CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pemandu Bekas Peguam Negara Ditembak

30-8-2017 02:01 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4972| Komen: 26

Description: Seorang lelaki Melayu ditembak pada lutut sebelah kaki kiri ketika sedang bersiap untuk keluar bekerja pada pagi Selasa lalu.

sumber : China Press


Seorang lelaki Melayu ditembak pada lutut sebelah kaki kiri ketika sedang bersiap untuk keluar bekerja pada pagi Selasa lalu. 

Memetik laporan Bernama, ketika kejadian, mangsa membuka pintu pagar untuk meninjau kerana terdengar suara seseorang sedang memanggil di luar rumah.

Tanpa disedari, kelihatan dua individu muncul di depan pintu pagar dan bertindak menembaknya di bahagian lutut sebelah kaki kirinya. 

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Hamzah Alias mengesahkan kejadian tembakan itu berlaku pada 29 Ogos lalu kira-kira jam 8.20 pagi di kawasan peumahan Taman Putra Ampang. 

Dilaporkan, ketika mangsa sedang membuka pintu pagar untuk membuat tinjauan, mangsa yang berusia 40 tahun itu mendapati terdapat dua individu yang menunggang motosikal berada di luar rumah. 


Salah seorang dari individu terbabit ingin bercakap dengan mangsa dan kemudian menembak mangsa ketika mangsa sedang mentutup pintu pagar.

Jelas Hamzah, dua suspek terbabit sempat melarikan diri dengan motosikalnya yang berwarna merah, manakala mangsa dikatakan hanya sempat mengecam kedua-dua suspek berbangsa Melayu dan berumur dalam lingkungan 30-an.

Oleh kerana mangsa tidak mengenali kedua-dua suspek, justeru motif serangan masih tidak dapat dipastikan dan kes berkenaan akan disiasat di bawah Akta Senjata Api 1971. 

Memetik laporan China Press, kejadian tersebut tidak mengancam nyawa mangsa yang sebenarnya merupakan pemandu bekas peguam negara,Tan Sri Abdul Gani Patail.-CARI


20

Bagus
23

Marah
21

Terkejut
22

Sedih
13

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (112 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 30-8-2017 02:08 PM
Fishy sangat......
Quote haryatie 30-8-2017 02:22 PM
kenapa pulak ni
Quote sekel 30-8-2017 02:38 PM
lepas nie bekas peguam negara pulak kena tembak  
Quote Pink_Purple 30-8-2017 02:41 PM
bekas pemandu pun dah xselamat,

Quote mieymiey 30-8-2017 02:57 PM
Pink_Purple replied at 30-8-2017 02:41 PM
bekas pemandu pun dah xselamat,

Kan? Bukan menteri dan yang berjawatan tinggi jer yang tak selamat, pemandu pun
Quote skinsandstars 30-8-2017 02:59 PM
kenapa nama dirahsiakan?
Quote fadzyjemi 30-8-2017 03:10 PM
Tmn putra ni sebelah tmn umah iols.. kt tmn umah iols ni umah ank sedara tan sri ghani patail. Knl sgt sbb iols 1batch dgn ank tansri zmn skolah.. huhu
Quote WeAiNe 30-8-2017 03:23 PM
pemandu ni antara orang penting yang rapat dan tahu rahsia, sebab mereka yg bawa ke mana2 mesyuarat meeting, jumpa dengan siapa, bila tarikhnya masa bagai,  ada yg jenis rapat dgn bos sampai boleh kongsi cerita...munkinlah mangsa ni tahu sesuatu yang ada pihak tak nak orang luar tahu
Quote Mleeen82 30-8-2017 03:25 PM
Quote PandaSaka 30-8-2017 03:26 PM
Pink_Purple replied at 30-8-2017 02:41 PM
bekas pemandu pun dah xselamat,

Bekas pemandu current peguam negara atau pemandu former peguam negara? Iols kempius
Quote nolya 30-8-2017 03:27 PM
Sekejap ye..... pemandu itu bekas peguam negara ke atau bekas pemandu peguam negara.  Grammer/nahu Melayu ni mane yg betul?
Quote chinta89 30-8-2017 03:29 PM
WeAiNe replied at 30-8-2017 03:23 PM
pemandu ni antara orang penting yang rapat dan tahu rahsia, sebab mereka yg bawa ke mana2 mesyuarat  ...

btl tu.

PA dan Pemandu adalah org yang rapat dengan bos sb deols tau mana bos diorg pegi, dengan siapa jumpa serta lain2 perkara ptg.

duk bawak kereta, terdengar bos jawab panggilan telefon. tercuri dgr jgk..
Quote AbukRokok 30-8-2017 03:30 PM
bekas pemandu je pun..diperbesar besarkan
Quote Pink_Purple 30-8-2017 03:37 PM
mieymiey replied at 30-8-2017 02:57 PM
Kan? Bukan menteri dan yang berjawatan tinggi jer yang tak selamat, pemandu pun

betul, walaupun pemandu dia rapat dengan boss,

dah lama keje xkan xsembang2,mungkin boss ada kadang2 terlepas cakap,

so dia ada juga simpan rahsia boss..
Quote Pink_Purple 30-8-2017 03:38 PM
PandaSaka replied at 30-8-2017 03:26 PM
Bekas pemandu current peguam negara atau pemandu former peguam negara? Iols kempius

baca balik former peguam negara gani patail,

gani ni pun kan banyak isu
Quote BoongaKertas 30-8-2017 03:48 PM
sesuatu nyaaa...
Quote raradhia 30-8-2017 03:50 PM
huhu, mudah2an semua dlm lindungannya. .aamiin aamiin aamiin
Quote wanitajelita 30-8-2017 03:58 PM
Pemandu bekas peguam negara. Korang ni baca melulu je
Quote MarryPottet 30-8-2017 04:03 PM
kalau ikut news article tu, yg bekasnya bos dia
dia still jadi pemandu kpd bos dia i.e bekas peguam negara
niway, gws & moga beliau serta family sentiasa berada dlm perlindungan Allah

Lihat semua komen(26)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 06:44 AM GMT+8 , Processed in 0.088010 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top