CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Piala Sudirman 2017: Malaysia Gagal Ke Separuh Akhir, Ditunduk Jepun 3-1

26-5-2017 04:35 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2861| Komen: 8

Description: Impian skuad negara untuk sekurang-kurangnya layak ke separuh akhir Kejohanan Badminton Piala Sudirman 2017 tidak kesampaian apabila tewas kepada Jepun 1-3 dalam aksi suku akhir di Pusat Sukan dan Rek ...

sumber: www.badmintonplanet.com

Impian skuad negara untuk sekurang-kurangnya layak ke separuh akhir Kejohanan Badminton Piala Sudirman 2017 tidak kesampaian apabila tewas kepada Jepun 1-3 dalam aksi suku akhir di Pusat Sukan dan Rekreasi Gold Coast, Australia, sebentar tadi. 

Beregu lelaki, Goh V Shem-Tan Wee Kiong sekali lagi merencatkan perancangan Malaysia apabila tewas kepada Takeshi Kamura-Keigo Sonoda 17-21, 21-16, 11-21. 

sumber: www.badmintonplanet.com

Sonia Cheah yang menggalas tugas bagi acara perseorangan wanita juga gagal menyumbangkan mata penyamaan buat skuad negara apabila tewas di tangan Nozomi Okuhara 11-21, 9-21. 


Jaguh perseorangan negara, Datuk Lee Chong Wei, menceriakan kem Malaysia apabila merapatkan jurang mata hasil kemenangan ke atas Kenta Nishimoto 21-13, 21-15. 

Beregu wanita, Vivian Hoo-Woon Khe Wei juga gagal memberi mata buat negara apabila tewas kepada Misaki Matsutomo-Ayaka Takahashi 7-21, 14-21.- CARI

sumber: http://bwfbadminton.com


23

Bagus
20

Marah
11

Terkejut
22

Sedih
16

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cheergirlz 26-5-2017 06:09 PM
klu team prmpuan mmg x leh lawan..japan kuat...china pon boleh kalah ngn diaorg...
Quote grouper 26-5-2017 06:25 PM
Men double yg problem..set 3 terus mental down. Padahal skil level lebih kurang sama je. Women double yg jepun tu juara olimpik so mmg kuat.
Quote whitemagic 26-5-2017 06:39 PM
grouper replied at 26-5-2017 06:25 PM
Men double yg problem..set 3 terus mental down. Padahal skil level lebih kurang sama je. Women doubl ...

tengok women double macam tak melawan je 21-7 21-14

masa olimpik dulu, pair yang sama lawan tapi bertarung habis habisan sampai third set


Quote jigglybuffs 26-5-2017 06:46 PM
What excuses  being tabled this time ?
Quote imthegirl 26-5-2017 06:51 PM
gigih tak lunch nak tengok dorang main ujung ujung
Quote RatuDunia94 26-5-2017 08:10 PM
Kalo LCW dh bersara 3-0 la gamaknya..
Quote salam007 27-5-2017 05:43 AM
percaya lcw
Quote no_el 27-5-2017 05:46 AM
Boleh x latihan tu jgn asyik dlm court je. P bwk geng bainton ni ketahanan mental. Ni tiap kali tgk kat tv blatih dlm dewan je. Kena buat mcm team china. Training ala tentera gitewww

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

9-12-2023 03:32 AM GMT+8 , Processed in 0.043577 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top