CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pertama Kali Dalam Sejarah, Kim Jong Un Tinggalkan Bumi Korea Utara

27-3-2018 04:36 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3929| Komen: 22

Description: Kali pertama dalam sejarah, Presiden Korea Utara Kim Jong Un dilaporkan keluar dari bumi republik itu selepas memegang tampuk pemerintahan sejak 2011.
Kali pertama dalam sejarah,  Presiden Korea Utara Kim Jong Un dilaporkan keluar dari bumi republik itu selepas memegang tampuk pemerintahan sejak 2011.

Media Jepun mendakwa pemimpin itu tiba di Beijing dengan menaiki kereta api. 


Foto: Newsweek
Walau bagaimanapun tiada sumber sahih yang dapat mengesahkan individu yang tiba dengan kereta api berkenaan adalah Kim Jong Un.

Dalam video tersebut, kelihatan pasukan pengiring orang kenamaan mengiringi individu daripada stesen sebelum melalui jalan raya berdekatan.

Foto: AP Photo

Bloomberg melaporkan, Kim berada di Beijing dalam rangka lawatannya sebelum mengadakan pertemuan dengan Korea Selatan.

Pihak Rumah Presiden di Seoul juga sedang memerhati dengan dekat pertemuan antara Korea Utara dan China.

Kehadiran Kim di China dianggap sebagai tanda positif dalam memulihkan hubungan diplomatik antara Korea Utara dan negara lain.

Beijing adalah sekutu Korea Utara dan rakan dagangannya yang terbesar. -CARI
19

Bagus
15

Marah
30

Terkejut
21

Sedih
38

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (145 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote beautifulorchid 27-3-2018 04:56 PM
Zuhud betul pemimpin korea utarani..g Beijing naik ketepi je.. tak naik aeroplane pun..Bijan patut contohi dia
Quote dodolgemok 27-3-2018 05:02 PM
Hail hydra!
Quote sarung 27-3-2018 05:12 PM
beautifulorchid: Zuhud betul pemimpin korea utarani..g Beijing naik ketepi je.. tak naik aeroplane pun..Bijan patut contohi dia



Mana ada Zuhud,dia takut tau naik airplane hihihi
Quote putput 27-3-2018 05:23 PM
baru keluar tempurung la kan
Quote orked44 27-3-2018 05:41 PM
mesti dia rase seronok dpt keluar dan lihat dunia luar..harapnya lepas ni dia lebih terbuka menerima perubahan..hahaha
Quote M.Rose 27-3-2018 05:49 PM
Nek ketapi takut lew tu
Quote cmf_premierleag 27-3-2018 05:52 PM
Akak teringin nak pegi pyongyang.. Boleh ke tourist pi sana skang?
Akak penah baca blog kokesen ni, dia travel ke NK
smpi je sana, rasa mcm suasana zaman 80s sebegitu
Quote Vee28 27-3-2018 06:20 PM
Bukan die ni blaja oversea ke dulu. Mcm penah tbaca dia d switzerland ka negara eropah mana ntah.
Quote mokcikKSKB 27-3-2018 06:56 PM
Bini dia ikut x?boleh sopping ala kak mah
Quote dcruins 27-3-2018 07:02 PM
Juara Rhetoric Super Star 2017, Jong Un & Trump.....
Quote meisapoya 27-3-2018 07:21 PM
cmf_premierleag: Akak teringin nak pegi pyongyang.. Boleh ke tourist pi sana skang? Akak penah baca blog kokesen ni, dia travel ke NKsmpi je sana, rasa mcm suasana zam ...


X sure plak mcm mana. Akak try la tgk atiraariffyn punye #unveilingpyongyang dkt ig. Dia ade cite psl pyongyang masa dia dtg buat keje dkt sana. Mcm scary jah authority dia. Gamba x leh ambek dekat2, jauh jah blh
Quote saladin780 27-3-2018 07:53 PM
Naik airplane takut terhempas la tu si gemuk babi ni kan..ye la ramai sgt musuh..pakcik sendiri pun dia hukum mati
Quote bangcak 27-3-2018 08:00 PM
dcruins replied at 27-3-2018 07:02 PM
Juara Rhetoric Super Star 2017, Jong Un & Trump.....

juara retorik la sgt.
besok bijan ciom tangan dia otometik jd suci.
Quote dcruins 27-3-2018 08:42 PM
N.Korea dah kebuluran kot akibat kena sekat kiri kanan, retorik nuke kena stop.....
Quote armin 28-3-2018 12:39 AM
cmf_premierleag: Akak teringin nak pegi pyongyang.. Boleh ke tourist pi sana skang? Akak penah baca blog kokesen ni, dia travel ke NKsmpi je sana, rasa mcm suasana zam ...
macam best kan. Tp meols terbayang bila dah sampai sana kena culik atau tak dapat balik, kena kurung dlm kem tahanan dorg tu. Takde sape boleh selamatkan. Tak beranilah
Quote revolusi_30 28-3-2018 06:55 AM
cmf_premierleag replied at 27-3-2018 05:52 PM
Akak teringin nak pegi pyongyang.. Boleh ke tourist pi sana skang?
Akak penah baca blog kokesen ni ...

Boleh je ...cuma kena ikot beijing ....hp x boleh bawa masuk la...kene serahkan kat border ...
Quote noraidil_06 28-3-2018 07:26 AM
Vee28 replied at 27-3-2018 06:20 PM
Bukan die ni blaja oversea ke dulu. Mcm penah tbaca dia d switzerland ka negara eropah mana ntah.

Haah.i pn pernah baca tp dia gune assume name
Quote Simunggu 28-3-2018 07:52 AM

Hail hydra tu mat selleh...US
Quote dodolgemok 28-3-2018 08:43 AM
cmf_premierleag replied at 27-3-2018 05:52 PM
Akak teringin nak pegi pyongyang.. Boleh ke tourist pi sana skang?
Akak penah baca blog kokesen ni ...

Ada jah sis tpi kena ikut tour mereka, xboleh melencong sana sini, x bebas dan kena sujud sembah pada a tunggu dewa agung Kim il sung dan Kim Jong il. Jgan amek anything from hotel atau mana2 nnti kena tgkap dan jel smpai mampos macam student us, barrack Obama pon xmampu tolong budak tu.

Lihat semua komen(22)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 04:34 PM GMT+8 , Processed in 0.072285 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top