CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Budak 6 Tahun Maut, Pecah Ususnya Didera Kekasih Ibu Sendiri

20-4-2018 05:10 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7938| Komen: 84

Description: Seorang kanak-kanak berumur 6 tahun menanggung derita dipukul dengan objek tumpul sehingga pecah usus dan patah tulang rusuknya.
Seorang kanak-kanak berumur 6 tahun menanggung derita dipukul dengan objek tumpul sehingga pecah usus dan patah tulang rusuknya.

Akibatnya Mohamad Rayyan Hidayat Hairil Khan akhirnya menemui ajal dipercayai akibat didera oleh teman lelaki ibunya sendiri.


Harian Metro melaporkan perbuatan tersebut terbongkar selepas  pakar patologi di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar menjalankan bedah siasat ke atas jenazah kanak-kanak malang tersebut.

Foto: Harian Metro
Ketua Polis Perlis, Datuk Azisman Alias berkata,

“Mangsa mengalami kecederaan dalaman yang serius, selain ususnya pecah. Suspek, 26 tahun serta ibu mangsa, 31 tahun ditahan selepas menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kangar. Berdasarkan siasatan awal, suspek mempunyai 12 rekod lampau atas pelbagai kesalahan dan kebanyakannya membabitkan curi motosikal."


Mangsa meninggal dunia pada pukul 4 pagi di Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar, selepas tidak sedarkan diri dan muntah beberapa jam sebelum itu.

Sementara itu bapa mangsa,Hairil Khan Azali, 32, berkata,

"Rayyan dibawa ke hospital pada malam Selasa dan meninggal dunia beberapa jam kemudian.

“Saya hanya mengetahui dia dipercayai didera selepas laporan forensik yang dikeluarkan Hospital Sultanah Bahiyah pada 8 malam.

“Saya berpisah dengan bekas isteri sejak tiga tahun lalu. Saya kerap berjumpa dengan Rayyan sebelum ini kerana dia tinggal dengan bekas mentua di Kampung Abi, di sini.

“Namun, sebulan lalu saya tidak dapat berjumpa dengannya selepas bekas isteri membawa Rayyan keluar dan tinggal dengan kekasihnya.

"Tetapi saya tak tahu di mana mereka tinggal kerana bekas mentua saya pun tidak dimaklumkan.”

Jenazah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Abi Tok Hashim. -CARI
19

Bagus
9

Marah
9

Terkejut
6

Sedih
7

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (61 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote noor2 20-4-2018 02:56 PM
Ya Allah. ...kaka sayang betul dengan budak2 tak kira anak siapa. ..bangsa apa. ..suka sangat dengan budak2. ...sebak gila baca berita ni tambah2 kanak2 bangsa sendiri. ...sakit hati lah. .moga engkau ditusuk sampai mampus wahai pembunuh dan ibu kanak2 ni juga. ..jenis mak tak fikir anak asal ada jantan. ..
Quote noor2 20-4-2018 02:58 PM
Hilang mood nak buat kerja kat laptop ni ....
Quote sapp73 20-4-2018 03:01 PM
again.....mak bersekedudukan ngan BF. Bf kalau berjenis tak pelah jugak, ni banyak rekod polis. Tengok gambar si anak di fb si bapa dan BF, memang kesan kecederaan jelas tu pun si ibu tutup mata. Jelas nampak mata anak kiri dan kanan ada pendarahan,.

Banyak kalilah kes yg lebih kurang sama je,...haram hukum mak sekali sbb bersubahat. Kalau tak sangkut tuduhan bersubahat, didakwa atas tuduhan bersekedudukan oleh pihak berkuasa agama

sedihlah kes gini. macam tak berkesudahan
Quote manehnya 20-4-2018 03:05 PM
ibu mangsa berusia 31 tahun dan teman lelakinya yang berusia 26 tahun.



mak menyedap ngan kote baru... anak dibiarkan di dera sampai mati?

mak jenis apa tu... betina ka , binatang pun syg ke anaknya...!!


Quote grizz 20-4-2018 03:10 PM
mak die pon..dh xnk budak tu xyh la bg bf dera..
pulg jela kt bapak die..
bengong tol..
Quote kikuri 20-4-2018 03:15 PM
sedih baca luahan bapak budak ni... dah la lama tak jumpa... alih alih dah arwah anak dia... takziah buat keluarga... semoga mak dengan bf lehnat mendapat balasan dunia akhirat... geram aih...
Quote noor2 20-4-2018 03:22 PM
Hang nak bercerai pun bercerai lah tapi janganlah anak kita heret jadi mangsa penceraian. ...kena dera dan bunuh dengan mak tiri. ..kena dera dan bunuh dengan bapa tiri. ...kena dera dan  bunuh dengan boyfriend. ...

Perangai serupa setan masing2. ....
Quote burberry 20-4-2018 03:36 PM
allahuakbar...apa punya emak la hang ni....giler jantan sangat..
Quote daunanijau 20-4-2018 03:42 PM
Menyesal gatall search fb ayah arwah ni ..dah sekarang I yg meleleh air mata bace post2 die kt opis! hrp2 xde org nampak
Quote chicozinn 20-4-2018 03:42 PM
sapp73 replied at 20-4-2018 03:01 PM
again.....mak bersekedudukan ngan BF. Bf kalau berjenis tak pelah jugak, ni banyak rekod polis. Teng ...

mohon jangan NGO ke menteri ke bekap si jalang ni cam kes anak dia kne tendang kat padang bola tu..memang bangang gi bekap si jalang tu watpe??sah2 mak budak tu jenis xnak amik tau pasal anak dia..bila budak tu da mati baru nak meratap..so bodoh!!
Quote mieymiey 20-4-2018 03:52 PM
Mak dia buat-buta buta ker tak nampak kesan kecederaan budak tu?
Quote SweetShera 20-4-2018 03:57 PM
setan 2 ekoq harap mampus dlm lokap
Quote prettyuglybabe 20-4-2018 04:25 PM
laki macam tu pun masih juga maknya hadap..
maknya tak kena tahan sekali ke?
dah sah-sah dia pun bersekongkol dengan bf haprak dia tu..
Quote Artemesiaa 20-4-2018 04:29 PM
Sian anak jugak selalu jadi mangsa dah berkali2 kes sama berulang
Quote niena90 20-4-2018 04:29 PM
Demi nak berboyfrenkan pucuk muda, sanggup biarkan anak bawah jagaan bf tak guna tu. Sampai meninggal dibuatnya. Adoii mak jenis ape ni?
Quote SweetShera 20-4-2018 04:30 PM
satu perlih dok menyumpah mamat ni skrg...tak amam
Quote lasagnaklcc 20-4-2018 04:53 PM
daunanijau replied at 20-4-2018 03:42 PM
Menyesal gatall search fb ayah arwah ni ..dah sekarang I yg meleleh air mata bace post2 die kt op ...

I search nama ayah dia, jumpa report dia scam org ada la. Mana u jumpa?
Quote cmf_premierleag 20-4-2018 04:57 PM
ni stok2 janda yg sangaap kotey kan
skang anak ko dah mati, mesti ko puas hati kan sbb dah takde lagi budak kecik yg ganggu ko nak belai kotey jantan
Quote asyriqa 20-4-2018 04:57 PM
Celaka jahanam sgt mak ngan bopreng lahnat..moga mampus dua2 kena pijak smpai terburai isi perut

Lihat semua komen(84)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 01:48 PM GMT+8 , Processed in 3.603489 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top