CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Anak Bibir Sumbing Terus Dihina, Lan Solo Tak Nak Cepat Melatah

24-4-2018 05:28 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6288| Komen: 49|Original author: Oleh: Saiful

Description: Tak faham apa yang ada dalam fikiran netizen. Bayi kecil pun menjadi kecaman!
Tak faham apa yang ada dalam fikiran netizen. Bayi kecil pun menjadi kecaman!

Sebelum ini anak Nora Danish,  Mohamed Neqayl dihina kerana dikatakan tidak comel.

Kali ini anak Lan Solo juga menjadi mangsa. Dilahirkan dengan masalah bibir sumbing, bayi ini menjadi modal utama netizen 'membawang' di media sosial.



Biadab sungguh kerana mereka telah menghina ciptaan Tuhan.

Walau bagaimanapun Lan Solo dilihat tidak cepat melatah dan sentiasa tenang dalam menerima kritikan.



“Memang ada sedikit komen begitu yang saya terima saya sebaik sahaja saya berkongsi gambar anak. Tetapi saya kuatkan hati dan sentiasa tenang dalam menerima semua itu,”

“Sebenarnya apabila dikaji, netizen yang memberikan komen seperti itu semuanya terdiri daripada kanak-kanak dan remaja yang tidak matang.




“Pada mulanya saya tidak mahu memadam komen tersebut tetapi apabila melihat mereka saling bergaduh, saya terpaksa memadamkannya,” katanya kepada Utusan Online.

Tabahlah Lan. Diharap netizen begini akan bertaubat suatu hari nanti. -CARI
14

Bagus
15

Marah
21

Terkejut
18

Sedih
9

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote xtahumenahu 24-4-2018 05:31 PM
netizen mana laaa tu
kejenya asek nak membawang jek
Quote grizz 24-4-2018 05:53 PM
kire okey la die tunjuk gak kt korg baby die..
xmalu pon..anak die..ig die..bia la..
xsuke jgn tgk..die pon xhadap ko tgk pon..
Quote Afifi82 24-4-2018 06:03 PM
Baby pun nak kecam ke..
Quote famri7 24-4-2018 06:06 PM
Kan ada foundation apa ntah bg funds untuk operate bebi yang sumbing...isi borang jah sister..ko xsah duk drama sngt merempen ..kalau kena cerca pon thats the price for being famous..people will say every damn thing.
Quote airmineral 24-4-2018 06:23 PM
Kenapa berani sangat pertikai kuasa tuhan? Xtakut ke weh
Quote shahemma 24-4-2018 06:25 PM
Nak repair baby yang mulut sumbing ni, kena touch certain age. Bukan boleh buat dari baby. Jangan nak membawang kata lan solo tu merempan. Duhhhh
Quote lazim 24-4-2018 06:35 PM
famri7 replied at 24-4-2018 06:06 PM
Kan ada foundation apa ntah bg funds untuk operate bebi yang sumbing...isi borang jah sister..ko xsa ...

Noks baby tu xlm lg mmg akn operate. Bukan isu duit. Nk operate kena tggu baby tu capai berat tertntu br blh bedah.
Quote amyza 24-4-2018 06:43 PM
Sian baby.
Share gambar kena kecam, tak share pun kena jugak. Tak suka tak payah follow.
Quote Kak-Leen 24-4-2018 06:53 PM
Kita2 caritizen tlg jgn kecam ye. X de salah oun baby Lan ni.. Dan ini kejadian Allah. Yg penting babynya sihat & kena tunggu dia capai berat yg sesuai utk dibedah.
Quote BookerT 24-4-2018 08:03 PM
ya robbana...boleh repair kan nyah..bebanyak la baca surat khabar nyah...bodoh...
Quote chazey 24-4-2018 08:05 PM
Akak suka dengan positivity Lan Solo ni. Kalau Rody yang kena dah lama kot dia santau penghina tu.
Quote chazey 24-4-2018 08:06 PM
famri7 replied at 24-4-2018 06:06 PM
Kan ada foundation apa ntah bg funds untuk operate bebi yang sumbing...isi borang jah sister..ko xsa ...

Hello sis Famri takkan nak menopos dah? Celah mana Lan S merempan?
Quote moonbug 24-4-2018 09:04 PM
Nanti dah bedah elok lagi cantik dari yg dok membawang tu
Quote miu84 24-4-2018 09:07 PM
Matang komen si Lan ni. Bagus..
Quote Sonneblume 24-4-2018 09:35 PM
Confirm bbnu yg kutuk ni.orang yg matang dan waras takkan kutuk baby. Yg bagus lan tak malu pun tunjuk anak tak mcm sesetengah org.
Quote sweetrevenge16 24-4-2018 09:36 PM
Kak-Leen replied at 24-4-2018 06:53 PM
Kita2 caritizen tlg jgn kecam ye. X de salah oun baby Lan ni.. Dan ini kejadian Allah. Yg penting ba ...

setuju..sian baby, moga baby sntiasa sht dan membesar jd ank soleh
Quote perembes 24-4-2018 09:46 PM
jgn main2 yaa mnghina sumbing... xtakut terkenan ke.. dh bnyak cth tu.. yg jd turun temurun pun ada..
Quote Nana_Man 24-4-2018 09:53 PM
Respek ngan Lan Solo. Tak malu nk tunjukkn muke anak. Lgpun sumbing baby ni hanye sementara. Lepas operate, ok lah mulut baby tu. Tak baik lah nk kutuk2.. its God's creation..
Quote mandak20 24-4-2018 09:56 PM
Yang menghina baby mulut sumbing ni sebenarnya otak theyolls yang sumbing.

Lihat semua komen(49)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 07:13 PM GMT+8 , Processed in 0.073792 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top