CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Peniaga Online Tertekan, Nombor Telefonnya Disebar Dalam Grup "Gersang"

24-5-2017 05:45 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 29782| Komen: 49|Original author: Oleh : Hafiz BZ

Description: Perjalanan hidup ini sememangnya penuh dengan ranjau berduri. Pasti ada saja..



Perjalanan hidup ini sememangnya penuh dengan ranjau berduri. Di mana-mana sahaja, pasti ada golongan manusia yang busuk hatinya dan tidak boleh melihat kesenangan orang lain.

Lebih teruk lagi, bukan sekadar dengki malah ada yang sanggup melakukan perkara keji semata-mata untuk kepuasan hati.

Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Mohd Hamizan mendakwa dirinya telah menjadi mangsa perbuatan khianat apabila nombor telefonnya disebarkan di grup Facebook dan juga di dalam tandas pusat beli-belah.

Menurut Hamizan, nombor telefon beliau telah disebarkan bersama sekeping gambar gadis seksi di dalam sebuah grup "gersang" di Facebook.




Mangsa yang merupakan peniaga atas talian mengesyaki perbuatan khianat itu dilakukan oleh pesaingnya yang tidak berpuas hati dan ingin melingkupkan perniagaannya.

Semenjak nombor telefonnya tersebar luas di grup itu, beliau sering menerima mesej dan panggilan oleh pelbagai individu misteri yang ingin berkenalan dengannya.



Bukan sekadar itu sahaja, Hamizan juga memberitahu bahawa beliau turut menerima banyak mesej bertanyakan tentang kereta wira.









Mangsa mengakui merasa tertekan dengan kejadian yang menimpa dirinya. Bagaimanapun, tidak dinyatakan pula sama ada laporan polis sudah dibuat ataupun tidak- CARI


18

Bagus
16

Marah
20

Terkejut
11

Sedih
7

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (80 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote swimswim 24-5-2017 06:09 PM
Aku pun pernah buat camni dkt orang..gatai sgt..aku letak dlm mudah.com iklan utk sesiapa yang ingin mencari guru mengaji alquran.
Harap2 beliau insof dgn kadar segera
Quote rocksteady 24-5-2017 06:09 PM

bodohnya jantan2 yang percaya tu. siap mesej tu.. ko ingat perempuan cantik macam tu bodoh2 nak bagi nombor ke
Quote ShiningStars 24-5-2017 06:24 PM
Takkan la perempuan cantik mcm ni perlu promosi murahan
Quote missDollie 24-5-2017 06:34 PM
swimswim replied at 24-5-2017 10:09 AM
Aku pun pernah buat camni dkt orang..gatai sgt..aku letak dlm mudah.com iklan utk sesiapa yang ingin ...

So cute    
Quote missDollie 24-5-2017 06:35 PM
rocksteady replied at 24-5-2017 10:09 AM
bodohnya jantan2 yang percaya tu. siap mesej tu.. ko ingat perempuan cantik macam tu bodoh2 nak ba ...

Kan..yang dengan partner tu profile pic..tak sedor diri..  
Quote jiwarasa 24-5-2017 06:36 PM
swimswim replied at 24-5-2017 06:09 PM
Aku pun pernah buat camni dkt orang..gatai sgt..aku letak dlm mudah.com iklan utk sesiapa yang ingin ...



kejam ko ni.bek mintak maaf raya ni
Quote felinecat 24-5-2017 07:06 PM
jantan2 gersang, ramai yg pm...yg ade bergambo dgn partner pon ade
Quote Mary_jane 24-5-2017 07:13 PM
I pun mangsa jugak ke, sebab sebelum ni ada je orang dok mesej tanya wagon ada lagi tak? Wagon apebenda lah?
Quote umbut 24-5-2017 07:26 PM
Edited by umbut at 25-5-2017 12:57 AM

Block je .. Tukar no phone..
Quote Zasss777 24-5-2017 07:46 PM
Kesiannya!
Quote nishikido 24-5-2017 08:57 PM
Amboii..yang sibuk hai2 tu tak padan dengan rupa,umur..siap profile pic dgn partner lg..dasar laki gatal..
Quote cheergirlz 24-5-2017 08:58 PM
anianya org..tggu laa nsib sndri plak...baru taw langit tinggi ke rendah..
Quote Joannalee 24-5-2017 09:13 PM
Blh mcmni... geli kot tgk yg pm tu ... x berjenis
Quote allhaillll 24-5-2017 09:29 PM
aku pernah kena ok. ex kawan laki aku yg sebarkan. yg whatsapp bapak bapak orang buat dp anak. 'u ni belen ke?' aku ingat lagi ayat tu. pastu tiap kali ada nombor call/whatsapp aku cakap nak repot polis. terus cakap sorry. lahnat punya pompuan indon sampai bebila aku tak maafkan ha maroh ni
Quote Felycya 24-5-2017 10:05 PM
Aku pernah kena pedajal mcmni.
Mmg aku sumpah si dajjal yg pedajal aku tu cirit birit sampai melecet seumur hidupmu !!!. :

Ada sorang mamat ni bagitau dapat num aku kt agensi kelab mencari jodoh gitu lebih kurang...
Terus aku tukar nombor.
Quote kiambang 24-5-2017 10:15 PM
Tukar no phone .. jenuh nak explain ..
Quote aleesyasofia 24-5-2017 10:38 PM
jahatnya perangai manusia yg mcm nie.. kan dah myusahkan org nak kena tukar no saje..
Quote meow_tompok 24-5-2017 10:47 PM
muhammad emy yusop ni aktif kat group anti ponzi scheme malaysia.
group yg bongkarkan penipuan scammer2 yg suka sontot duit org

ada la kes tu kenapa mamat hamizan diperlakukan begitu sekali
Quote WhiskeyScotch 25-5-2017 12:45 AM
Siapalah yang jahanam sangat pergi sebar nombor peniaga online tu.

Lihat semua komen(49)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:52 PM GMT+8 , Processed in 0.191826 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top