CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Eh, Joy Berdoa Di Masjid Nabawi Tak Hadap Kiblat Ke Tu?

17-11-2017 12:32 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 17118| Komen: 86|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Selepas kontroversi badai rumah tangga, Joy Revfa atau nama sebenarnya Siti Arifah Amin sekali lagi menjadi tumpuan netizen.
Selepas kontroversi badai rumah tangganya, Joy Revfa atau nama sebenarnya Siti Arifah Amin sekali lagi menjadi tumpuan netizen.



Bekas isteri kepada penyanyi Hafiz Hamidun itu kini sedang menunaikan ibadah Umrah di Tanah Suci, dan perkara itu dikongsinya menerusi Instagram.

Justeru itu, ruangan komen dibanjiri ucapan daripada pengikut yang mendoakan kesejahteraannya sepanjang mengerjakan umrah.



Bagaimanapun, ada juga segelintir pihak yang melemparkan komen dan kritikan negatif, mendakwa Joy bersikap riak dengan berkongsi gambar sedang melakukan ibadah di Mekah.

Malah, Joy turut menerima teguran apabila salah satu daripada gambarnya menunjukkan dia sedang menadah tangan berdoa membelakangkan kiblat.



Tidak hanya itu sahaja, penampilan Joy yang berinai ketika berada di Tanah Suci turut dipersoal netizen.



Ekoran terus-terusan menerima kritikan negatif, Joy bertindak membalas komen mereka di ruangan komen itu. Ada yang terasa juga ke dengan komen Joy itu?



Foto: IG Joy Revfa

Pelik dengan haters. Mereka tak suka dan mencemuh orang sesedap rasa, tetapi masih mengikuti setiap perkembangannya. Kenapa ya? - CARI
6

Bagus
8

Marah
9

Terkejut
16

Sedih
8

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Andyscenes 17-11-2017 12:54 PM
motip???? Ibadat senyap2 ler. Tuhan nampak kot
Quote harkktuih 17-11-2017 12:56 PM
Konsepnya kalau nk beribadah toksah lah upload kat socmed..simpan kenangan sendiri sudah..
Quote jane_hopper 17-11-2017 12:57 PM
Entah la, walaupun x minat si rempah ni, jane doakan semoga sheolls dapat umrah yg mabrur
Quote sitisitu25 17-11-2017 12:57 PM
dia retis ke? patut campak kat personaliti sosial sana
Quote TomItuSuamiAku 17-11-2017 12:57 PM
I rasa sebenarnya nak mengangkat tangan berdoa arah mana pun xpa. Tapi lebih afdal ikut arah kiblat. Tapi species dia ni memang drama ke hulu ke hilir. Jadi meluat tengok nyerrr. Memang kena hencap la Repah oiii
Quote Aduradura 17-11-2017 01:08 PM
iolls semalam tak boleh nk tdo memikir nk hencap sheolls...kekeke...lantak kau ler joyyyyahhhh......
Quote munchkin 17-11-2017 01:11 PM
Kenapa berinai tak boleh ke? Boleh explain why?
Quote munchkin 17-11-2017 01:14 PM
Apa pun selamat menunaikan ibadah umrah joy.
Quote kokocrunch 17-11-2017 01:42 PM
selamat menunaikan ibadah umrah joy.
Quote Joannalee 17-11-2017 02:34 PM
Xninat tp tgk then kutuk... aiyoooo oelik2
Quote alexandria_iz 17-11-2017 02:35 PM
Aku cukup x bole blah ngan minah nie. Kalo tgk video dia - lagi rasa sebu je. Trying too hard to look cute laa konon. Suara cam manja2 laa konon.

Dia nie king Coco versi sopan sikit. King Coco tu slang x bole blah. Minah nie plak, buat2 suara cute. Erghhhh.

Pastu gi mekah Madinah melaram sakan. Heran nk mampos. Pegi photoshoot ke hapa tah. Semua Kat sana relaks je pakai telekung jalan2. Lebih2 pakai abaya. Dia punya melaram - pergh.

Siap bole berbalas2 komen kat socmed. Ala2 gi holiday dah aku tgk.
Quote samasam90 17-11-2017 02:40 PM
konsepnya repah adalah, tuhan memerhati melalui social media...
Quote betsyjohnson 17-11-2017 02:41 PM
The fact that pic yg dia upload tgh berdoa tu so hencap sgt. Kalau ye pon tak nak nmpk berlakon, ko duduk la di kalangan jemaah then time berdia amik la gmbr. Pic ni nmpk fake sgt pastu siap bole reply comment.

Kalau iols pegi umrah iols off comment so xda la org nk bergossip n takda la iols nk balas2 comment. Bole upload gmbr tp tumpukan pd ibadat....
Quote Linopot 17-11-2017 02:47 PM
Ayyo... So drama la c rempah ni.. Suka sgt create kontrobasi
Quote jess1205 17-11-2017 02:50 PM
Masa I g umrah haritu memang I tak tengok hp sangat tau.. Kalau g melawat, otw tu sibuk ambik gambar je.. Lepastu dengar ceramah Ustaz yang follow ktorg.. Sepanjang 2 mnggu kat sana rasanya 2 keping gambar je yg I upload...Gambar close up Kaabah n gambar selfie dgn mak kat bahagian saf perempuan. Yelah rakyat marhean macam I ni mana mampu nak pegi ekot sukahati. So gunakanlah peluang tu untuk beribadah cukup2 cuci apa yg berkerak cukup2.

Ni boleh pulak ye berbalas komen tiap masa. Kan baik masa yang ada tu digunakan untuk membaca Al-Quran
Quote fushimi 17-11-2017 03:18 PM
apa nak heran orang sekarang tengah kankang kat labour room pun tayang sedunia apalah sangat tayang buat ibadah
Quote MH3707 17-11-2017 03:21 PM
sah sewel






Quote epalsearch 17-11-2017 03:55 PM
Andyscenes replied at 17-11-2017 12:54 PM
motip???? Ibadat senyap2 ler. Tuhan nampak kot

dia tau tu Tuhan nampak.

yg tak nampak netizen jadi gigihlah upload. kalau tak org tatau pulek dia dkt Mekah buat apa



joyyy joy tlg lah jgn buat benda mengundang hencapan. tegur salah, tak tegur rasa bersalah pulak
Quote cekelatkopi 17-11-2017 03:59 PM
And i wishing u JOYYYYYYYYY and happinesss

Lihat semua komen(86)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 02:00 AM GMT+8 , Processed in 0.103223 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top