CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lima Restoran Dalam Gerabak Kereta Api, Buat Anda Mahu Makan, Chill Dan Lepak

30-4-2018 11:25 AM| Diterbitkan: Cari-Nora| Dilihat: 11734| Komen: 21|Original author: Oleh: Diba S.

Description: Kebiasaannya keretapi digunakan sebagai mod pengangkutan untuk ke sesuatu destinasi

Kebiasaannya kereta api digunakan sebagai mod pengangkutan untuk ke sesuatu destinasi. Namun di luar negara terdapat kereta api yang telah diubahsuai menjadi restoran. 


Ada di antara restoran ini terletak kekal di sesebuah lokasi dan ada juga yang terletak dalam kereta api yang masih aktif sebagai pengangkutan. 

Jom tinjau!


Restoran 1880 Town

Foto:KakiSini


Restoran ini sekitar tahun 1950 pernah berfungsi sebagai kereta api Santa Fe yang menghubungkan penumpang dari Chicago ke California. Ia akhirnya diubahsuai menjadi restoran sejak tahun 1982. 


Menu paling popular ialah pai krim yang enak dan sentiasa menjadi tarikan utama pengunjung untuk sering datang ke restoran ini.


Restoran Carriages of Cambridge

Foto:Facebook

Michael Attle, pengasas restoran ini telah mendapat ilham untuk membuka restoran ini selepas lawatannya ke India. Attle mereka sebuah kereta api lengkap dengan restoran setelah kembalinya dia ke United Kingdom pada tahun 1920-an. 


Memang puas hati minum teh dalam restoran ini!


Restoran The Station Kitchen

Foto:Facebook


Terletak di pinggir platform Stesen Old West Bay barat Dorset, England, hiasan dalaman kereta api ini cukup unik dan mewah sehinggakan berjaya menarik perhatian syarikat televisyen untuk menjadikan ia sebagai lokasi penggambaran.


Restoran Hotel McKittrick

Foto:Facebook

Restoran berkonsepkan sebuah kereta api ala era 1930-an ini menarik kunjungan ramai di New York, Amerika Syarikat. Kebanyakan menu yang dihidang bertemakan makanan laut. 


Restoran Toget

Foto:Facebook


Restoran ini hanya beroperasi dari bulan April hingga Oktober dan merupakan hasil cantuman dua buah gerabak kereta api. Antara menu istimewa dan popular di sini ialah sup ikan dan kentang putar.


Di Malaysia kalau tak silap Restoran Victora Station mempunyai konsep seperti restoran-restoran di atas. Ada lagi yang lain yang kami tak tahu tapi anda tahu? Kongsikan di ruang komen di bawah!  -CARI

11

Bagus
9

Marah
7

Terkejut
11

Sedih
23

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (74 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote imransulaiman 30-4-2018 04:01 PM
Sabah pun ada.. Sambil train menelusuri landasan... {:good{:good
Quote Lengkong 8-1-2021 05:04 PM
Tengok gambar kat atas rasa teringin nak pegi Restoran Toget


Quote MissVixen 12-1-2021 02:02 PM
Semua restoren tak halal. Minum air kosong je boleh le.
Quote Chimicuri 18-3-2021 12:54 AM
Konsep restoran yg menarik

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 06:03 PM GMT+8 , Processed in 0.069548 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top