CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

‘Janji Sulit Tun M-Najib’, Individu Edar Sinar Harian Palsu Di Melaka

8-5-2018 04:26 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2811| Komen: 5

Description: Individu tidak bertanggungjawab dipercayai mengedar akhbar Sinar Harian palsu di sekitar Melaka sebgai bahan kempen PRU14.
Individu tidak bertanggungjawab dipercayai mengedar akhbar Sinar Harian palsu di sekitar Melaka sebgai bahan kempen PRU14.

Astro Awani melaporkan, akhbar yang mengandungi berita yang tidak benar itu diedarkan secara percuma menggunakan masthead dan template Sinar Harian.


Editor Eksekutif Sinar Harian, Azmi Tarmizi berkata, dia mengetahui kewujudan akhbar palsu itu melalui seorang pembaca yang memaklumkannya melalui WhatsApp.

Foto: Astro Awani
Muka depan akhbar tersebut bertajuk ‘Janji Sulit Tun M-Najib’, sangat berbeza dengan muka hadapan Sinar Harian hari ini yang bertajuk  ‘Hadi Nasihat Tun M’.

“Kami kesal kerana Sinar Harian dijadikan sebagai bahan fitnah oleh individu tidak bertanggungjawab. Perbuatan ini bukan sahaja tidak beretika, malah bertentangan dengan prinsip Sinar Harian yang telus dan tulus,” kata Azmi.


Akhbar Sinar Harian sebenar
Laporan polis akan dibuat agar siasatan akan dilakukan terhadap pihak yang bertanggungjawab. -CARI
9

Bagus
17

Marah
23

Terkejut
7

Sedih
13

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (80 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grizz 8-5-2018 04:34 PM
takut la tu kne banned..
Quote Z77 8-5-2018 04:56 PM
hahahaha... kat melaka standard la..dah goyang kroni memang takut bn kalah so memang dia sanggup buat kerja2 bodoh ni
Quote pokaibanktokyo 9-5-2018 08:31 AM
Lantaklah. Sinar harian yang tak palsu pun kaki kelentong gak sebab pekerjanya semua pemalas hidup susah hutang along keliling pinggang . Samalah pekerja akhbar seluruh malaysia & seluruh dunia

Quote chazey 9-5-2018 08:39 AM
pokaibanktokyo replied at 9-5-2018 08:31 AM
Lantaklah. Sinar harian yang tak palsu pun kaki kelentong gak sebab pekerjanya semua pemalas hidup s ...

Ko kuar ngundi ka Botak? Ko vote sapa? Azwan Ali?
Quote mommymonster82 9-5-2018 01:54 PM
Melaka? Lababun ke?

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 11:49 AM GMT+8 , Processed in 0.072025 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top