CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ini Sisi Gelap Yang Orang Lain Tak Nampak Di Putrajaya - Netizen

17-11-2017 01:42 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 14114| Komen: 66|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Bila orang kata dia tinggal di Putrajaya, dengar macam gah sahaja, kan?
Bila ada orang kata mereka tinggal di Putrajaya, kedengaran macam gah sahaja, kan? Realitinya, hanya penduduknya sahaja yang mengetahuinya.

Bagaimanapun, aduan seorang penduduk di sebuah perumahan di bandar berkenaan baru-baru ini menjadi tular kerana mendedahkan 'sisi gelap' Putrajaya yang tidak semenggah namanya.



Cukai Pintu RM924 sahaja?




Lif berkali rosak, terpaksa menapak ke aras 17 dengan anak kecil.






Jangan ditanya soal kebersihan di kawasan itu!



Mohd Redzuan Abd Rahim mendakwa, itulah sisi gelap yang tak pernah disebut dalam mana-mana akhbar.

"Ingat kerja dengan kerajaan dan tinggal di Putrajaya, hidup boleh jadi senang-lenang?" tulisnya.



Aduan lelaki itu menerima pelabaga reaksi dan respon daripada netizen. Rata-rata bersimpati dengan nasib Redzuan dan menggesanya untuk membuat aduan ke pihak yang berkenaan.

"Sebagai pengguna, buat aduan ke PPIM jika ada agensi kerajaan tak nak membantu atau nak tunggu riuh baru nak bantu.

"Inilah nasib penduduk Putrajaya. Dari pihak pemaju pula, mereka cakap staf kerajaan ni tak sedar diri, beli rumah murah tapi nak kualiti kondo," komen netizen.



Penat juga nak mendaki tangga hingga ke tingkat 17 bersama anak-anak yang masih kecil. Setiap tempat yang gah itu pasti tersembuyi kisah buruknya, tak begitu? - CARI
23

Bagus
35

Marah
16

Terkejut
20

Sedih
12

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (130 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote helicornia 17-11-2017 01:50 PM
sama je la attitude org malaysia kt mana2 pun..nape highlight putrajaya je
Quote munchkin 17-11-2017 01:54 PM
Kesian

Apalah depa ni.
Quote aks_berhad 17-11-2017 02:05 PM
Cukai pintu dengan caj penyelenggaraan dua benda yg berbeza. masalah lif dan kebersihan kawasan perumahan (utk unit srata) adalah 100% dibawah tanggungjawab property manager. cukai pintu adalah utk maintenance kawasan luar, contoh lampu jalan, perparitan, rumput luar premis, pokok. yg ni kdg2 org salah anggap...dah meeting rumah selalu skip, ada yg tak byr maintenance pastu bila jd mcm ni dok menyalahkan PBT.
Quote CardiGans85 17-11-2017 02:32 PM
260..ok la klu ddk kondo.
Quote idakamaruddin 17-11-2017 02:32 PM
serius wey maintenance 260 sebulan???
Quote revolusi_30 17-11-2017 02:37 PM
JMB tak buat kerja ?
Quote CiliPadiSedap 17-11-2017 02:56 PM

JMB dia jenama hyundai ke? akak suka kia gt baru dik, berdesup laju kalah myvi






JMB tempat akak dah level ahlong , pakai specs duduk kerusi malas , tak bayar kena tahan kt pintu pak guard parking tepi clamping tayar sampai bayar. alhamdulillah ada budi bicara bayar ansuran.

berkat bertahun tahun displin bayar ada tembok baru, playground baru, pokok buah buahan semua ada kecuali durian , manggis. pokok serai pun ada yg tanam. meriah rasa kt kampung sangat.

by the way JMB akak bukan hyundai
Quote zulka 17-11-2017 03:01 PM
itu belum masuk gangguan paranormal lagi
Quote missinpiece 17-11-2017 03:14 PM
Pernah hampir2 terbeli umah tingkat 13 dek disebabkan susah nau nk cari rumah mampu milik area Pj tu. Nak menangis jugek la bila hubby da tunjuk tanda2 setujuk kt ejen & tuan umah tu. Try pujuk suh bersabar cari yg better skit hagham dilayan. Mujur hubby tergerak nk call JMB situ risik2 pe yg patut. Naaa..rupanya blok tu lifnya asyikk la rosak. Mmg la ade 1 lif kecemasan tp x dapek nak bayangkan subuh gelap kuar rumah tekan lif tgk2 nan hado..balik penat2 tekan lif nan hado..eeii seram memikir
Quote Mary_jane 17-11-2017 03:56 PM
Takkan dah lupa kisah troli bergerak sampai ke kawasan perumahan.
Quote ckenj 17-11-2017 04:04 PM
Mahal giler cost maintanance..hurmm
Quote siputsedut 17-11-2017 05:13 PM
aks_berhad: Cukai pintu dengan caj penyelenggaraan dua benda yg berbeza. masalah lif dan kebersihan kawasan perumahan (utk unit srata) adalah 100% dibawah tanggun ...



Maintanance fee 260 ringgit tp hasilnya lif ttp rosak dan  takde cleaner sapu sampah? X berbaloi langsung
Quote batmana 17-11-2017 05:23 PM
gamba org tidur atas kerusi tu kes apa
Quote beta_is_better 17-11-2017 06:47 PM
Beta akan buat aduan terus kpd Tg Adnan MP Putrajaya. Musim nk dekat PRU mesti laju
Quote aduhaiya 17-11-2017 09:46 PM
Amboi... dekat TV bukan main lagi ko kata dkt Shah Alam (nak tuding dkt kerajaan negerinya) tak berkesan, tak bertanggungjawab dgn ayat-ayat menghina. Siap temu ramah lagi... Tup-tup, kawasan sendiri pun sama. Dua-dua jenis kerajaan dkt negara kita ni, sama je perangai... indah khabar dari rupa.
Quote naina 17-11-2017 10:46 PM
Mahainyaaa mentenance.  Tmpt aku sebulan rm50 je. Tu pon ramai tak byr. Lif rosak sebelah sana biar jelah xbaiki. Minggu ni baru je syabas potong paip utama. Hambikk sume blok xde air. Gegar group masing2 dok maki.
Padanla...
Quote Lagubestbest 17-11-2017 10:53 PM
Duit habis bayar neelofa ke? Saya pun dah beli katanya.
Quote CrowneGlory 17-11-2017 11:08 PM
SP Setia ni time projek baru nak naik mmg gah...lps dh serah pd penduduk jd la hauk...sykt apek kesayangan terbaru pemerintah melayu..dulu2 ytl, berjaya dh hbs serah..sekrg sp setia pulak..
Quote Atifan 17-11-2017 11:10 PM
batmana replied at 17-11-2017 05:23 PM
gamba org tidur atas kerusi tu kes apa

Tu kebetulan hari dia nak pndah barang masuk rmh baru drp rmh lama, semua lif rosak serentak. So terpaksa lah tido dan jaga barang sementara nk tnggu lif elok. 4 hari juga la dia tidur dgn brg dia sbb tnggu lif elok. Kesian weyh

Lihat semua komen(66)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 01:54 PM GMT+8 , Processed in 0.097036 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top