CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Pantai Tersembunyi Di Bali? 10 Lokasi Ini Buat Anda Mahu Ke Sana Lagi

26-4-2018 02:11 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 7160| Komen: 18|Original author: Oleh: Azza Rai

Description: Anda yang pernah ke Bali pasti merasakan sudah cukup dengan Pantai Kuta dan Tanah Lot sahaja. Namun menurut portal TripCanvas ada 31 lokasi dan aktiviti lebih menarik boleh anda lakukan di sana. Ya, p ...
Anda yang pernah ke Bali pasti merasakan sudah cukup dengan Pantai Kuta dan Tanah Lot sahaja. Namun menurut portal TripCanvas ada 31 lokasi dan aktiviti lebih menarik boleh anda lakukan di sana.

Ya, pantai dan lokasinya tersembunyi atau jarang diketahui orang. 


Jom kita lihat 10 antara yang terbaik di antaranya. Pasti membuatkan anda teruja!

1)    Menunggu matahari muncul di puncak bukit - Pinggan Village, Kintamani


2)    Berayun tinggi menolak angin - Zen Hideaway, Ubu


3)    Habiskan masa di restoran yang indah - Folk Pool and Gardens, Ubud


4)    Air terjun tersembunyi? - Tukad Cepung Waterfalls, Bangli


5)Rasakan pengalaman seperti seekor burung dengan berada di dalam sarangnya - Puncak Danau Buyan Wanagiri, Bedugul


6)    Sarang burung besar ini pasti menjadi igauan siapa sahaja - Sarang Burung, Air Terjun Cinta, Buleleng


7) Dunia warna-warni di restoran yang indah ini - Big Garden Corner, Denpasar


8) Basahkan badan di bawah pancuran air terjun yang melimpah - Kanto Lampo Waterfall, Gianyar


9) Rasakan getaran air disebalik batu-batu  - Blue Point Beach Suluban, Uluwatu

10) Kolam renang infiniti yang membuatkan anda seolah-olah menyapu awan - Munduk Moding Plantation, Buleleng

Bagaimana? Terasa mahu ke Bali lagi? - CARI 

Kredit : FB TripCanvas

12

Bagus
20

Marah
9

Terkejut
19

Sedih
23

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kuzaime 26-4-2018 02:30 PM
Subhanallah..cantik2 view kt sana cuma tang buaian tu seriau sikit..kot trjatuh mau innalillah terus
Quote Artemesiaa 26-4-2018 02:54 PM
kuzaime replied at 26-4-2018 02:30 PM
Subhanallah..cantik2 view kt sana cuma tang buaian tu seriau sikit..kot trjatuh mau innalill ...

Jangan risau sesiapa nak naik akan dipakaian tali keselamatan jadi tak rasa bimbang kalau2 akan terpelanting ke bawah ke hapa
Quote zulka 26-4-2018 02:55 PM
wow..teringin nk pegi
Quote grizz 26-4-2018 02:58 PM
nk nek buai tu..cm best je..
Quote Artemesiaa 26-4-2018 02:58 PM
Mereka2 ni pandai betul menambah baik dan mencipta atau memperkenalkan tarikan pelancong yang baru sentiasa jadi pelancong tak rasa bosan nak ulang datang.

Kat Malaysia ni bukan tak ada tempat baru yang boleh diketengahkan tapi macam tak ada yang minat nak berbuat sebegitu je,
Quote mesmerize 26-4-2018 03:07 PM
peh bestnya.. masa akak pegi dulu takde la pulak singgah tempat2 best camni..
Quote CiliPadiSedap 26-4-2018 03:38 PM
Artemesiaa replied at 26-4-2018 02:58 PM
Mereka2 ni pandai betul menambah baik dan mencipta atau memperkenalkan tarikan pelancong yang baru s ...

kat malaysia ramai sibuk kt board gossip cariforum berbanding buat bisnes travel
Quote de_ikea 26-4-2018 08:03 PM
Artemesiaa: Mereka2 ni pandai betul menambah baik dan mencipta atau memperkenalkan tarikan pelancong yang baru sentiasa jadi pelancong tak rasa bosan nak ulang da ...

Betul. Creative. Di jodga bandung pun banyak tempat mcm ni. Tp tak boleh terlu memuji. Nnt trisna kembang setaman.
Quote aunisofia 27-4-2018 04:42 PM
subhanallah cantiknya...
Quote drivethru 27-4-2018 06:05 PM
Aku x tahu ape yg best nyer bali ni. Tapi bila ade tiket murah, aku mesti grab. Yg aku tahu, aku suka kacang disco dia.
Quote Cari-Azza 27-4-2018 07:08 PM
Artemesiaa replied at 26-4-2018 02:58 PM
Mereka2 ni pandai betul menambah baik dan mencipta atau memperkenalkan tarikan pelancong yang baru s ...

Kan?

Buat sesuatu yang buat pelancong lagi tertarik nak ke sana. Macam Langkawi sekarang pun macam dah clitche sebab tak berubah dari dulu

Quote korokure 27-4-2018 10:49 PM
bijak, lanskap + kreativiti..sangat menarik untuk dikunjungi
Quote Artemesiaa 28-4-2018 09:09 AM
Cari-Azza replied at 27-4-2018 07:08 PM
Kan?

Buat sesuatu yang buat pelancong lagi tertarik nak ke sana. Macam Langkawi sekarang pun ma ...

Betul bila ada perubahan barulah ramai yang akan ulang kunjung ketempat tu.  Kalau itu2 juga lama2 orang bosan akhirnya kurang minat nak datang.  Jika biasa ke Bali,Jogja atau Bandung mereka2 kat sana rajin je nak bangunkan product tarikan pelancong mereka.  Setiap kali datang ada je tarikan baru.  Kadang ia diusahakan secara persendirian je oleh penduduk kampung tapi ada pengawasan dari pihak keselamatan dan pelancongan mereka.  Contoh macam kat Kalibiru kat Jogja tu.  Tasik kalibiru tu nuun jauh kesana tapi mereka bangunkan tempat observation kat satu bukit supaya kita boleh tengok dari jauh sambil2 dia bangunkan post2 aktiviti untuk bergambar.  Dibuatnya plantar bagi nampak cantik so pelancong boleh bergambar dengan berlatarbelakangkan pemadangan tasik kalibiru tu.  Walau pun plantarnya tinggi tapi langkah selamatan sentiasa diutamakan.  Semua nak naik atas pelantar kena pakai tali keselamatan.  Sedikit bayaran dikenakan atas khidmat yang diberikan dengan tu dah boleh jana pendapatan penduduk kampung setempat.
Quote sarung 29-4-2018 03:42 PM
Xde yang low cost ke?
Quote 234126 31-5-2018 07:48 AM
Best nya sarang burung tu!! {:{:shy
Quote kiambang 30-6-2018 11:05 AM
Lama dah tak pergi bali ni ...
Quote notsospecial007 12-7-2018 04:56 PM
bila tengok buaian2 tu terus rasa meremang bulu roma.. sangat cantik pemandangannya tapi gayatttt
Quote Levespa 23-7-2018 05:08 PM
nature di bali mmg cantik.. resort2 pun superb..

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 05:59 PM GMT+8 , Processed in 0.283026 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top