pro Pembangkang?

Itulah yang mewarnai kehidupan pasca PRU14 ini. Ada yang menunjukkan terang-terangan dan ada mengambil langkah tidak ambil pusing. Namun ada satu yang membuatkan ramai yang menyampah iaitu kategori 'lalang' yakni artis yang menyokong siapa sahaja yang menang atau senang cerita tiada pendirian.

Yasin Sulaiman yang terkenal dengan status lantangnya mengkritik isu pentadbiran kerajaan terdahulu memuat status di Instagramnya bahawa ramai artis yang telah menunjukkan sokongan kepada Pakatan Harapan (PH).

Ia tiada masalah pun kerana masing-masing mempunyai pendapat sendiri. Lagi pula banyak lagi masalah yang perlu dilihat seperti royalti dan sebagainya perlu dititikberatkan oleh kerajaan baru.

Namun bagi artis yang pernah mencerca, memaki tanpa belas kasihan dan memberi kenyataan palsu - golongan ini boleh diterima tetapi perlu meminta maaf atas kesilapan mereka.



Kenyataan itu disokong oleh rakan artis, Faizal Tahir yang juga bersetuju bahawa perlu rasional untuk kebaikan bersama. Tiada siapa pun yang sempurna. Jadi, bersama-samalah berganding bahu untuk lebih berjaya.

Foto : IG Yasin Sulaiman

Jadi, di sini jelas, bukan soal lalang perlu dimainkan oleh netizen serta orang industri tetapi perlu lebih gigih untuk memartabatkan industri muzik itu sendiri.



Malahan, ada netizen yang meminta Yasin mencipta sebuah lagu untuk meraikan kemenangan rakyat ini.




Moga-moga semakin ramai artis yang menyedari dan memperjuangkan hak mereka. - CARI 


Bagus
9

Marah
1

Terkejut
8

Sedih
1

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (28 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kibodwatriuh 14-5-2018 11:04 AM
Tak jadi masalah, tapi orang geli tahu tak, geliiiii.
Quote besarkecik 14-5-2018 11:07 AM
Kenalah jadi lalang, kalau tak, macam mana artis nak survive.. Tapi sumpah aku menyampah.
Quote ayjay 14-5-2018 11:12 AM
Ada betulnya apa dia cakap.
Yg kita menyampah ni yg macam yasin cakaplah hina keji kempen belah sana kutuk tun, pastu uturn macam dia selama ni sokong kuat tun M mcm doyok, king afiq.  
Dan juga spesis fake pung oang macam kekrul keknis tapi tak mengundi.
Quote salmon-suki 14-5-2018 11:18 AM
Asal tgk gmbar last yasin tu dah mcm princhiqy dinzly je?dgn cara pemakaian cmtu..kekeke~
Ramai daa retis2 y mula bersuara #freedomofspeech(?)
Quote Issandra 14-5-2018 11:28 AM
salmon-suki replied at 14-5-2018 11:18 AM
Asal tgk gmbar last yasin tu dah mcm princhiqy dinzly je?dgn cara pemakaian cmtu..kekeke~
Ramai ...

Hahahaha i pn baru nak kata
Quote mat_arof 14-5-2018 12:27 PM
dulu duk kampung ...ayah aku pernah marah ...

dia cakap lalang bila dah makin tinggi patut kena cantas...baru kemas...pergi ambil sabit cantas lalang tu semua...


hahahha...

gurau je
Quote salmon-suki 14-5-2018 12:36 PM
Issandra replied at 14-5-2018 11:28 AM
Hahahaha i pn baru nak kata

Kannnn..senyap lak princhiqy ni..xde latest news psl die ke?salu dia ni jenis merempan kt socmed gk..xkn ler isu pru dia senyap je..hihihi
Quote biozipstar 14-5-2018 01:22 PM
betul... x payah mention ko sokong mana... diam2 sudah... x perlu nampak lalang nau.. malu tau tak.. ke ko x malu..
Quote gigahertz 14-5-2018 08:30 PM
dia  ni bukan ada masalah dissorder apa ntah. macam masalah mental macam tu{:question
Quote BookerT 14-5-2018 08:48 PM
tak kisah lah nyah....ke kau bersedih yang kau tak berjaya jadi mak hayam ggv nyah?
Quote BookerT 14-5-2018 08:49 PM
gigahertz replied at 14-5-2018 08:30 PM
dia  ni bukan ada masalah dissorder apa ntah. macam masalah mental macam tu{:question

bipolar..penyakit yang sama dihidapi mak hayam forumer kiah mai plak gerutu tak laku dan eddysheddy tong gas...
Quote MariaClara 23-5-2018 09:29 AM
eh sudahhh laaaa koranggggggg
Quote Langit13iru 23-5-2018 09:52 AM
Betul tu, baik jadi atas pagar atau senyap je dari jadi lalang. Ye lah, selebriti ni orang tengok perbuatan mereka semua tu.
Quote leftrani_kel 23-5-2018 09:56 AM
lantak ko la yasin..why bother why bother..
Quote sideqsegaraga 23-5-2018 12:16 PM
Ada artis yang cerdik ada artis yang kurang cerdik. Fikir la dulu sebelum nak up apa2 status di media sosial. Nati nampak macam kite nih xberpelajaran sgt plak.

Lihat semua komen(15)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:15 PM GMT+8 , Processed in 0.068749 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top