CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gambar Anak Jadi Tular, Mukhriz Mahu Ambil Tindakan

15-11-2017 12:27 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 9983| Komen: 70

Description: Gambar peribadi anak-anaknya menjadi tular di media sosial, Datuk Seri Mukhriz Mahathir tidak menolak kemungkinan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang menyebarkannya.Sinar Harian melap ...
Gambar peribadi anak-anaknya menjadi tular di media sosial, Datuk Seri Mukhriz Mahathir tidak menolak kemungkinan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang menyebarkannya. 


Sinar Harian melaporkan beliau akan merujuk perkara itu kepada peguam dalam masa terdekat untuk tindakan lanjut. 

“Ada disebut dalam kenyataan itu, konon kemewahan ditunjukkan dalam gambar berkenaan dari sumber yang dikatakan curi wang rakyat. Jika dilapor begitu, saya berhak pertimbang tindakan perundangan kerana itu fitnah serius,” katanya.

Beliau juga kesal kerana tuduhan itu turut dicetak dalam salah sebuah akhbar kelmarin. 

“Kita siasat siapa pemilik Facebook itu, termasuk pihak berkaitan. Mereka guna gambar peribadi (keluarga)  untuk beri gambaran negatif terhadap ahli politik dengan libatkan ahli keluarga, ia tak wajar berlaku,” katanya.

Foto Carian internet

Dalam laporan akhbar itu, ada menyiarkan tentang kemewahan anak-anak Mukhriz bercuti atas bot mewah yang tertera nama anaknya. Ia didakwa dimuat naik oleh fanpage Sudahlah Mahathir. 

Manakala gambar itu pula dikatakan diambil dari Instagram anak Mukhriz ketika bercuti di luar negara. 
6

Bagus
5

Marah
10

Terkejut
9

Sedih
3

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shamsadis 15-11-2017 12:36 PM
dah anak ko letak kat twitter agaknya
Quote dinopower2 15-11-2017 12:38 PM
shamsadis replied at 15-11-2017 12:36 PM
dah anak ko letak kat twitter agaknya

klau dah letak kat twitter...nak saman buat apa... bkn org ceroboh privasi ke apa...
Quote dinopower2 15-11-2017 12:39 PM
mat sabun di bilik mandi dah berhenti berckp psl reta che det..... lapuiji sutun pun dah sonyap...??
khinzir la perangai korg...
Quote Rainrein 15-11-2017 12:41 PM
Anak sendiri upload kat ig kan pastu set to public, so ape masalahnye?
Dah kecoh macam ni baru reti nak private ig. Sebelum ni kemain gila glemer.
Quote dinopower2 15-11-2017 12:44 PM
Rainrein replied at 15-11-2017 12:41 PM
Anak sendiri upload kat ig kan pastu set to public, so ape masalahnye?
Dah kecoh macam ni baru ret ...

pastu nak slhkn netizen yg mmg sah bbnu menyibuk... tmbh ade point utk serangan politik  
klau tak lapuiji n mat sabun la gigih jaja... skrg cemolot....
Quote PongKang 15-11-2017 12:46 PM
tapi mmg anaknya x private ig.. anaknya siap pakai rantai VCA gitu.. kayo
Quote umbut 15-11-2017 12:50 PM
Apa ig anak2 dia.. nak skodeng
Quote LostStar 15-11-2017 12:55 PM
ceh.. sama jek depa ni sbrny kan.. hilang respek..
Quote Rainrein 15-11-2017 12:55 PM
dinopower2 replied at 15-11-2017 04:44 AM
pastu nak slhkn netizen yg mmg sah bbnu menyibuk... tmbh ade point utk serangan politik  
kl ...

Betul yu cakap, memang bagi  modal orang serang family dia je.

Anak harap je ngaji tinggi tapi bodo melantun lantun jugak. Lay low dah la. Ni nak jugakkkk menunjuk.
Quote EJALTI 15-11-2017 12:56 PM
Sepatutnya marahkan anak yg bingai pegi letak pic tuh kat ig...
Quote SWORKS27 15-11-2017 12:58 PM
yg jahat tu g sebar gambar tu siap fitnah.guna wang rakyat..
dia buh dalam ig tu lantak ke dia la...
Quote felinecat 15-11-2017 01:01 PM
xde ke org buke thread pasal merapoh ye.. kasi viral sikit, baru nak ambil tindakan.harap kalau pihak atasan xdpt ambil tindakan, sekurangnya virak seantero dunia
Quote dinopower2 15-11-2017 01:08 PM
PongKang replied at 15-11-2017 12:46 PM
tapi mmg anaknya x private ig.. anaknya siap pakai rantai VCA gitu.. kayo

iols ni mana la tahu brg2 branded org kaya makan tak habis 7 keturunan melepak je cukup nih.....
try google rantai vca.... ni yg iols jumpa.... nanges


Quote dinopower2 15-11-2017 01:09 PM
SWORKS27 replied at 15-11-2017 12:58 PM
yg jahat tu g sebar gambar tu siap fitnah.guna wang rakyat..
dia buh dalam ig tu lantak ke dia la.. ...

klau rosmah pakai jam branded mahal2... lantak die la khen.....
Quote cahaya_almas 15-11-2017 01:37 PM
Tkde ke gmbrnya..i nak tgkkk
Quote akusukaq 15-11-2017 01:46 PM
anak  cucu cicit tun hidup kaya kaya  mcm keluarga raja ereb . cai cai yg mengelupor gigeh membela tu dah kenapa???
Quote brown_pupil 15-11-2017 01:53 PM
isu dia sekarang ni bukan jer pasal gambar.. sebab soc med anak dia public. Isu dia sekarang ni orang yang pandai tebar cerita kata harta yang ditayang tu guna duit rakyat. So, it is a clear libel dan mukhriz memang boleh jer saman orang tu.

Kalau setakat share  tapi tak buat apa2 statement, Mukhriz pun xde case. Tapi bila ko dah share, pastu pandai letak statement tak sayang mulut, padan muka la kan..
Quote memeque20 15-11-2017 01:54 PM
Semnjak berkawan dgn DAP...dah jd tongong
Quote Simunggu 15-11-2017 01:55 PM
lucu lucu dah mcm anwat pula...you cakap saya saman...semua nak saman...

Lihat semua komen(70)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 09:59 AM GMT+8 , Processed in 0.093097 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top