CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Inilah Orangnya! Perempuan Yang Meragut Rantai Leher Kanak-Kanak

22-5-2017 03:54 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 11969| Komen: 46|Original author: Oleh : Hafiz BZ

Description: Saban hari kita dikejutkan dengan insiden ragut sehingga..

Saban hari kita dikejutkan dengan insiden ragut sehingga mencetuskan kebimbangan banyak pihak.

Apa yang saya ingin kongsikan ini mungkin agak mengejutkan kerana kes ragut kali ini bukan sahaja melibatkan peragut yang merupakan seorang wanita, malah mangsa ragut adalah seorang kanak-kanak.

Ibu mangsa yang memuat naik rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dan beberapa keping gambar peragut tersebut di Facebook memberitahu bahawa rantai emas anak perempuannya telah diragut ketika mereka sedang membeli-belah di Pusat Pemborong GM Klang beberapa hari yang lalu.


Ini lah orangnya!! Meragut rantai leher anak saya dia GM Kelang petang semalam 20/5/17 lebih kurang jam 4 petang. Jangan biarkan hamba ?????? ini mendekati anak anak kita. Ini bukan kali pertama dia melakukanya.


Kesan lebam pada leher mangsa akibat diragut.


Sy juga jumpa rakaman cctv dia meragut rantai kanak kanak lain tahun lepas!! Mohon semua share mengenai si peragut ini!


Loading FB Video...

***Penjelasan***


Video tu daripada kes tahun lepas (10 Sep. 2016), kes oleh orang yang sama, ragut rantai budak. Kali ni baru dapat tangkap. Yang gambar-gambar tu yang baru, dah dapat tangkap.


Perkongsian dari ibu mangsa telah mencuri perhatian netizen sehingga video tersebut telah ditonton hampir 400 ribu kali. Rata-rata pengguna Facebook menyuarakan kebimbangan berhubung kes ragut ini.



Apa-apa pun, semua pihak terutamanya ibu bapa perlu memainkan peranan dalam usaha

membendung dan mengurangkan jenayah ragut seperti kata peribahasa, "mencegah lebih baik daripada mengubati". - CARI




21

Bagus
33

Marah
31

Terkejut
20

Sedih
11

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (140 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote trakea 22-5-2017 04:07 PM
Bagus. Tangkap & tunjuk muka
Quote afie_m 22-5-2017 04:17 PM
bagus dpt tangkap...n ibu2 pun kalau boleh x yah lah pkai2 kan brg2 kemas ni....jd mcm ni cian kat anak2..luka kat leher tu...sakiit juga kan
Quote hiddenfigure 22-5-2017 05:19 PM
Lajunya dia tarik. Handal sungguh.
Lepas ni mak2 pakat2 beli dinar emas n simpan dlm bank sudah.
Quote rastaf 22-5-2017 06:00 PM
dah la gemuk, pemalas nak kerja. makan tido je ko ni. asal lapar je keluar meragut
Quote Revolver 22-5-2017 06:05 PM
mmg kurang ajar punya pempuan...
Quote romeor 22-5-2017 06:11 PM
Banggang :
Quote Joannalee 22-5-2017 06:46 PM
Skrg mmg ramai org terdesak , Ragut, rompak merata
Quote kiambang 22-5-2017 07:05 PM
Tak perlu beli rantai emas untuk kanak kanak ... bahaya kepada kank kanak lena ragut ...baik duit tu simpan untuk pendidikan anak anak ..
Quote tupaiterbang 22-5-2017 07:17 PM
bodoh betul pakai bebudak pakai emas..mmg bodoh
Quote anakmak 22-5-2017 07:24 PM
Emas di badan anak kecik
Saja undang padah
Quote umbut 22-5-2017 07:31 PM
Tak berani aku nak pki kan anak rantai mas.. Segala bentuk mas..  Pki fesyen biasa Yg murah je dah...
Quote Nham22 22-5-2017 08:29 PM
Xde keje betul.indon ka org malaysia..brani betul buat kerje2 mcm ni..plak tu sambil lalu jah..nasib budak.ni bijak tunjuk siape org nye.. xdelah nanges jah..
Quote zawara 22-5-2017 08:45 PM
CARI-HBZ replied at 22-5-2017 03:54 PM
Saban hari kita dikejutkan dengan insiden ragut sehingga mencetuskan kebimbangan banyak pihak.


tak payah la bg bdk2 pakai emas.. tak sesuai la bg bdk2 pakai
Quote Jorja 22-5-2017 10:33 PM
I suka emas putih..  tak kisahlah tak boleh gadai coz I beli emas bukan utk gadai pun.. yg best bila kita pakai emas putih ni orang tak pandang pun huhu padahal lagi classy & mahal dri emas kuning tebal2 tu..
Quote marla69 22-5-2017 11:05 PM
Yg penting jgn bagi anak pakai brg kemas
Quote Zasss777 22-5-2017 11:16 PM
Cekap giler manusia jenis cam ni!! Ishhh
Quote fefeeling 22-5-2017 11:21 PM
Xpayah la salutkan anak2 kau tu dgn emas berlian bagai..
Quote fefeeling 22-5-2017 11:22 PM
Inilah orangnya apahal censored muka? Nak tunjuk tu tunjuk jelah clean & clear xde dia mampu nak upah lawyer saman malu punya lol
Quote WhiskeyScotch 22-5-2017 11:40 PM
Cekap dia ragut. Nasib baik dah dapat tangkap.

Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 07:43 PM GMT+8 , Processed in 0.075268 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top