CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Wajah Di IC Gemuk Tapi Tuannya Dah Kurus" - Lucu! Lelaki Ini Harap SPR Tak Keliru..

9-5-2018 05:14 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 6138| Komen: 17|Original author: Oleh: Azza

Description: Add Image Caption HereHari ini adalah hari yang sangat penting buat rakyat Malaysia. Pelbagai cerita yang mewarnai Pilihan Raya Umum ke 14 kali ini. Ada yang sejak pagi lagi berada di tempat pembuanga ...



Hari ini adalah hari yang sangat penting buat rakyat Malaysia. Pelbagai cerita yang mewarnai Pilihan Raya Umum ke-14 kali ini. Ada yang sejak pagi lagi berada di tempat pembuangan undi, ada yang sosek-sosek membawang dan pelbagai lagi.

Namun ada satu kisah menarik yang dicatatkan. Aizat Razak, lelaki yang dahulunya pernah gemuk dengan berat 220kg menggunakan kad pengenalan lama untuk proses PRU ini. Dengan kapsyen agar pihak SPR membenarkan dia mengundi, ia menarik perhatian netizen.


Foto : IG Aizat Razak

Ya, benar gambar di dalam kad pengenalan sangat jauh berbeza dengan dirinya sekarang lalu mendapat usikan dari teman serta netizen yang lain.

Ada yang mengusik Aizat dengan menulis pasti akan ditahan oleh pihak SPR kerana gambar yang berbeza. Aizat pula menulis yang pada mulanya dia mahu menukar IC tetapi kembali menyimpannya kerana mahu menyimpan kenangan.


Bagi Aizat sendiri, berat dahulunya membuatkan dia cepat mengah dan tidak aktif. Namun setelah turun sebanyak 125kg dalam masa 18 bulan, banyak perubahan dirasakan, lebih aktif dan boleh solat tanpa mengah.

Perbezaan ketara jelas dari bentuk badan dan muka yang lebih mengecil.

Menurut Aizat dia akan terus memberi inspirasi kepada orang yang senasib dengannya dan yakin setiap insan mampu sihat jika yakin dan ada ilmu.

Jadi, apa momen PRU anda? - CARI 

6

Bagus
13

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
10

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sarahmirza 9-5-2018 06:02 PM
Memang jauh beza si gemuk dan si kurus.
Quote HoneyManjer 9-5-2018 06:43 PM
Tapi skang dah gemuk balik dah...hahahah jahad aku!!
Quote Rainrein 9-5-2018 07:16 PM
Cara senyum maintain sama.
Quote imransulaiman 9-5-2018 07:56 PM
Mungkinkah Abam akan transform begini juga nanti??
Quote Knowlee 9-5-2018 08:24 PM
imransulaiman replied at 9-5-2018 07:56 PM
Mungkinkah Abam akan transform begini juga nanti??

Baguslah dia dah ada kesedaran drpd dok berpegang dgn motto dia tu.
Quote imransulaiman 9-5-2018 10:31 PM
Knowlee replied at 9-5-2018 08:24 PM
Baguslah dia dah ada kesedaran drpd dok berpegang dgn motto dia tu.

Dia dah explain maksud motto dia tu.. Bukan dia nak suruh orang jadi gemuk...tapi dia nak orang gemuk "keluar" dan tunjuk apa-apa bakat yang ada...bukan terperap kat rumah malu sebab gemuk
Quote camelia93 9-5-2018 10:59 PM
Wowww ,kurus kerinng teruss
Quote idakamaruddin 10-5-2018 01:27 AM
aizat ni senior iols kt jengka dulu dia menang dlm program kevin zahari mmg gigih la dia kurus
Quote siputsedut 10-5-2018 08:17 AM
HoneyManjer replied at 9-5-2018 06:43 PM
Tapi skang dah gemuk balik dah...hahahah jahad aku!!

Rasanya bdn dia nampak bsr sbb dia start angkat besi..tgk makan dia still control
Quote HoneyManjer 10-5-2018 11:32 AM
siputsedut replied at 10-5-2018 08:17 AM
Rasanya bdn dia nampak bsr sbb dia start angkat besi..tgk makan dia still control

He gained weight...berat dia sekarNg 140kg...i follow ig dia..
Quote rogayahtop 14-5-2018 08:56 PM
program ibu kevin zahari ni takder ajar maintenance sekali ke? akak ada kawan dgn adik2 opis yg pegi semua turun belas2 kg lepas setaun badan naik balik. yg kitorang turun 2/3 kg ni pose isnin khamis ni la yg maintain berat. ada sorg tu akak tgk aktif jugak berhiking panjat bukit semua tp  badan makin membesar.

Quote supernaturalee 17-5-2018 10:01 AM
pose terbaru tu hadek2 sgt dek


Quote Artemesiaa 17-5-2018 04:18 PM
Elok ler tukar ic kalau badan boleh maintain kurus kalau yoyo tak berbaloi nak tukar
Quote fifie_olin 21-5-2018 01:08 PM
br stalk ig dia
bdn dia debab balik..
syg tul
nk kurus sng...nk menten tu yg hazab
Quote Siti_Mustaqim 21-5-2018 01:26 PM
Congrats..comel.
Quote Siti_Mustaqim 21-5-2018 01:27 PM
HoneyManjer replied at 10-5-2018 11:32 AM
He gained weight...berat dia sekarNg 140kg...i follow ig dia..

aiyaaa...maybe bila dah viral dia akan usaha turunkan lagi ..
Quote lampardterry14 3-11-2018 07:46 AM
Ada jumpa tips menarik kat dalam blog ni...cara2 yang dilistkan agak mudah je nak ikut..jadikan rule...harap bermanfaat >> https://doktorkurus.blogspot.com ... hingga-10-hari.html

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 08:40 PM GMT+8 , Processed in 0.091199 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top