CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Nak Tengok...?"-Penyampai Radio 'Kantoi' Minta Gambar Payudara Di IG

23-5-2017 04:12 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 35376| Komen: 81|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Akaun media sosial digodam, adalah antara alasan 'cliche' bila seseorang individu itu sudah 'kantoi' membuat sesuatu yang tidak senonoh atau melampaui batasan.
Akaun media sosial digodam, adalah antara alasan 'cliche' bila seseorang individu itu sudah 'kantoi' membuat sesuatu yang tidak senonoh atau melampaui batasan.

Itulah juga alasan yang digunakan oleh seorang lelaki yang dikatakan menghantar mesej peribadi menerusi Instagram untuk meminta gambar payudara seorang wanita Sepanyol.

Isi perbualan tersebut telah sempat dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter yang mendakwa dia merupakan kawan pada wanita Sepanyol itu.

Kapsyennya, "Lelaki Melayu zaman sekarang. Dia hantar ini pada kawan Sepanyol saya. Bodoh."

Dapat dilihat dalam perbualan tersebut, lelaki yang rupa-rupanya adalah seorang penyampai radio di salah sebuah stesen radio negara ini telah terang-terangan meminta gambar bersifat lucah terhadap wanita Sepanyol tersebut. 

Disebabkan tweet yang memaparkan perbualan perbualan tersebut telah menjadi tular sehingga sampai ke pengetahuan penyampai radio tersebut, maka dia tampil memberikan penjelasan di laman Instagramnya sendiri.

Penjelasannnya: 
Walau bagaimanapun, rata-rata netizen nampaknya kurang mempercayai penjelasan yang diberikan.

"Obviously dia, dah kantoi takkanlah nak mengaku pula kan?"


Apa-apa pun jadikan kisah ini sebagai pengajaran agar kita lebih berhati-hati bila menggunakan media sosial.

Mungkin dia, atau memang mungkin benar akaunnya telah digodam. Tiada siapa yang tahu. Pendapat anda bagaimana? -CARI
16

Bagus
19

Marah
18

Terkejut
20

Sedih
23

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BlueRoses96 23-5-2017 04:19 PM
Finally ada juga thread nie. Siapa penyampai radio tu? Famous ke idokkk..
Account insta dia dah deactivated,  Account twitter yg viral kan benda nie pun dah kena suspend. Siapa yg menipu sebenarnya
Quote babynina30 23-5-2017 04:21 PM
Dj skrg semua hauk velaka.

So ni yg mana 1 ?
Quote vanillaninja 23-5-2017 04:28 PM
Nampak macam Manis FM kalau tengok tulisan dalam pic tu. Wujud ke radio station Manis FM?
Quote dinopower 23-5-2017 04:30 PM
manisfm? huh mmg radio pun tak kenal
Quote qiqi 23-5-2017 04:34 PM
hahah x pernah tahu pun kewujudan station radio manisfm
Quote yeos 23-5-2017 04:38 PM
radio swasta kat pantai timor kan...
Quote prettyuglybabe 23-5-2017 04:39 PM
sapa kah dj birah itu??
Quote Themilo 23-5-2017 04:41 PM
kepala bana kau ni kerja hackers..

stesen radio kau pun sendu, feeling-feeling kau tu dj radio termahsyur seluruh dunia, sampai ada yang nak hack..

mengaku je la, kau sangap ketet..
Quote beautifulliar 23-5-2017 04:52 PM
Hhahaha nama radio pun tak pernah sesape dengar
Quote WajibulGhunah 23-5-2017 04:54 PM
Bahaya nya pervert mcm ni

I pnh kne org laki send "hye your face is so sexy"

Kepala hotak dia
Apa dia nmpk jerawat aku mcm boobs ke apa?!!
Quote ChildrenOfBodom 23-5-2017 05:07 PM
Sibuk nk.mintak gambaq tetek org, kalao org mintak gmbaq burit mak dia cmna?
Quote mirandanicky1 23-5-2017 05:10 PM
Memalukannya
Quote AvaAdore 23-5-2017 05:11 PM
Ngaku jela. Apedahal
Quote bungaavee15 23-5-2017 05:14 PM
Cara guna tanda baca tu sama ... Yela.pk positif. Hackers tu tiru style tulisan die..
Quote syidasaleh 23-5-2017 05:17 PM
siapa kah dj hauk tu.
Quote pukulrata 23-5-2017 05:37 PM
kalo kemaruk sgt jadi la dj nogori FM...
hari2 belanja

Anne V

Anne V

Quote cheergirlz 23-5-2017 05:37 PM
mcm2 hal....
Quote Zasss777 23-5-2017 05:38 PM
Alasan standard bila kantoi...acc kena hack! Pftttt...
Quote estrelle 23-5-2017 05:50 PM
pukulrata replied at 23-5-2017 05:37 PM
kalo kemaruk sgt jadi la dj nogori FM...
hari2 belanja

Tetek ke bantal tu selambaknya

Lihat semua komen(81)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 08:09 PM GMT+8 , Processed in 0.102605 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top