CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

“PRU14 Cukup Berbeza, Mahu Bikin Filem,” Mamat Khalid Dah Dapat Ilham

11-5-2018 02:57 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 5047| Komen: 21|Original author: Oleh: Amirah

Description: Suara keramat rakyat telah diterjemahkan melalui PRU14 dan membawa senario politik yang berbeza pada negara Malaysia.
Suara keramat rakyat telah diterjemahkan melalui PRU14 dan membawa senario politik yang berbeza pada negara Malaysia.

Tampuk pemerintahan yang diketuai Perdana Menteri yang ke-7, Tun Dr Mahathir Mohamad pasti akan membawa kelainan dalam pelbagai aspek dan mengembalikan hak rakyat.


Foto: Carian Internet
Mamat Khalid yang merupakan pengarah terkenal juga mengambil kesempatan tentang perubahan angin politik di tanah air hingga mendapat ilham untuk mengarah sebuah filem berkaitan Pilihan Raya Umum Ke-14.

Foto: Carian Internet

“Pada abang yang bagusnya pilihan raya ini barulah keluar manifesto yang hanya akan menguntungkan kita (rakyat), tidak kiralah pihak mana tetapi yang pentingnya menguntungkan kita, itu petanda baik,” katanya kepada BH Online.

“Abang memang ada satu cerita khas untuk undi ini, tetapi apabila abang semak skrip abang takut abang kena tangkap nanti, tetapi ia cerita komedi.

“Dengan masyarakat sekarang ini yang lebih maju dan lebih faham abang akan buat juga cerita undi ini yang abang rasa banyak insiden yang lucu mencerminkan bagaimana kita rakyat begitu ghairah memilih tampuk kepimpinan baru,” ujarnya lagi.


Wah, menarik! Pasti ramai tertunggu filem unsur komedi Mamat Khalid tentang PRU14. Moga pembikinan filem ini berjaya dilaksanakan dan mendapat sokongan pelbagai pihak.

Apa agaknya watak-watak yang ada dan siapa pula pelakon yang akan menggalas peranan untuk menjayakan filem ini. Fuh, tidak sabar menanti filem hebat Mamat Khalid. - CARI
18

Bagus
13

Marah
19

Terkejut
6

Sedih
6

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (85 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote armin 11-5-2018 03:26 PM
Buatla tp best ke dia mengarah? Harap pengarah2 power yg buat
Quote onexox97 11-5-2018 03:29 PM
i nak tonton nanti
Quote onexox97 11-5-2018 03:31 PM
Edited by onexox97 at 11-5-2018 03:33 PM

[fbp]https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=377467449414127&id=243068626187344[/fbp]
Quote ashcroft86 11-5-2018 03:41 PM
Nak ke danish tua tu nak jadi anwar? Lolssz
Quote honeybee1802 11-5-2018 03:46 PM
Yg 3 perkara menjatuhkan negara dlm rock tu betui la... Terror bang mat
Quote Aduradura 11-5-2018 03:50 PM
armin replied at 11-5-2018 03:26 PM
Buatla tp best ke dia mengarah? Harap pengarah2 power yg buat

Antara arahan mamat khalid yg buat iolls ketawa terbahak bahak , man laksa & hantu kak limah balik rumah
Quote doubleA 11-5-2018 04:01 PM
Iols suka je filem2 mamat khalid. So mungkin iols akan tengoka. Buat laa
Quote genUmi 11-5-2018 04:16 PM
siapa calon jadi najib?
Quote BookerT 11-5-2018 04:23 PM
pelakon kau macamm biasa mak hayam awie dan mak hayam sy8 kan nyah...
Quote armin 11-5-2018 04:40 PM
Aduradura replied at 11-5-2018 03:50 PM
Antara arahan mamat khalid yg buat iolls ketawa terbahak bahak , man laksa & hantu kak limah balik ...

Huhu maaf i tak tengok cerita2 mcm tu.. cannot brain
Quote pearl.silver 11-5-2018 04:55 PM
Klu bg pengarah ola bola buat best juga...
movie pru mesti multiracial juga
Quote alesandra 11-5-2018 05:11 PM
teringat kat pak jabit.tak merasa dia pakatan dah jadi kerajaan pusat
Quote Nenasketum 11-5-2018 06:06 PM
Alhamdulillah dia dah sehat.
Quote Sazida 11-5-2018 06:56 PM
genUmi replied at 11-5-2018 04:16 PM
siapa calon jadi najib?

Tgk kt post yg viral tu toksop haslam jd najib. Zila bakarin jd rosmah. Hihi
Quote one_aiman 11-5-2018 07:05 PM
cite mamat khalid ni kalau ko nak tgk kat wayang, sebelum masuk pintu tu kena set dlm kepala ko nak gelak2..kalau ko masuk dgn kepala skema nak serius memanjang, mmg susah la nak paham cite dia..aku suka je kalau dia wat cite undi2 ni dlm bentuk komedi menganjeng..tak mamat khalid la kalau takde elemen sarcasm..
Quote daftarturiol 11-5-2018 07:24 PM
TERBAIK..........
Quote Orgkgdukobesi 13-5-2018 04:01 PM
Pelakon utk watak RM...I cadangkan jahlop...ketinggian Dan Bentuk badan hampir serupa
Quote borrow 13-5-2018 04:37 PM
Ai sokong. Tema Komedi politik  camni mesti best.
Quote adel7 13-5-2018 06:26 PM
nak die sndiri jadi mat sabu bleh tak?

Lihat semua komen(21)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.081917 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top