CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gara-gara Caj Tandas, Pelancong Asing Belasah Penjaga Tandas Awam

18-5-2017 05:56 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7080| Komen: 46

Description: Pelancong asing itu dikatakan telah bertengkar dan bertindak mengasari penjaga tandas awam berkenaan apabila diminta menjelaskan bayaran itu.
Lazimnya kita hanya dengar insiden pelancong yang dibuli dan dikasari oleh masyarakat tempatan.

Akan tetapi, memetik laporan Mirror di UK, insiden yang berlaku di Thailand ini lain pula ceritanya dimana pelancong yang memukul rakyat tempatan yang merupakan seorang penjaga tandas awam. 


Al kisahnya, terdapat seorang pengguna Facebook menawarkan habuan sebanyak Bt5,000 (RM6,250) kepada pihak yang membantunya mengesan seorang pelancong asing kerana enggan membayar Bt10 (RM1.25) untuk menggunakan kemudahan awam di Jalan Bangla, di Bangkok, Thailand. 

Pelancong berkenaan dikatakan telah bertengkar dan bertindak mengasari penjaga tandas awam berkenaan apabila diminta menjelaskan bayaran itu.

Rakaman kamera litar tertutup CCTV jelas kelihatan pelancong yang terbabit dalam insiden itu terdiri daripada empat warga asing yang melibatkan dua pasangan.


Video itu dimuatnaik oleh pengguna Facebook bernama 'Tohee Seesa' awal bulan ini.

Menerusi video itu, salah seorang lelaki warga asing itu berulang kali memukul dan menolak budak lelaki yang juga penjaga tanda itu ke dinding.

Menurut pengguna Facebook, penjaga tandas itu hanya berusia 10 tahun, manakala pelancong lelaki itu berusia antara 30 dan 40 tahun.

Sebaik seorang lagi penjaga tanda berlari untuk membantu rakannya, pelancong berkenaan melarikan diri.- CARI


19

Bagus
19

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
27

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (110 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote irwansuhadi 18-5-2017 06:12 PM
bangla road? mabuk teruk la tu
Quote matchstick 18-5-2017 06:16 PM
pelancong asing dr negara mana..prc ke kokesen.
Quote kucen_miang 18-5-2017 06:20 PM
dah melepas bayar la bodooo
Quote Artemesiaa 18-5-2017 06:25 PM
Guna tandas nak bayar tak nak, nak free gi le melepas kat dalam semak
Quote sabbath_shalom 18-5-2017 06:35 PM
Aritu pelacong stokin busuk letak kaki atas kerusi.

Kalau kat Malaysia bagi penampor je.
Quote Gendut 18-5-2017 07:55 PM
Maruah lebih tinggi dari charge rm1.50..
Quote BlueRoses96 18-5-2017 08:02 PM
Bodo nya singgit lebih pon tak mampu bayar ka? : Tu yang duduk tepi jalan mintak sedekah tu?
Quote akusukaq 18-5-2017 08:06 PM
CARI-LTS replied at 18-5-2017 05:56 PM
Lazimnya kita hanya dengar insiden pelancong yang dibuli dan dikasari oleh masyarakat tempatan.


agak2 bangla ke penjaga tandas tersebut?  
Quote febreze 18-5-2017 08:33 PM
hahaha bayor je la
Quote Yorimimiko 18-5-2017 08:49 PM
Entah2 ni geng2 kokesen takde duit tp hadap nak melancong. Main jela gitar tepi toilet tu
Quote Decaffeinated 18-5-2017 08:54 PM
Bangla Road tu bukan dekat Phuket ka?

Kat Bangkok x pernah dengar pulak...

Quote ohnoLia 18-5-2017 08:55 PM
Ai lebih rela bayar..asal toilet bersih dan aman..
Quote mirandanicky1 18-5-2017 10:20 PM
Mat saleh tak lah se polite mana pun
Quote kibodwatriuh 18-5-2017 11:00 PM
Vavi punya pelancong mat salleh kepam kije melangut mendadah kat pulau takdak kije. Iols nak bet puak Aussie ni.
Quote Jigglyjiggle 19-5-2017 02:42 AM
Eleh.. negara kau pun caj mahal masuk tandas
Quote trakea 19-5-2017 06:42 AM
Sorang guna dah caj 10baht ? Padan la pelancong miskin macam itu hangin terus
Quote Esmiria 19-5-2017 07:09 AM
x mhl bgi aku.
Quote ultra78 19-5-2017 08:48 AM
Al kisahnya, terdapat seorang pengguna Facebook menawarkan habuan sebanyak Bt5,000 (RM6,250) kepada pihak yang membantunya mengesan seorang pelancong asing kerana enggan membayar Bt10 (RM1.25) untuk menggunakan kemudahan awam di Jalan Bangla, di Bangkok, Thailand.


THB 5,000 = RM 6,250 ?

Quote nisako 19-5-2017 09:00 AM
kedekutnyeeeeeeee

Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 04:02 AM GMT+8 , Processed in 0.087407 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top