CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Senang Betul Buat Duit, Lelaki Ini Kerja 'Pengsan' Pun Boleh Hidup

14-6-2017 02:06 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9089| Komen: 38|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Bakat unik yang dimiliki lelaki ini memang jarang ditemui dalam diri seseorang.
Bakat unik yang dimiliki lelaki ini memang jarang ditemui dalam diri seseorang.

Disebabkan lakonannya yang mantap dan berkesan menjadikan lelaki Malaysia ini sekelip mata menjadi 'bintang popular' apabila gambarnya berjaya dirakam oleh ramai orang sehingga menjadi tular di media sosial.


Sebabnya? Bukan calang-calang orang boleh berpura-pura pengsan, banyak kali dan di banyak tempat yang berlainan ya!

Foto: Moretify
Kalau sekali memang kedengaran lucu, tapi perbuatan lelaki ini memang mengundang kemarahan kerana selalu memperdaya orang ramai.


Menurut Moretify, lelaki berbangsa Cina yang berusia awal 20-an itu akan pengsan di lokasi pilihannya semata-mata untuk meraih simpati dari orang yang lalu lalang di situ.

Selepas dibantu, dia akan memulakan lakonannya dengan mengatakan, "Saya tak ingat nama, duduk mana pun tak tahu."

Foto: Moretify
Beberapa orang yang terpedaya pernah memuat naik status di Facebook untuk sama-sama membantu lelaki malang tersebut.

"Siapa agaknya keluarga budak ini ya? Saya jumpanya pengsan di stesen minyak BHP Kepong. Tak ada IC, duit pun tak ada."

Disebabkan terlalu ramai yang memuat naik status tentang dirinya, terus modus operandi lelaki tersebut kantoi!

Seorang netizen pula memberitahu, "Wow, dia masih pengsan sampai hari ini. Tahun lepas dia pengsan depan saya semasa membeli burger. Nampaknya sekarang dia semakin hebat dalam seni pengsankan diri. Teruskan!"

"Dia memang penipu. Lepas pengsan dia akan minta orang yang menolongnya untuk membelikannya makanan. Kemudian dia akan minta duit untuk balik rumah, padahal duit tu dia guna untuk pergi cyber cafe."

Dalam masa yang sama, netizen yang mengetahui tentang perangai buruk lelaki ini turut meluahkan pendapat masing-masing.

Di bawah merupakan kompilasi status netizen yang pernah menjumpai pelakon hebat ini.

Foto: Moretify
Buat anda di luar sana, hati-hati jika terserempak dengan lelaki ini. Jangan mudah simpati kerana terbukti dia hanya berpura-pura sahaja. -CARI
6

Bagus
11

Marah
4

Terkejut
1

Sedih
5

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (38 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 14-6-2017 02:24 PM
Kalo kencing kt muka dia yg pengsan tu...agk2 dia terus bgn x?
Quote harrypoter 14-6-2017 02:34 PM
kalau aku jumpa aku campak sarang kerengge
Quote harkktuih 14-6-2017 02:57 PM
#senipingsan  
Quote Allthatnana 14-6-2017 03:03 PM
Ke dia ada sakit apa2 ke ni..muka mcm ada minor defect sajo
Quote cicicumel 14-6-2017 03:06 PM
Mcm perangai cina mainland
Quote CrowneGlory 14-6-2017 03:07 PM
anak siapa la ni... lawak la pulak

muka pun tebal mcm tayar lori
Quote matchstick 14-6-2017 03:19 PM
ingt berlaku kt china td.
Quote prettyuglybabe 14-6-2017 03:22 PM
lain kali klu nampak orang pengsan, buka seluar dorang..
klu tetiba sedar diri tu, maknanya pengsan haji bakhil la tu..
sama jugak dengan yang kena histeria
Quote zawara 14-6-2017 03:52 PM
gumuk camtu pengsan tak cukup makan hapenye hahahahah
Quote tupaiterbang 14-6-2017 04:01 PM
mana geng2 keling yg suka menduburkan org yg lemah? ni mangsa korang terbaru
Quote nut.legacy 14-6-2017 04:02 PM
bila buat kompilasi cmni terus rasa kelakar.. gigih dia modalkan pengsan utk teruskan kehidupan seharian
Quote -electrifying- 14-6-2017 04:20 PM
masuk air btul hahaha
Quote Artemesiaa 14-6-2017 04:22 PM
Gi le apply jadi pelakun extra ke hapa dapat gak duit dari buat macam ni lama2 kantoi juga
Quote izzat1987 14-6-2017 04:34 PM
Haha macam2 cara org buat utk cari duit adoiii
Quote WhiskeyScotch 14-6-2017 04:53 PM
Motif....?
Quote idea77 14-6-2017 04:55 PM
Kalau bab takda makan kesian juga..tapi kalau pi cyber cafe tu..hmm
Quote vanillaninja 14-6-2017 05:51 PM
Macam mana heols boleh terfikir nak buat2 pengsan?
Quote lum_lum 14-6-2017 07:59 PM
Pernah jumpa org macam nie,buat2 pengsan utk menarik perhatian org ramai..paling best dia pernah pengsan dlm kwsn hosp,kelam kabut staf hospital dtg tlg angkat dia bw masuk kecemasan..
Quote mujer_in_espejo 14-6-2017 08:01 PM
mcm senior aku dulu kat skola buat2 xde duit , muka kesian...minta 10sen setiap org di setiap dorm.. kdg2 1 hari leh dpt RM15

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-12-2023 01:33 PM GMT+8 , Processed in 0.039745 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top