CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Kau Ni Agama Apa, Dah Jadi Kafir?" -Netizen Kecam Eina Azman Sambut Deepavali

19-10-2017 01:34 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 33589| Komen: 197|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Hari perayaan macam sambutan Deepavali baru-baru ini, memang meriah dengan dentuman bunyi bunga api dan cahaya yang berwarna-warni.
Hari perayaan macam sambutan Deepavali baru-baru ini, memang meriah dengan dentuman bunyi bunga api dan cahaya yang berwarna-warni.

Bila jenguk ke laman Instagram artis macam Eina Azman, lagilah seronok bila tengok dia bersama suami dan anak-anak kembarnya turut meraikannya.


Bagi mereka yang tak tahu, pelakon ini telah berkahwin dengan suaminya, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden yang berketurunan Sikh.

Jadi tidak hairanlah jika mereka menyambut Deepavali sekali dengan keluarga belah suami.

Foto: IG Eina Azman

Tapi biasalah bila sampai sahaja ke pengetahuan netizen, habis semuanya dikutuk!

Paling sedih bila mereka mempersoalkan pegangan agama dan akidah Eina. Ada yang beranggapan tindakan Eina meraikannya adalah tidak patut sama sekali.

"Kau ni agama apa ya, kenapa nak sambut Deepavali pulak?"

Tak cukup dengan itu, siap mengata pasangan ini langsung tidak secocok, malah Eina Azman dianggap sebagai seorang yang materialistik.

"Kalau laki tu tak berduit meniaga kedai runcit kau ingat eina pandang kew."

Foto: IG
Banyak betul masa netizen mencari kesalahan orang lain ya. Apa salahnya jika meraikan perayaan bersama-sama. Adakah ianya berdosa? 

Mohon sesiapa yang berpengetahuan dan mempunyai ilmu untuk berkongsi tentang isu ini. -CARI

14

Bagus
37

Marah
27

Terkejut
20

Sedih
24

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (131 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote HoneyManjer 19-10-2017 01:39 PM
Ish3....tahpape tah netizan nih...
Quote dr1234 19-10-2017 01:39 PM
ada je komplen dan komen..manusia--manusia...
Quote ratuiphone 19-10-2017 01:41 PM
kesian nye netizen yg kutuk2 tu..mesti idup dia org tak happy dan penuh this cannot that cannot..all cannot
Quote dizzzek 19-10-2017 01:42 PM
dahsyatnya melayu di meleisia
Quote raradhia 19-10-2017 01:50 PM
biarlah dia, dah pilihan dia. .org luar plak yg sibuk2. .
Quote K_Lily 19-10-2017 01:57 PM
"Kalau laki tu tak berduit meniaga kedai runcit kau ingat eina pandang kew."

hahahaha...

siapa punya komen ni?? abis tu, kalo ada org kaya ngorat ko, ko nak ke tak nak????
sengal!!
Quote nishikido 19-10-2017 01:59 PM
Pliss lah..komen pasal akidah orang lain dah macam diri sdiri tu tuhan.. Nyampahsss
Quote chaotic_soul 19-10-2017 01:59 PM
mampoih pi kat dia..
Quote debab76 19-10-2017 02:01 PM
ummah meleis menuju kebodohan ke?
Quote lolita737 19-10-2017 02:02 PM
sbb tu kalau aku tgk gmba artis aku selalu komen dalam  hati je..sbb aku sndiri pun xsempurna..

sibuk duk ngata org kita sndri pun xbetul.. yg netizen komen pasal agama tu msti racist punya org..xpernah bergaul dgn bangsa lain..
Quote Aduradura 19-10-2017 02:02 PM
Bodopiangnyaaa netizen ni......mmg dasar kampung punya acik kepam netizens ni....
Quote pearl.silver 19-10-2017 02:02 PM
Tengok perangai netizen tak cukup akal ni buat iols kensel nk jadi retis
Quote amiekz86 19-10-2017 02:04 PM
adoi....ksian plk kt dia..
Quote amiekz86 19-10-2017 02:05 PM
x sambut nti kentua,ipaq duai sentap lg msalah...
Quote AvaAdore 19-10-2017 02:06 PM
Budohnye netizen..
Quote wanitajelita 19-10-2017 02:12 PM
Lah apalah salahnya meraikan mak mertua dan family mertua.. kahwin campur pun digalakkan dlm Islam...Klu pakai baju tradisional India pun bukan satu kesalahan..bukannya eina sembah tuhan Hindu tu pun... diorang takde life ke apa
Quote intan_smsb 19-10-2017 02:14 PM
ucap deepavali pun tak boleh ye
Quote Cyempaka 19-10-2017 02:15 PM
mentua dia india kan. sesungguhnya aku sgt benci pengomen2 di fb.. mcm bodoh2 alang je masing2. mcm xberdunia dgn org pun ye jugak
Quote tomaz 19-10-2017 02:16 PM
comey nya anak dia

Lihat semua komen(197)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 05:33 PM GMT+8 , Processed in 0.078741 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top