CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Video@CARI Gaya Hidup Lihat artikel

Takut Tak Laku, Betul Ke Laman Sosial Jadi Lubuk Cari Jodoh Sekarang?

28-7-2017 12:55 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7630| Komen: 70|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Bila buka Facebook, ada sahaja rakan-rakan yang memuat naik gambar-gambar perkahwinan. Buka Instagram pula penuh dengan mereka yang tayang keletah anak-anak.

 Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh  Kelly Choong Ching Mun| Suntingan Visual Oleh Angie Ling l


Bila buka Facebook, ada sahaja rakan-rakan yang memuat naik gambar-gambar perkahwinan. Buka Instagram pula penuh dengan mereka yang tayang keletah anak-anak. 

Bagi mereka yang masih belum mempunyai jodoh, perkara ini sedikit sebanyak mungkin menimbulkan perasaan tidak senang hati.

Akhirnya memilih untuk mencari kenalan sebanyak mungkin di alam maya. Terdesak sangat ke sampai nak cari jodoh pun melalui laman sosial? -CARI
18

Bagus
7

Marah
9

Terkejut
14

Sedih
10

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (78 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 28-7-2017 01:08 PM
sukatila...yg ko sebok apesal apa yg org buat kat social media
Quote Penglipurtales 28-7-2017 01:24 PM
Sebuk nak tahu pasal org. Pastu x suka dengki kutuk org tu. Fak org mcm ni
Quote Penglipurtales 28-7-2017 01:24 PM
Sebuk nak tahu pasal org. Pastu x suka dengki kutuk org tu. Fak org mcm ni
Quote annehuda 28-7-2017 01:32 PM
majoriti kawan2 aku jumpa jodoh diorg kt socmed.

ada plak tu  kt fb laki bini orang add bekas kekasih masing2 kt fb, chat punye chat sampai cerai berai. uols rase????
Quote True-X 28-7-2017 01:33 PM
Kt porem ni pon ramai yg berjumoe jodoh kan...
Quote ifanonline 28-7-2017 01:41 PM
bagi andartu, laman sosial lebih bagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

28-34 tahun - andartu junior

35-39 tahun - andartu senior

40 tahun keatas - andartu forever
Quote syadq 28-7-2017 02:21 PM
Okay je cari jodoh n berkenalan kat socmed. Jimat duit abam nak kena beli munge, coklat, bear
Quote aireen24 28-7-2017 02:21 PM
wah...andartu senior aku?

tak salah la nak kenal through social media tu namanya option.

aku xtau lak kt sini tmpt nak bertemu jodoh..

Quote annehuda 28-7-2017 02:23 PM
Edited by annehuda at 28-7-2017 02:25 PM
ifanonline replied at 28-7-2017 01:41 PM
bagi andartu, laman sosial lebih bagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

28-34 tahun - andartu  ...

bagi ipanonline, porem cari lebihbagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

bangang abadi - ipanonline

bangang sejati - ipanonline

bangang yang tidak boleh disembuhkan lagi - ipanonline
Quote aechae 28-7-2017 02:25 PM
Zaman kegemilangan bbnu dlu dh gna dh pn laman  sosial kot2 sangkut jodoh...malangnya sangkut jd ex je ....

Dh msuk 30s x kuasa dh..been there done that gtu... so what andartu ke apa jnji x serabut
Quote ifanonline 28-7-2017 02:27 PM
annehuda replied at 28-7-2017 02:23 PM
bagi ipanonline, porem cari lebihbagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

bangang abadi - ipan ...

apabila para andartu berkata-kata...

p/s: annehuda andartu kategori mane?
Quote annehuda 28-7-2017 02:29 PM
ifanonline replied at 28-7-2017 02:27 PM
apabila para andartu berkata-kata...

p/s: annehuda andartu kategori mane?

ipanonline kategori body cekeding mcm penagih dadah muka lagi pecah rumah dari tukang pecah rumah tahap IQ lagi taik dari lubang taik tapi bajet nak awek howwtt macam kendall jenner #PegiMamposKo
Quote JokesCop 28-7-2017 02:51 PM
Calm the effing titties guys!!  
Quote helicornia 28-7-2017 03:17 PM
annehuda replied at 28-7-2017 02:23 PM
bagi ipanonline, porem cari lebihbagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

bangang abadi - ipan ...

sis cari tkde butang like ek..nk like 100x
Quote namr 28-7-2017 03:22 PM


#mudahterhibur
Quote RED 666 28-7-2017 03:22 PM
Kalau muka x ensem tak cantik agak sukar nak cari jodoh guna socmed ni, lebih sesuai jumpa kenal berdepan terus je
Quote nestea27 28-7-2017 03:24 PM
at least mereka berusaha...nak dapat jodoh mcam cara dalam drama tibitige @ filem tu memang tak leeee
Quote clarizsa 28-7-2017 03:24 PM
Haaa betul tu.
I pernah tgk ppuan2 desperado dgn hashtag #siscuba kt fb sbb dorg berkenan kt sorg mamat yg pandai main burung tu
Quote sentapker 28-7-2017 03:48 PM
xda masalah pun tu sekadar medium je. lepas tu have to go through family etc cam biasa
tu usaha

Lihat semua komen(70)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 01:46 PM GMT+8 , Processed in 0.072018 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top